Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení pojistné smlouvy

Od: martin00000* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den nedavno jsem si uzavřel životní pojistku ale po měsíci jsem se rohodl ji zrušit podle toho co jsem byl informován ji můžu zrušit do 2 měsícu potom pro pojištovnu plyne 8 dení lhuta na zrušení pokud jsem četl zprávně

musím použít jejich formulář na zrušení smlouvy nebo stačí napsat že žádám o zrušení pojistné smlouvy č.xxxxx ke dní xxxx

a poslat to tam na uvedenou adresu a nejlepe doporučeně dík za info

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Použila bych formulář, který mají určitě na svých internetových stránkách.

Běžná výpověď pojišťovně má lhůtu 6týdnů a to ještě některé ústavy začínají počítat až k prvnímu následujícího měsíce po podání výpovědi. takže jestli máte nějaké výhodnější podmínky do dvou měsíců od uzavření. rozhodně s tím moc neotálejte.

buss
hodnocení

0x

Postupovat podle podmínek, výpověď zaslat tak, aby ji v dané lhůtě dostali.

psyche*
hodnocení

0x

Když jsem rušila životku,stačilo mi na papír napsat k jakému datu chci ukončit pojistku a předložit pracovníkovi.Kopii jsem si nechala potvrdit.Nebyl problém.Kdo Vás může nutit v tomto případě použít formulář?;)

doplněno 02.11.12 16:50:

Jen pro upřesnění,je třeba napsat veškeré nacionále vč.č .smlouvy podpisu dat ...atd.To, že použijete formulář Vám práci jen ulehčí,protože Vás navede a na nic nezapomenete.Nemůžou se potom vymlouvat a slovíčkařit,kdyby se něco nevyplnilo.Navíc,pokud chcete toto poslat a ne předložit přímo,tak bych volila tuto cestu jednoznačně.:)

Četl jste správně. Smlouvu můžete zrušit do dvou měsíců od uzavření bez udání důvodu. Pak běží 8 dení výpovědní lhůta. Napsat to můžete na svůj papír. Do výpovědi nepište datum, kdy to mají ukončit, protože se 100% netrefíte a zaděláte si na problém, že bude výpověď neplatná.

doplněno 02.11.12 17:57:

martine, znovu zdůrazňuji, nepište tam datum ukončení, protože to co píšete, je už o těch problémech s ukončením pojistky..Raději dojděte na tu pobočku.

martin00000*
hodnocení

ano děkuji za reakce volal jsem ještě na infolinku a bylo řečeno že stačí napsat nějakou žádost a ke kterém dní ji chci zrušit a hlavně podpis uzavřel jsem ji nebo spíše platná byla od 1.10.2012 a já ukončím ke dni 1.12.2012 to by mělo stačit?

doplněno 02.11.12 17:47:

a nebo mám radši zajít na pobočku pojištovny a tam ji zrušit s pracovnicí pojištovny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]