Nejste přihlášen/a.
Dobry den,nevite nekdo,kolik stoji.kdybych si chtela rozmenit kuprikladu 5000-10000 na stovky a drobne?DEkuji
"juglans", myslím, že je to 50,- Kč. Raději si to rozměňte v obchodě, nebo až budete třeba platit složenky. - pt
Pt,dekuji.Pokud by to bylo 50kc za jakoukoliv castku,tak bych do toho sla.V obchode by to bylo nejlepsi,ale neumim si predstavit,ze by me rozmenili treba 10 000kc najednou na stovky a dokonce neco na drobne..Spis vetsinou maji zajem o drobne sami.
"juglans", ještě mně napadlo u benzínky, tam se peníze rychle točí, tam byste možná uspěla. - pt
juglans, já bych zašla nakoupit do pár obchodů třeba jenom 1 věc a platila vždy tou největší bankovkou. Např. v prodejně Tabák s denním tiskem a loterií mívají dost drobných. Málo drobných mívají brzo po otevření, v poledne a odpoledne mají drobných dost.
doplněno 02.11.12 17:27: juglans, vy nechodíte sama nakupovat? Já bych to řešila asi jinak. Z částky určené na celý měsíc oddělím na poplatky za byt, inkaso atd. Ze zbývající částky si vypočtu denní limit na běžné nákupy. Pokud ho každý den ho celý neutratím, tak zbývající peníze odložím nebo přidám k dalšímu dni. Odložené peníze se mi např. hodí při větším nákupu třeba jednou za týden. Vždyť nemusíte všechny velké bankovky měnit najednou. Pokud vy sama nenakupujete každý den, tak stačí, když půjdete nakoupit až vám dojdou menší bankovky. Toto kdysi u mně fungovalo několik let a byla jsem spokojená. Pamatuji si ještě dobu, kdy v práci byly zálohy a pak výplaty. Většina mých kolegyň v práci ,,žily,, týden po výplatě a divily se jak to dělám, že vycházím s penězi. Dát bance za výměnu bankovek pokud to není nutné by mi asi bylo líto, raději si koupím něco dobrého. Věřím, že najdete způsob, jak vše vyřešit.
To můžete a asi se i setkáte.Záleží jen na vstřícnosti pracovníka pošty.Ale opakuji,není povinen.
doplněno 02.11.12 16:30:Peníze Vám rozmění v bance,ale za poplatek.Jeho výši bohužel neznám.
Brunecova-myslite to dobre,ale ja potrebuji opravdu rozmenit vse uplne najednou.Zahajuji totiz rozpoctove opatreni kvuli mymu muzskymu,ktery je chorobny nakupovanim.Jakmile bych s nim vlezla o vyplate do obchodu,byt si jen rozmenit a beda kdyby jeste do vicero,tak me dostane do uzkych a v kazdemstrci neco do kosiku.Uz toho mam dost.,proto jsem vcera vyrobila jakysi kalendar s malymi nadobkami a do kazde ulozim penize,ktere se muzou denne utratit.Nejde o to,ze bych chtela omezovat muze co si chce,nebo nekomu koupit.Je mi srdecne jedno co koupi a nemusi mi to rikat,jen proste bude vedet ze dnes je k dispozici tolik a tolik a smitec.kdyz usetri v jeden den,bude mit o to vice dalsi.Takze potrebuji v jeden den udelat rozpocet a co nejrychleji.Dnes rano jsem mu toto opatreni prednesla.To by jste koukali,jak se mracil,ale ja vim,ze na konec prijde na to,ze jsme tohle zacali.
Nakupovat chodime spolecne,nebo on sam.Ja jen mizive,protoze do mesta daleko,takze muz ridi a jede se.Jinak s tim rozpoctem to prave tak myslim.Veskere slozenky a podobne platim ze sveho uctu,pak zbytek vyberu a udelam rozpocet,kolik muzu denne utratit.Jenomze muj tohle nezvlada,je posedly nakupy .Ja kdyz namitnu,ze se nemuze vic utracet,tak mi rekne,ted maj ve sleve to a to abez si to pak koupit za vic.Ja mu zase na to odpavidam,ze tohle muzeme delat,az na to nasetri,brat veci na vic.Takze se deje,ze nakoupi cim zrovna lakaji a ke konci mesice ma problem,aby bylo na bezne veci.Ja tohle uz neunasim,jsme spolu skoro 8 let a pred tim se mi nikdy nestalo,ze by penize chybely takovymto zpusobem.ma zavislost,jako nekdo na automatech,tak on porad nakupuje,ikdyz pro vsechny,tak je to problem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.