Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znamená to, že jsem gay?

Od: bezuvozovek odpovědí: 6 změna:

Celý život jsem hledal někoho, kdo mi bude rozumět. Nejde o to, kolik máte známých. Mám jich docela hodně, ale stejně jsem se cítil sám. Sám mezi lidma. Moje těžší dětství asi zapříčinilo, že jsem citlivější povahy avšak pouze vnitřně.
Znám teď jednoho kluka, který je o šest let mladší, ale rozumím si s ním dokonale. Tak dokonale, jako kdybych to byl já. Doplňujeme se a máme společný myšlenky. Cítím, že s ním chci probrat všechno, jak je to jen možný. Možná je to jen ego, ale já nemám rád hloupé lidi a považuju se za inteligentního. Jenže jde o to, že si teď připadam teatrální. Po včerejšku s ním jsem měl na krajíčku, protože jsem byl šťastnej, že jsem konečně našel někoho, kdo mi rozumí. Máme oba cit pro tajemno a přírodu. A tady začíná ten problém, jestli náhodou k němu necítím něco víc. Nelíbí se mi kluci, ani představa, že bych s nima měl sex mě nijak nevzrušuje, ale s ním chci být celej den, spojit myšlení a povídat si. Chci s ním být na jednom místě, kde ho to inspiruje. Oba máme rádi přirodu a oba máme svoje vnitřní světy, kde jsme jen každý sám. Vychází to jen z toho, že neuznáváme dnešní materialistický svět, lidi se k sobě neumí chovat a vše je jen o penězích.
Na jednu stranu mi to přijde normální, takhle uvažovat a mít svůj vnitřní svět. Na tu druhou stranu mi to zase přijde nenormální, protože přemýšlím nad něčím, nad čím nemam kontrolu a tak je to zbytečný.
Nejsem asociál. Ale s ním je to fakt jiný. Jako bych byl v jiným světě plný svobody. Říká se, že svět je přesně takový, jak ho máme zobrazen v hlavě dle zážitků, vjemů > jaký si to uděláš, takový to máš.
Ale co když chci víc, na co ale nemam sílu?
Umím se smát, umim se bavit, ale vnitřně cítím něco jinýho, když se nadtím později zamyslim.
Je to teda znak přátelství, co k němu cítím nebo láska? Když na něj často myslim, obětuju mu můj čas, podporuju ho, snažim se ho rozesmát...? Jsou to dneska hodnoty, které byly zatraceny a přemístěny do škatulky "tak to jsi buzna"?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

1x

Láska má tisíc podob a Vy jste právě našel někoho, koho milujete - ale to neznamená, že jste gay. Milovat lze rodiče, sourozence, přátele, partnera - a všechny stejnou měrou, jen odlišným způsobem. I já mám přátele, které miluji, holky i kluky, a přitom po nich sexuálně netoužím.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Z Vašich slov čtu, že jste velice citlivý člověk. O spoustě věcí přemýšlíte, byl jste zřejmě dost osamocený. Teď jste našel přítele, s kterým si rozumíte, nejste na problémy sám. A to je skvělé. Vůbec to neznamená, že jste gay. Máte přítele, trávíte s ním čas, snažíte se ho rozesmát. To vše jsou znaky přátelství. Přátelství si važte, moc Vám ho přeji.*hej*

dejavu*
hodnocení

0x

Nemyslím, že to, že si s kamarádem dokonale rozumíte, by muselo znamenat, že jste homosexuální. Přátelství je někdy opravdu víc než láska a je velké štěstí, že takového kamaráda máte. O vašem sexu vám napoví vaše sny a představy, které již máte od puberty. Pokud byste si chtěl být jist svým sexuálním zaměřením, lze po dohodě se sexuologem udělat vyšetření na falopletysmografu, ale věřím, že to opravdu nebude nutné, že to poznáte sám.

Jde spíš o to, abyste si nezúžil celý svět jen na kamaráda a vaším vztahem ho nedusil a nevázal. Dá se poředpokládat, že jednou si kamarád najde dívku, založí rodinu nebo třeba odcestuje za prací. Kdybyste měl v centru všeho dění jen jeho, nezbylo by vám nic.

Člověk musí házet celý život malé kotvičky, aby nebyl závislý jen na jedné věci, ať je to práce, rodina, děti nebo manžel. O všechno v životě můžeme přijít a vždy by měl důvod žít dál, aby nám zbylo i něco jiného.

Pokud jste citlivý a introvertní, věřím, že přítel, se kterým si rozumíte, zapůsobil jako zjevení, že nejste na světě sám, ale nevažte se až tak na něj a ponechejte mu možnost dýchat, stýkat se i s jinými lidmi, dělat jiné věci než být stále s vámi a neuzavírejte se před světem, navazujte další kontakty - a to nejen s muži, ale i dívkami.

kareljeden
hodnocení

0x

Patrně jde o hluboké pouto,tedy alespoň z Vaší strany. Zřejmě se dost izolujete a uměle oddělujete od společnosti.Máte problém se někam "zařadit".Myslíte,že Vám lidé okolo nerozumí .On Vás,tedy ten Váš kamarád, možná má trochu "popostrčit" na Vaši cestě. ;) To přátelství nechte plynout a uvidíte co se z toho vyklube. Jinak sexuální přitažlivost je záležitost především přirody,tedy té "živočišné chemie". Píšete: "Vychází to jen z toho, že neuznáváme dnešní materialistický svět, lidi se k sobě neumí chovat a vše je jen o penězích." Toto je tzv. maska.Řeknu Vám to na rovinu.Vy nevidíte,že jste také "materialistický" a že jste někdy sobecký(tedy jak píšete,lidé se k sobě neumí chovat)...peníze jsou jen papírky.Chuděry za nic nemohou...;) Vy nejste zde na světě pro nic za nic.To,že se uzavřete před tím "staršným materialistickým světem" nic nevyřešíte.Je třeba se s ním setkat.Možná pak poznáte,že zase až tak vyjímečný nejste a že i druzí majíé "své světy"...;)

mava*
hodnocení

0x

mili chlapče jsi asi jen opravdu sám potřebuješ jen někoho kdo si bude s tebou povídat a naslouchat ti nejsi gey měl by jsi touhy po kamarádovi ahoj mava

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]