Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu hrát divadlo?

Od: axlik* odpovědí: 14 změna:

Ahojte, zajímá mě názor znalých. Už od mala jsem vždy rád centrem dění, mám rád, když mě lidé poslouchají (ne příkazy) asi je to nějaký mindrák z dětství.Ale prostě už takový jsem..Zhruba v 3tí třídě ZŠ jsem začal vnímat hudbu jinak než zbytek mé rodiny která je absolutně nehudební. Prostě jsem strašně toužil být toho také součástí a proto jsem začal později s učením na kytaru a učením zpěvu, moc mi to nejde, ale budiž :D ale dál k otázce..Zhruba v 8mé třídě jsem začal chodit na divadelní představení a taky mě to strašně moc zaujalo, stejně jako hudba kdysi..Prostě takový ten pocit, že tohle je přesně pro mě.. Jenže ze strany mé rodiny jsem nikdy neměl v tomto podporu, nechodil jsem nikdy do kroužku protože mi mamka nevěřila, že bych tam vydržel nebo nevím a ani jsem se nikde ničemu neučil od nikoho..Na všechny kytary jsem si musel vydělat na brigádách..Prostě vždy jsem se k tomu musel dopracovat sám..

Teď je mi 21 a jediné co z toho dělám je hudba a to ani ne tak dobře jak bych si přál..Zajímá mě, myslíte, že bych ještě mohl hrát divadlo s tím, že jsem nikde se ničemu neučil, prostě to jen jít zkusit k nějakym ochotníkům? A jestli by vůbec měli zájem?

Co se týče hudba i třeba toho herectví, rozhodně mi nejde o peníze a nebo slávu, pro mě by bylo nadmíru drzé si od někoho brát peníze. Jde mi o to plnit si sen, dělat si a okolí radost a když mi pak někdo řekne ,,byl jsi dobrý" tak vím, že mě to potěší více než jakékoli honoráře..

Děkuji jestli jste dočetli až sem, já osobně bych to nečet :D a díky za odpovědi :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

2x

Na splnění si snu určitě nikdy není pozdě. Jasně, pokud nejde o slávu a tak podobně, tak nějak ochotnicky je dobrý začátek. Jinak hádám není pozdě ani případně studovat nějaký příhodný obor.

Jinak já takhle poránu čtu kdejakou blbost. :D Rád jsem odpověděl. :)

ron*
hodnocení

2x

Zdravím, Axlíku.

Máš krásný koníček. Chceš-li se mu věnovat více, nikdy není pozdě. Jak říkáš, zkus divadlo ochotnické, s partou stejných nadšenců, jako jsi Ty. Dokud si divadlo nevyzkoušíš, nikdy nebudeš vědět, jestli ho můžeš hrát. Za pokus nic nedáš. Ať už to dopadne jakkoliv,

pěkná záliba pro volný čas Ti vždy zůstane. Přeji hodně štěstí a úspěch.*palec*

axlik*
hodnocení

Děkuju :) spíš mě zajímalo jestli je to dnes vůbec možné, nebo se spíš dává přednost lidem co už něco umí.. Ta omáčka kolem a kolem byla aby jste pochopili jak moc o to stojím :)

artik*

kup si loutky a hraj divadlo pro děti ve školkách ( zadarmo ) , nebo po domovech ( taky zadarmo )

axlik*
hodnocení

Díky za tip, ale já myslel normální divadlo ;) tohle mě nějak nebere :D

mowla*
hodnocení

0x

Zajdi si na představení Caveman (ideálně s Jakubem Slachem) a něco si o tom klukovi přečti (např.: caveman.cz/... )...

;)

buss
hodnocení

0x

Zajímá mě, myslíte, že bych ještě mohl hrát divadlo s tím, že jsem nikde se ničemu neučil, prostě to jen jít zkusit k nějakym ochotníkům? A jestli by vůbec měli zájem?
Zřejmě čekáš, že nějaký vlastník divadla, režisér ... toto čte a obsadí tě. Místo vypisování tady by jsi měl ta divadla, ochotníky obcházet a nabízet se. Věkem to není omezené, jen schopnostmi. Kdo může vědět jaký jsi?

axlik*
hodnocení

Ne v toto jsem opravdu nedoufal, tak naivní opravdu nejsem :D jen jsem chtěl vědět, jestli o tom někdo neví více a případně jestli nemá zkušenost s tím, zda li to jde :)

buss

Človíčku pochop, je to na TOBĚ jak a co chceš, jak za tím půjdeš. Proč by to nešlo aspoň zkusit? Co tady očekáváš?
Rada může být jen jediná: Jdi do toho!

steinhauserova
hodnocení

0x

Dobrý den, mladý muži, váš dotaz je starý již dva roky a nepíšete v něm, kde bydlíte. Jestli máte ještě zájem o divadlo, nabízím ochotnické - hru se zpěvy. Jestli odpovíte, určitě se vám ozvu.

adel
Já bych zájem měla, ale odpovídám skoro po roce...:(

janare
hodnocení

0x

Ahoj,

škoda, žes nenapsal odkud jsi ;) Nicméně, když něco chceš a je Ti 21 let (potažmo 26 už je to řádka let, co byl napsán tento inzerát) tak to prostě zkus! Tím spíš, že divadlo Tě může jedině obohatit i kdyby to nedopadlo a Ty bys nakonec zjistil, že to není to pravé. Takže všem, kteří mají podobnou touhu a "neví" napište a pojďme dělat divadlo spolu. Taky jsem to před 25 lety zkusila a divadlo mne doslova pohltilo - dalo mi hodně užitečných vědomostí i dovedností, potkala jsem spoustu nádherných, zajímavých lidí, řešila jsem situace, které by člověk nevymyslel - žiju tolik vrstev života a díky divadlu jim i rozumím. divadlo@takjo.com *placni*

paspulka*
hodnocení

0x

Rozhodně se k ochotníkům dej,i když zpočátku budeš třeba jen přenášet kostýmy - načichneš prostředím,poznáš,jak to chodí,okoukáš něco a pomalu to půjde..klidně si pak i řekni o malilinkou roličku-paní nesu vám psaní.Jen do toho!Nic tím nezkazíš,minimálně ti zůstane skvělý koníček do života!

janablazkova
hodnocení

0x

Milí divadelní nadšenci, zvláště vy, kteří máte pocit, že byste divadlo hráli rádi, ale z toho, či onoho důvodu si netroufáte - zamyslete se nad svými pocity takto - jak často si o něčem myslíte, že je to to pravé pro vás a ten pocit vás nenechá na pokoji? Myslím si, že to zase až tak často není - a máme to, to je ten důvod to zkusit, prostě proto, že takových přání si člověk musí všímat a něco s nimi dělat. A tím pádem jsou nšechny naše obavy a pochybnosti jen o tom, co vydržíme a jak moc se známe. A pak je tu druhý aspekt - co si myslíte, že by se vám tak strašného mohlo stát, kdybyste náhoudou nepochodili, nebo zjistili, že jste se zmýlili a divadlo pro vás není? Nic. Mezi lidmi, kteří dělají divadlo se vám nikdo nevysměje, nikdo na vás nebude krutý proto, že něco neumíte - to vím jistě. Buďto vám řeknou jak na to, abste se mohli zlepšovat, nebo abyste se zbytečně netrápili a spokojili se s tím, že budete nadšený divadelní technik, nebo kostymér, nebo nápověda... - nebo divák. Zkrátka ať by to dopadlo jakkoliv, vždycky vás to posune dopředu, něco nového se o sobě dozvíte a něco nového pro sebe získáte - třeba supr koníčka na celý život. Něvěříte? Přijďte k nám a uvidíte, že to tak je. www.divadlotakjo.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]