Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám ještě jeden dotaz ohledně zdraví-dcera brala antibiotika na zánět zubu,nyní má výtok,říká,že to vypadá jako tvaroh a nepříjemné svědění.Zkusily jsme heřmánkové koupele,ale nezabírá to.Poradíte nám?Děkuji
Antibiotika mění složení mikroflory v pochvě , zabíjí krom škdlivých bakterií i užitečné,u dcery to vypadá na kvasinkovou infekci ,která se po užívání antibiotik může objevit. Nevím kolik je dceři let , ale asi bych to řešila přes lékaře i když v lékáně jsou k dostání různé prostředky na kvasinkové nebo mykotické infekce
doplněno 27.12.08 18:54:Ještě mě napadlo,teď je sobota a k doktorovi se dostanete až v pondělí tak možná zvýšený příjem jogurtů by možná alespoň trochu vylepšil stav prospěšných bakterií.Jen takový nápad.
doplněno 27.12.08 18:56:Nebo kyselá mléka jsou ještě lepší,kefír,zákys i ochucená a možná se to upraví samo
doplněno 27.12.08 19:01:Ještě poslední doplnění,heřmánek raději nepoužívejte vysušuje a já jsem na něj třeba i alergická, spíše bych doporučila do napuštěné vany rozpustit hypermangan jen tak ,aby byla voda růžová a chvíli tam posedět jen 1x za den.
Ano, výtok je způsoben kvasinkovou infekcí. V pochvě jsou bakterie a kvasinky v rovnováze, vzájemně se "drží na uzdě". Jakmile jíte antibiotika, bakterie v pochvě se zabijí a kvasinky se přemnoží. Mívám stejný problém. V lékárně se dá pořídit celá řada antimykotických čípků či gelů, které se zavádějí do pochvy. Já osobně mám dobrou zkušenost s clotrimazolem ( = účinná látka ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.