Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát žoldákem

Od: solde odpovědí: 21 změna:

Ahojte, nevíte někdo jaká firma v ČR nabírá lidi (obyčejné ne vojáky) ze kterých se stanou žoldáci? Jen mě to zajímá a chci na to udělat bakalářskou práci a možná po škole se k nim dát...

Díky za rady..

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší pro vás je odjet do Francie a přihlásit se do Francouzké cizinecké legie, záznamu z rejstříku můžete mít kolik chcete nikoho to tam nezajímá. Prachy se tam dají vydělat taky pěkné chce to jen vydržet ve zdraví pětiletý závazek.

krusa

To vůbec neni pravda v CL zjišťují trestni rejstřik a nevemou tě ani náhodou je vidět že o tom nemáš páru. Takhle to fungovalo tak možna před 30 lety a víc.

adamkrajicek

bohuzel je to tak ...kontroluji zaznam ale vezmou te i tak a je to 5 let...ma 3 kamose ktere nebudu jmenovat maji zaznami asi tak dlouhe jako moje ruka a za docela huste kriminalni aktivity .

hodnocení

2x

Tak jednak firma, ktera se timto bude profesionalne zabyvat urcite obycejne lidi chtit nebude, ale o tom ani tak psat nechci.

Jednou sem videl porad o kontraktorech Blackwater, o jejich duvodech a proc a jak a kde a blablabla, ale co bylo nejzajimavejsi na celem poradu, ze na konci pred titulkama sel jejich seznam, kdy a kde zemreli. Vsichni do jednoho, kteri v tom poradu byli driv nebo pozdeji schytaly kulku.

Jit si nekam hrat na vojacky, strilet po lidech, brat za to penize a pak se nechat zastrelit... K cemu to je?

buss
hodnocení

1x

Nejspíše agentury bezpečnostních služeb nebo v zahraničí. Pak je u nás páru lidí, co to dělali, najít si je (publikovali) a poptat se, bude to z první ruky. Někteří jsou v Afghanistánu. Žoldáci, no a co na takovou službu žoldáka naše zákony?

ffff
hodnocení

0x

Co tě na takové práci přitahuje? Vzrušuje tě vraždit nebo se plazit v poušti?

solde
hodnocení

hlavně to potřebuji na tu bak. práci, a k armádě mne nevezmou, mám záznam (nejsem zločinec, někdo zmlázil kluka a ten si myslel že sem to byl já)

A co si mysleli policajti a soud o tom zmlácení, když máš teda ten záznam?

suit
hodnocení

popravdě, byl sem v klubu a jednu holku její kluk bouchl, šel se k němu a řekl mu at si dá odchod nebo mu dám, potom když sem odcházel byl zmlácenej před klubem, jeho kámoši přišli a viděli mne nad ním- takto se to stalo, ten kluk měl otřesk mozku apamatuje si jen to jak sem mu vyhrožoval..

A na základě toho jsi dostal flastr, jo? Tak to je blbý, naše justice je špatná. To je mi líto, že jsi to odnesl za někoho jinýho, kdo toho kluka zmlátil, fakt. Na druhou stranu by pro tebe jako potencionálního žoldáka bylo dobré, kdybys uměl občas někoho zmlátit. Zkus nějaké agentury a tak...

skails
Mně by nevadilo zabít člověka který zabíjí jiný lidi kteří za nic nemůžou. Sam bych chtěl k žoldákům, nebo mít dokonce vlatní skupinu.

hodnocení

0x

Neporadím, jen musím napsat, že než žoldáka si daleko víc vážím obyčejného zahradníka, soustružníka, popeláře. Už jen to slovo "žoldák" rve uši, daleko míň mi vadí termín "voják z povolání".

Přečti si některé knihy z cizinecké legie a uvidíš sám, co všechno žoldáci musí dělat, na co musí mít žaludek. A pak teprve uvažuj. Ten incident seTi bude hodit, oni chtějí takové neurvalce, kteří se před ničím nezastaví a ničeho se nebojí. To jim vyhovuje.

A proto znovu říkám - zlatý náš pošťák!*modla*Jaga.

Na to, aby člověk uměl někde tlouci domorodce, musí už dnes mít titul bakalář? Svatá prostoto!

hodnocení

0x

Sežeňte si knihu Karla Hory, Moje matka cizinecká legie. Stojí za přečtení. *palec* A ještě zajímavost: hedvicek.blog.cz/...

hodnocení

0x

Zkus se přihlásit na tuhle diskuzi:

specnaz.cz/...

hatsan12*
hodnocení

0x

Asi tě zklamu. Soukromé společnosti které najímají kontraktory fungují v USA, GB a možná ve Francii. Nevím proč tomu tak je ale předpokládám, že naše legislativa tomu zřejmě nepřeje.

Ovšem pravděpodobnost, že by ses k těmto soukromým ozbrojeným složkám dostal bez předchozí praxe je mizivá.

Například v Iráku zajišťují bezpečnost konvojů s materiálem, hlídají ropné vrty, vodárny a pod. Oni si pro svoji náročnou práci vybírají své zaměstnance, většinou jde o zkušené vojáky či policisty kteří odešli od svých jednotek.

soumar

Máš pravdu jen v části. Na území Evropy je několik společností co tyto služby nadále zprostředkovávají.

A dokonce i nadále existují dvě pobočky na území ČR.

Je pravda, že po odchodu US vojsk z Iraku např. skončila jedna Francouzská asociace. Ta byla velmi spolehlivá. Taková obdoba US BW. Veškerý potíže co tam byly a že jich nebylo málo, řešila s profesionalnim přístupem...

roman12344*

Dobrý den,

ve své odpovědi píšete, že bezpečnostní agentury, kteří najímají lidi jako žoldnéře jsou převážně v zahraničí (US, GB, Francie). Můžete mi poslat nějaké kontakty na tyto agentury? V ČR žádné agentury, kteří najímají lidi jako žoldnéře, nejsou nebo ano?

S pozdravem

Roman12344

hodnocení

0x
Kdysi jsem někde četl:
§ 321 Služba v cizích ozbrojených silách
(1) Občan České republiky, který v rozporu s jiným právním předpisem koná službu ve vojsku nebo ozbrojených silách jiného státu, bude potrestán odnětím svobody až na pět let. (2) Odnětím svobody na tři léta až deset let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu.
Třeba si dát pozor, aby jste do toho ve smyslu Trestního zákoníku nespadl... Pokud to ještě platí
soumar

Tento zákon platil kdysi. Od 1.ledna roku 2005 je tomu již jinak. Je to za podpory NATO. Ale do té doby tam byla docela vysoká sazba, tuším až na 8let...

Já nejsem S.Gazník abych se chtěl někam vracet a pak si tu v republice hrál na někoho EX. Neříkám, Standa je fajn chlapík, ale...

krusa

To je hodně kdysi, pokud je to stát nato neni to nezakone.

buss
hodnocení

0x

Po dvou letech, kdo to prohrabává? A není účast v cizím vojsku trestná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]