Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám směs všelijakých drahých kamenu ale muže tam být namíchané i sklo prosim o radu nebo adresu na někoho kdo by se na to podival a nejak to roztřídil,a poradil diky
Obrať se na nějakého gemologa (odborníka na kameny) - např.: roxolana.cz/...
doplněno 04.11.12 21:35:Fotky 1 a 4 odhaduju na granáty, částečně i 8, č.5 by mohl být malachit, zbytek zřejmě sklo...
Opravdu vřele doporučuju nějakého gemologa, ne, že bych se domníval, že sbírka má nějakou extrémní cenu, ale pár peněz by dát mohla...
Můžete sem, prosím, dát fotku? Ráda bych se mrkla. Mohu pak i doporučit znalce, ale napřed bych to chtěla vidět. Mohu řici svůj názor i odhad ceny. Bylo by dobré to vyfotit ale pořáadně a s měřítkem.
Tak konecne jsem se dostal k foceni,fotky jsou primerene memu fotaku,tak se omlouvam.Je to po pradedeckovi a bylo to zabalene zvlast nez jsem to srovnal ja.Na papirkach byly nejake popisky,jiz necitelne,nektere kousky byly zabalene v kalendari z roku 1926,dokonce mam i naradi (brus,ap.) a ceny,za ktere to nakupoval.Snad i pres spatne fotky neco poznate,predem dekuji
doplněno 04.11.12 21:18:
Já bych řekla, že máte v ruce docela velké bohatství. Určitě si dejte pozor a jděte na to opatrně. Rozhodně bych šla do renonomovaného obchodu se starožitnými šperky. Budou tam mít odborníky na rozeznání drahých kamenů. Podle mého tam máte rubíny a další, velice drahé kameny. Jsou ve stavu surovém, ale to nevadí. Ty tmavě zelené jsou opravdu velice drahé. Nemohu si vzpomenout na český název ...Vzala bych si od každého kousku jeden, nebo dva. Také tam vidím hodně skla, to jsou ty lesklé kamínky. Ale za pokus to rozhodně stojí. Držím palce, protože miluji všechno krásné a tyhle kamínky krásné jsou...
doplněno 04.11.12 22:49:Vzpoměla jsem si. Ty tmavě zelené, by mohly být surové smaragdy. Po diamantech nejdražší z kamenů...
Samozřejmě, žebude záležet na kvalitě a všeho možného, nejsem odborník, jen milovník...
Dobre se to cte ale na druhou stranu,takove stesti ja nemam,kazdopadne opatrnosti neni nikdy dost.
No, abych pravdu řekla, později jsem nad tím přemýšlela. Kdyby se jednalo o mne, tak bych si položila otázku, odkud to všechno pochází. Kdo to nastřádal a ve které době. Zdali by vůbec byla reálná možnost, aby se původní majitel, či sběratel, mohl k podobnému pokladu dostat. Oni se v životě někdy dějí prapodivné, a neuvěřitelné příběhy.
*Je to pravdepodobne rok 1926,cast veci tam byla zabalena v kalendari tohoto letopoctu a nejde o sbirku,byl to brusic kamenu,je po nem komplet vybaveni na brouseni,poznamky o nakupu kamenu a dopisy velkym firmam kterym to prodaval.Uz jsem se o vse zajimal a myslim,ze uz vim vetsinu,detailu se asi nikdy nedopatram.
Pokud to byl profesionální brusič kamenů, tak bych se přikláněla k názoru, že máte v ruce opravdu cenné kameny. Tady se ovšem jejich cenu nedopátráte.
Já stále čekám na odpověď Dejavu, slíbila, že když pošlete fotky, tak dokáže odhadnout cenu, anebo že Vás odkáže na někoho, kdo tomu rozumí. Zatím se neozvala. Asi už se dál nezajímala, a to je škoda. Dost mne překvapila. No, snad se ještě ozve a poradí...
doplněno 05.11.12 20:24:Vy jste vyhověl jejímu přání a dodal fotky i s měřítkem. Nechápu, proč se k otázce už nevrátila, když se nabídla s pomocí. Tímto dodatkem se obracím k dejavu.
Nejsem vůbec odborník, ale kdysi jsme na geoogickém výjezdu navštívili zahraniční firmu zpracovávající surové drahé kameny. Ten surový smaragd vypadal úplně jinak, kousky na fotu jsou už viditelně opracované, ale čert ví
I kdyby to bylo bezcenné sklo, je to nádhera A granáty tam jsou na 99%
"geologickém"
doplněno 07.11.12 13:33: Jojo, to jsme dvě
Asi jsem se vyjádřila nesprávně. Použila jsem slovo surové, myslela jsem jenom opracované, ale nevybroušené. Ale jak jsem uvedla, nejsem odborník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.