Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám zařízenou obvodní lékařku

Od: pacientka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda mi hrozí nějaká pokuta, když jsem si do teď nezařídila dospěláckou obvodní doktorku. Je mi 20.. Kartu bych měla mít furt u dětské. Nebývám vůbec nemocná, tak jsem to neřešila..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

:) a kdo by Vám tu pokutu tak dal? Ne, žádná pokuta Vám nehrozí. Ale bylo by dobré si v klidu, dokud Vám nic není, najít schopného a dobrého lékaře a zaregistrovat se u něho. Taková chřipka nebo nějaký úraz může přijít znenadání a budete se plácat po pohotovosti (tam Vám sice pomůžou, ale nevystaví neschopenku) a pak v nouzi vletíte k prvnímu felčarovi, který bude po ruce, ať za něco stojí nebo ne. Zažili jsme stejný problém s mým (chytrým) synem.

hodnocení

0x

Pokuta Vám v žádném případě nehrozí. Nicméně bych se poohlédla po obvodním lékaři a zaregistrovala se. Sice, jak píšete, nebýváte nemocná, ale můžete třeba potřebovat zdravotní potvrzení do práce či brigádu, pro autoškolu atd. A někdy člověka přepadne opravdu nějaká nemoc ze dne na den, a pak je dobré mít svého lékaře, který Vás zná.

pacientka
hodnocení

uff, tak děkuji, uklidnili jste mě. Spolužačka mi totiž řekla, že o něčemt akovém slyšela..asi si to popletla :) Obvodní vybranou už mám. Bohužel bydlím na vesnici a když mi bude špatně, tak se mi nebude chtít dojíždět za doktorkou do města, tak ať už je dobrá či ne, nic jiného než se zaregistrovat u ní, mi nezbývá. A chtěla jsem se ještě zeptat, musím u ní podepsat nějaký papír o tom, že přecházím k ní, aby ji ta moje dětská doktorka poslala kartu?

Nevím, ale to přece není žádná hrůza, podepsat papír, ne?

pacientka
hodnocení

Samozřejme není, ptám se proto, protože jsem za ní jednou šla, že bych k ní chtěla chodit a řekla mi akorát, že příjmá nové pacienty.

hahanaj*

dojdi si k ní tedy, když ji máš vybranou zažádej o registraci /zaplatíš 30kč/a ona ti vyplní registrační kartu ty ji podepíšeš a řekneš ,ke které doktorce jsi předtím chodila a ona si vyžádá tvou kartu a je to hotové

joudic*
hodnocení

0x

no nevim jestli mate tak rada kriceni decek v cekarne az budete opravdu nemocna :) U dospeleho sedi jen duchodci, ti jsou povetsinou potichu :) co se tyce penez.. kazdemu je fuk kde mate doktora, maximalne vasi doktorce ne.. a antibiotika na anginu jsem dostal i u nahodneho lekare, ktery byl nejbliz myho baraku :)

tomasgulas
hodnocení

0x

Ono je to trochu složitější, ale nejsem schopen Vám na to přesně odpovědět. O tom, že by hrozila pokuta za to, že nejste přihlášená k lékaři, nic nevím. Ale jsem si téměř jist, že by Vám měla poslat zdrav. pojišťovna upozornění kvůli prohlídce nebo možná jenom kvůli očkovaní. Je za to nějaká malá pokuta, kterou však samozřejmě neudělují, protože by se člověk nakrknul a od pojišťovny odešel k jiné.

Proto o tom ani lidé asi moc neví. Já se také nevyjádřil moc exaktně, vím jenom, že jsem o tom kdysi četl. Každopádně Vám, i všem ostatním, doporučuji tyhle stránky:

ferovanemocnice.cz/...

Je to takové poraďte, ale odpovídají (zdarma) odborníci. A tak nějak instinktivně cítím, že se tam Váš dotaz už probíral. Dokonce i já odtamtud třeba čerpám výše zmíněné, jenom si to neuvědomuji :)

tomasgulas

*palec*super, užitečné! Děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]