Nejste přihlášen/a.
dobry den,mame si vzit do pece manzelova syna?,matka se hoo vzdala.. .manzel syna 10let nevychovaval a videl ho tak 3x za celou dobu.s manzelem mame 3letou holcicku kterou spolecne vychovavame a mame se fajn,manzel jezdi kamionem je jen o vikendu doma a ja ted momentalne hledam praci a skolku,problem neni jeho syn ale jeho chovani,prisel nam od doktoru posudek na syna a v nem bylo ze syn manzela fizicky a vulgarne napada deti a lidi ze se rad chyta spatne party ,utika z domu atd..je mu deset let.myslite ze toho chlapce predelame?mam strach o nasi dceru aby ji neco neudelal,ale nevim zda to spolu zvladnem kdyz manzel je porad pryc a ja ho neznam ani on me?co ted?date mi radu?
Dobrý den. Mladá paní, je těžké poradit, co máte dělat v takovéto situaci, ale zkusím to. Každé dítě si zaslouží žít a vyrůstat v úplné rodině a mít hezké dětství. Chápu vaše pocity i Vaše váhání. Ale přece jen je to syn Vašeho manžela a bratr Vaší dcerky. Je mu deset let, určitě si šanci zaslouží. Pevná ruka a určitý řád mu může pomoci. Jistě, bude to chtít spoustu trpělivosti, důslednosti a hlavně času, než se s vámi jako s novou rodinou zžije. Pro něho to také nebude jednoduché a je smutné, že si až nyní bude zvykat na svého tátu. Zkuste mu dát šanci, ať se z odstrčeného a nikým nechtěného klučiny nestane lemp. Přece jen je to ještě celkem malý kluk a třeba si bude vážit domova i toho, že ho má konečně někdo rád a není nikomu lhostejný. Je to na vašem uvážení, určitě je třeba počítat s tím, že to bude hodně náročné, ale každé dítě si šanci, na lepší život a domov podle mne, zaslouží. Ať se rozhodnete jakkoliv, přeji vám, abyste svého rozhodnutí nemuseli litovat. Rozhodnutí určitě není jednoduché. Zvažte pečlivě pro a proti. Je důležité také to, jak se k tomuto staví jeho otec...
Asi to kluk neměl jednoduché. Matka se ho zřekla, otec založil novou rodinu. Je mi ho líto, možná právě se tak chová, jako by chtěl protestovat, že na něm nikomu nezáleží.
Pomalu začněte a uvidíte. V 10 letech není vše ztraceno, může z něj být jednou prima kluk a brácha jeho malé sestřičky.
Jen jedno se mi nelíbí. Kluk v tomto věku by potřeboval otcovu pevnou ruku a dobrý příklad. Když taťka jezdí s kamionem a budete chlapce vlastně vychovávat sama, bojím se, aby nezačal protestovat, jančit. /co se o mě má nějaká cizí ženská starat?/ Bylo by daleko lepší, kdyby táta přišel každý den kolem 15. hodiny z práce, kluka vzal do dílny, povídal si s ním po chlapsku, nějak ho zaměstnal. To by bylo nejlepší.
Ale i tak to za zkoušku stojí. Držím vám palce, a´t to zvládnete Vy i celá rodina. Jaga.
i vam dekuji za radu i pro me by bylo lepsi kdyby manzel byl doma a pomahal vychovavat ale bouzel financne na to moc dobre nejsme tak manzel musi jezdit a prace tady u nas za dobry penize neni tak to budu muset zvladnout ja diky
A kde se syn teď nachází? Nelze si ho zatím zkusmo půjčovat na víkendy, jestli k vám do rodiny zapadne?
no ted je u sve matky vyzvedla si ho v lecebnem zarizeni pro deti dala ho tam pro to ze ho sama s novym pritelem nezvladala jelikoz u nich doma doslo jakoby k mlaceni tak ho socialka odebrala do klokanku a ted mame soud kuli tomu..jedna se tedy o to ze matka ho nechce a mi ted resime jestli pujde zpet do klokanku nebo k nam kdyby to slo na vikend tak by to bylo dobre ale neni na to cas kdyz je ted ten soud.
Zajeďte do toho Klokánku a vyzpovídejte tety, které se tam o něj starají, jak se chová a co ony si myslí. Jestli tam sekal latinu a dá se s ním po dobrém, když bude mít lásku a pozornost, tak není důvod mu nedat šanci.
no prave kdyz tam byl 2x utek zpet za mamou a i na tety byl vulgarni kdyz meli volnou zabavu tak byl jako drak neposlouchal posudek znel ze pod dohledem by bylo mozne zlepseni tak nevim zda me bude tady poslouchat kdyz manzel je fuc.
Lze u něj podchytit nějaký zájem a koníček, čeho by se chytil? Pak se dá ta jeho energie a svéhlavost přesměrovat žádoucím směrem.
No a má toho kluka vůbec někdo rád?
A jaký k němu máte vztah vy osobně? Proč byste to chtěla udělat, si ho vzít domů?
Jinak, jak jsem psala. Tak jestli se na to necítíte, tak to můžete udělat opačně, nechat ho v Klokánku a brát si ho na víkendy a uvidíte, jestli se sžijete a pak lze zažádat znovu o revizi případu a osvojení, když by to vyšlo.
ja k nemu nemam zadny vztah nikdy jsem ho nevidela a s manzelem jsme malo kdy mluvili o nem.zacli jsme az ted kdyz nastala tuta situace kam pujde,
Pak bude lepší se napřed poznat o víkendech, když zůstane v Klokánku, abyste se nějaký vztah pokusila mezi vámi vytvořit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.