Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje ambulance - Zruseni registrace

Od: emporus odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dnes se mi v Praze na ulici povedla pěkná blbost, zastavila mě pani která nabízela lékaře po Praze, jelikož pracuji v Praze, tak jsem si říkal že by to nebylo od věci. Na můj dotaz zda-li mi můj stávajicí obvodní lékař zůstane odpověděla že ano. Po sepsání potvrzení že mám o služby zájem jsem zjistil že dojde k ukončení registrace u mého stávajicího obvoďáka. Pro zrušení registrace se mám zastavit osobně na jejich pobočce. Když jsem tam rozčílený volal že to chci zrušit a že mi obchodačka lhala mi operátorka odpověděla že registraci tedy ruší. Můj dotaz tedy zní: Mám tomu věřit, že to zrušila nebo radši tam dojít a nechat si vydat nějakou strvrzenku nebo něco co budu mít dyžtak v ruce. ( Dále jsem nedokázal zjisit kam že to mám dojít osobně zrušit, na stránkách to nemají. A nebo špatně hledám)

Díky moc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Pojištěnec má právo na výběr svého registrujícího praktického, zubního a ženského lékaře, přičemž vybraného lékaře může znovu změnit nejdříve za 3 měsíce; před uplynutím této lhůty jedině při změně pracoviště lékaře nebo pacientova trvalého bydliště.

Registrován může být vždy jen u jednoho praktika, resp. stomatologa a gynekologa. Při provedení registrace se vyplní "Registrační list", který má dva listy (I. a II.). Prvý zůstává jako doklad lékaři a druhý si ponechá pojištěnec. Oba listy musí být podepsány pojištěncem. Lékař hlásí své nově registrované pacienty příslušné pojišťovně vyplněním formuláře "Přihláška registrovaných pojištěnců"...

To znamená, že jste tedy druhý díl registračního listu obdržel. Zajděte si do ordinace tohoto "nového lékaře" a vyžádejte si první díl registračního listu zpět. Tím registraci zrušíte.

hodnocení

0x

Zavolejte svému obvoďákovi, řekněte mu to, a ať jim neposílá kartu, že chcete zůstat u něj, že jste špatně pochopil, oč se jedná. Jinak já do Mojí ambulance se nechala také nalákat, chodíla jsem tam dva roky, vyhovovalo mi, že mají otevřeno do 2O hodin, nicméně jsem pokaždé natrefila na jiného lékaře, žádný kvalitní lékař tam totiž nevydrží, asi blbě platí :(. Takže když jsem narazila na dobrého obvoďáka, odešla jsem od nich.

people90*
hodnocení

0x
Právo změnit lékaře jednou za tři měsíce se vztahuje na lékaře, kteří jsou ve smluvním vztahu k příslušné zdravotní pojišťovně a zdravotní péči hrazenou z veřejného zdravotního pojištění. Tříměsíční lhůta se počítá od registrace u vybraného lékaře, resp. okamžiku faktického převzetí pacienta do péče, bez ohledu na poslední vyšetření. To znamená, že opět můžete Vašeho praktického lékaře změnit skutečně až po uplynutí tří měsíců od doby, kdy jste se registrovala u svého stávajícího lékaře. V praxi však dodržení této lhůty nemusí být až tak striktní a s vybraným lékařem se můžete zkusit domluvit na převzetí do péče i před jejím uplynutím. Takové jednání není zákonem nijak sankcionováno. Jenom nechápu důvod proč to dělal nějaká obchodnice? Ale jinak bych řekl, že by se ba to mělo vztahovat tohle! Určitě bych se optal za bližší informace u pojištovny, kde jste vedený... A informoval bych se i u vašeho stávajícího lékaře zda vás stále eviduje...

monji
hodnocení

0x

Dobrý den,

dostala jsem se do stejné situace a taktéž jsem byla po telefonu ujištěna, že mou registraci operátorka zruší. Chci se proto zeptat, jak to dopadlo s Vaší registrací, jestli jste věřil telefonnímu rozhovoru nebo jste si někde byl něco vyzvednout?

Mockrát děkuji

mp*

dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak to dopadlo s tím zrušení registrace, stačilo to jenom po telefonu?

Děkuji

willy
hodnocení

0x

Jak zvlastni zrusit sveho lekare a zaregistrovat se k nejakemu sarlatanovi o kterem nic nevite, nikdy jste ho nevideli a vubec nevite co je to zac? Potrebuje dobry lekar poulicniho dealera aby ziskal pacienty? Zvlastni lidi, nad cim premyslite?

A mimochodem - pani nelhala. Ano, zustane vam vas lekar, ale jenom do doby, kdy prejde registrace na jineho ... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]