Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ořechy staré 2 roky - neškodí?

Od: ded* odpovědí: 9 změna:

Vlašské a lískové. Není jejich konzumace v roce 2013 ze sklizně 2011 pro zdraví nevhodná?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pkd nejsou stuchlé (cítit) nejsou žluklé (chuť) nebo plesnivé ,tak se rozhodně nic nestane,ale pkd máte obavy,tak mi je můžete věnovat.

hahanaj*
hodnocení

0x

já je mám v mrazáku vyloupané a používám je na pečení - myslím, že jim nic není -

pokud máte ořechy usušené poznáte při rozbití, zda jsou jádra žluklá nebo dobrá -

pacourek*
hodnocení

0x

Pokud jsou skladovany v suchu a chladu tak jsou bezpečná

smile*
hodnocení

0x

To se pozná podle degustace,chuť,vuně,barva,tvar,měkkost..jedině tak,nemělo by jim byt a však si myslím,že budou dobré,ořechy vydrží docela dlouho.

lidus*
hodnocení

0x

Letos jsme uklízeli sýpku kde měl děda ořechy staré nejméně 3-5 let, vyloupala jsem 2 pytle a bylo 7kg dobrých jader. Upekla jsem kynuté rohlíky plněné mletými ořechy a všem chutnalo.

ron*
hodnocení

0x

Běžně mám ořechy 2-3 roky. Důležité je správně jádra uskladnit - dobře usušit, dát do chladna. Pokud se Vám ořechy zdají chuťově dobré, nejsou žluklé nebo třeba plesnivé, nemáte se vůbec čeho obávat.

hodnocení

0x

Proveď na malém vzorku senzorický test (prohlédni, očuchej, ochutnej), a pokud projde, je to OK.

kolo*
hodnocení

0x

Pokud nejsou žluklé-hořké,nebo plesnivé.Nemá se nic jíst,co je žluklé,hořké.Protože je to silně karcinogení.Například žluklý mák!A ne ho dávat např.do koláčů,když je žluklý!

hodnocení

0x

Domluvila jsem kamarádce z města u nás na vsi koupi celých vlašáků z loňské sklizně. Dostala jich velkou igelitku za 50 korun a měla vekou radost. Pak mi volala, že to vyloupala a až na pár jader, která byla černá, jsou všechna ostatní v pořádku. Tak si myslím, že tomu nemůže nic být, když to bylo uskladněno v suchu. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]