Letos jsme uklízeli sýpku kde měl děda ořechy staré nejméně 3-5 let, vyloupala jsem 2 pytle a bylo 7kg dobrých jader. Upekla jsem kynuté rohlíky plněné mletými ořechy a všem chutnalo.
Běžně mám ořechy 2-3 roky. Důležité je správně jádra uskladnit - dobře usušit, dát do chladna. Pokud se Vám ořechy zdají chuťově dobré, nejsou žluklé nebo třeba plesnivé, nemáte se vůbec čeho obávat.
Pokud nejsou žluklé-hořké,nebo plesnivé.Nemá se nic jíst,co je žluklé,hořké.Protože je to silně karcinogení.Například žluklý mák!A ne ho dávat např.do koláčů,když je žluklý!
Domluvila jsem kamarádce z města u nás na vsi koupi celých vlašáků z loňské sklizně. Dostala jich velkou igelitku za 50 korun a měla vekou radost. Pak mi volala, že to vyloupala a až na pár jader, která byla černá, jsou všechna ostatní v pořádku. Tak si myslím, že tomu nemůže nic být, když to bylo uskladněno v suchu. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.