Ořechy staré 2 roky - neškodí?

Od: Datum: 31.10.12 18:45 odpovědí: 9 změna: 01.11.12 07:59

Vlašské a lískové. Není jejich konzumace v roce 2013 ze sklizně 2011 pro zdraví nevhodná?


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: hahanaj*
Datum: 31.10.12 18:49
 

já je mám v mrazáku vyloupané a používám je na pečení - myslím, že jim nic není -

pokud máte ořechy usušené poznáte při rozbití, zda jsou jádra žluklá nebo dobrá -

 
Od: pacourek*
Datum: 31.10.12 18:53
 

Pokud jsou skladovany v suchu a chladu tak jsou bezpečná

 
Od: smile*
Datum: 31.10.12 19:09
 

To se pozná podle degustace,chuť,vuně,barva,tvar,měkkost..jedině tak,nemělo by jim byt a však si myslím,že budou dobré,ořechy vydrží docela dlouho.

 
Datum: 31.10.12 19:19
 
avatar

Letos jsme uklízeli sýpku kde měl děda ořechy staré nejméně 3-5 let, vyloupala jsem 2 pytle a bylo 7kg dobrých jader. Upekla jsem kynuté rohlíky plněné mletými ořechy a všem chutnalo.

 
Datum: 31.10.12 19:24
 
avatar

Pkd nejsou stuchlé (cítit) nejsou žluklé (chuť) nebo plesnivé ,tak se rozhodně nic nestane,ale pkd máte obavy,tak mi je můžete věnovat.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: ron*
Datum: 31.10.12 21:14
 

Běžně mám ořechy 2-3 roky. Důležité je správně jádra uskladnit - dobře usušit, dát do chladna. Pokud se Vám ořechy zdají chuťově dobré, nejsou žluklé nebo třeba plesnivé, nemáte se vůbec čeho obávat.

 
Datum: 31.10.12 22:33
 
avatar

Proveď na malém vzorku senzorický test (prohlédni, očuchej, ochutnej), a pokud projde, je to OK.

 
Od: kolo*
Datum: 31.10.12 23:10
 

Pokud nejsou žluklé-hořké,nebo plesnivé.Nemá se nic jíst,co je žluklé,hořké.Protože je to silně karcinogení.Například žluklý mák!A ne ho dávat např.do koláčů,když je žluklý!

 
Datum: 01.11.12 07:59
 
avatar

Domluvila jsem kamarádce z města u nás na vsi koupi celých vlašáků z loňské sklizně. Dostala jich velkou igelitku za 50 korun a měla vekou radost. Pak mi volala, že to vyloupala a až na pár jader, která byla černá, jsou všechna ostatní v pořádku. Tak si myslím, že tomu nemůže nic být, když to bylo uskladněno v suchu. Jaga.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.