Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem na poradně, kolegyně zítra nastupuje do nemocnice na operaci žlučníku (pravděpodobně odstranění?). Vím, že je to ryze individuální, ale je nějaká přibližná doba rekonvalescence, kdy musí být člověk v klidu doma? Jestli je to třeba pět dní nebo měsíc.
Děkuji za odpovědi.
Jsem už sice delší dobu po operaci (odstranění) žlučníku, při opakovaných potížích operaci doporučuji. Domů mně propustili za týden. Po operaci není nutné doma být v úplném v klidu. Dělala jsem běžné lehčí domácí práce, asi měsíc jsem nezvedala nic těžkého, např. kýbel. Pooperační rána trochu bolí a v krátkém čase bolest odezní. Po propuštění z nemocnice může být trochu oslabená, vše se do normálu vrátí během několika dní. Přeji vaší kolegyni brzké uzdravení.
Pokud se nebude cítit slabá na procházku, tak může. Myslím si, že po návratu domů z nemocnice bude oslabená. Jakmile nabere trochu sílu a bude se na procházku cítit, tak ano. Zvedat děti by neměla asi měsíc. Každý se cítí jinak po operaci, sama to na sobě pozná na co se cítí.
Děkuji Počítáme plus minus zhruba s tím týdnem, ale člověk nikdy neví... navíc měla kolegyně poslední dny vysoký tlak, tak jí doktor nasadil nějaké prášky, po kterých jí bylo zle.
No, uvidíme. A jak je to třeba s procházkami po operaci (možná hloupý dotaz, ale vycházky s dětmi máme v náplni práce). Ve své podstatě tedy vše funguje, jen se nesmí namáhat?
Záleží i na tom, jestli moperaci provedou laparoskopicky nebo klasicky. Paní vedle v posteli začali laparoskopicky, ale žlučník plný kamenů byl tak velký, že ji museli otevřít klasicky. Můj odhad je, měsíc.
Nevím jak teď, ale po žlučníku se jezdilo do lázní. Říďa ať sežene zástup.
Dobrý den
já byla na operaci laparoskopicky v únoru, ačkoliv dělám v projekci (tudíž nic těžkého) byla jsem doma měsíc.
Je rozdíl zda jde na operaci s kameny nebo s chronickým zánětem - což byl můj případ. Také je orzdíl zda klasická operace nebo laparoskopicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.