Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřevzatá výpověď pojištění

Od: tuut odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

před dvěma lety jsem uzavřel smlouvu s Českou pojištovnou ohledně pojištění zodpovědnosti z podnikání. Letos jsem se rozhodl dále služeb nevyužívat a pojištovně zaslal výpověď. Výpověď jsem posílal 8 týdnů předem, ve smlouvě je ujednáno min. 6 týdnů předem.

Jelikož se nezdržuji v místě trvalého bydliště, nevěděl jsem, že pojištovna změnila sídlo pobočky. Jelikož se mi zásilka nevrátila jako nepřevzatá, musel jít někdo na bývalé adrese převzít. Od této výpovědi nemám originál poddacího lístku, ale na poště mi vystaví jeho kopii.

Pojišťovna nereagovala a proto jsem dále poslal kopii výpovědi pojišťovací agentce přímo na adresu trvalého bydliště, které je uvedeno ve smlouvě. Tato výpověď se mi vrátila jako nepřevzatá a mám od ní také kopii podacího lístku a zároveň neotevřený dopis. I tato druhá výpověď byla zaslána v řádném termínu pro výpověď smlouvy

Nyní mi přišel od pojišťovny požadavek na zaplacení pojistného pro další období. Potřebuji poradit jak se nyní účinně bránit takovémuto jednání?

Předem děkuji za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Měníte-li trvalé bydliště, nebo nezdržujete-li se v něm, bývá dobré kvůli zajištění doručování informovat o zméně doručovací adresy všechny subjekty, s nimiž máte uzavřeny nějaké smlouvy. Případně je možné si sjednat na poště dosílání (tuším na 6 měsíců, ale lze dojednat opakovaně). Jde sice o zpoplatněnou službu, ale člověk má jistotu, že mu nic důležitého neunikne.

_ Jakému jednání se chcete bránit?

Podle mne pojišťovna neobdržela výpověď ve stanoveném termínu, takže podle smluvních (případně i všeobecných obchodních podmínek) smlouvu řádně prodloužila.

Jiná situace by nastala, v případě, že by ste prokázal, že pojišťovna výpověď obdržela včas. (Zaslal-li jste pojišťovně výpověď doporučeným dopisem s dodejkou, vrátila Vám pošta dodejku s potvrzením kdo a kdy zásilku převzal).

Jinak snad jen reklamovat (? nejsem si jista, jestli pošta reklamaci přijme) na poště nedoručení zásilky adresátovi.

doplněno 30.07.12 23:46:

Oprava: ... , že byste prokázal ...

eeew

Pojišťovna výpověď obdržela skrze svého pracovníka, kterýe výpověď nezaregistroval do systému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]