Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímal by mě váš názor...
Byla jsem na náborovém dni jedné velké firmy na vedoucí pozici. Pozvání přišlo mailem. Proběhl pohovor s personalisty z centrály. Poté mi z personálního volali, že mě berou a abych se dostavila v určenou hodinu na místní pobočku, kde mě bude čekat pan XY - vedoucí pro moji oblast a domluvíme detaily nástupu. Na schůzce s panem XY jsem dostala personální dotazník, papír na prohlídku k firemní lékařce atp. Zaplatila jsem 100,- za opis karty u svého lékaře, 400 za prohlídku u firemního (peníze prý proplatí po zkušebce) a 100,- za požadovaný výpis z TR. Papíry jsem donesla opět vedoucímu s tím, že mi připraví na centrále smlouvu, určí školitele... Zabere to max. 2 týdny a mohu nastoupit. Telefon na mě si ukládal do PC, mobilu a byl i na papírech ode mě. Už je to více než měsíc a nikdo se mi neozval. Číslo na vedoucího nemám, psala jsem na personální, že bych byla ráda za nějaké vyjádření a nic. Odřekla jsem kvůli tomuto jiné místo, které nebylo tak lukrativní, a momentálně nemám nic. Zajímalo by mě, zda mám nárok na proplacení 600,- za lékaře a výpis z TR. Bylo to zbytečné a pro mě je to nyní dost peněz... Přijde mi to jako podvod, takhle můžou dohazovat lékařce hromady lidí a nikoho nepřijmou. Kdyby se sami ozvali že nakonec našli někoho vhodnějšího, tak ok, necpu se, kde mě nechtějí, ale tohle mi přijde fakt sprosté...
Dobrý den.
Náklady na prohlídky u uchazečů, se kterými dojde k uzavření pracovního vztahu, hradí zaměstnavatel.Bohužel ve Vašem případě k uzavření pracovního vztahu nedošlo, na úhradu vstupní zdravotní prohlídky nárok nemáte. Souhlasím, že jednání firmy nebylo zrovna korektní, ale těžko něco naděláte.
Z Vašeho dotazu ale nevyplývá, bylo-li místo obsazeno jiným uchazečem. Zajděte tedy osobně na personální oddělení a situaci si zjistěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.