Nejste přihlášen/a.
Ahoj a dobrý večer,
letos jsem ukončila bakalářský obor mediální komunikace a nyní odjíždím na delší dobu do zahraničí. Možná je to hloupost, ale dostala jsem nápad. Psaní sloupku pro nějaký časopis o tom, jak to zvládám. Mladá holka v cizí zemi bez znalosti jazyka, bez nalezené práce se rozhodne odjet do ciziny, kde nemá žádné známé, přátelé a snaží se probít. Vím, že v dnešní době už to není taková rarita odjet za prací, ovšem z pohledu čtenářky by mě to celkem zajímalo. A co vás? Samozřejmě bych mohla přikládat i fotky.
Myslíte, že by o to nějaký časopis měl zájem a pokud ano, jak bych měla postupovat? A jak to celé pojmout? Odjíždím již za pár dní, proto je to pro mě velmi aktuální. Sice si píšu blog, ale tohle by byla nová zajímavá příležitost v mém vystudovaném oboru. Mám zkušenosti v denním tisku, televizi i s internetovými médii a časopis by byl můj další splněný sen.
Budu ráda za jakékoliv názory, nápady a připomínky. Hezký večer
Oslov ta media, do jejichž ´image´ by něco podobného mohlo zapadat - nic tím nezkazíš... A - vzhledem k časové ´tísni´ klidně piš ´do šuplíku´, tohle lze začít publikovat i se zpožděním... No - ono to tak vlastně velmi pravděpodobně i dopadne (pokud to dopadne), redaktor tě těžko nechá psát (začít projekt) bez předem známých alespoň několika pokračování, nejsi Čapek, aby ti dopředu odkýval ´Anglické listy´...
Můžete zkusit obeslat šéfredaktory časopisů, kam si myslíte, že by se to hodilo. Ale většinou je o taková místa pranice, takže by je to speciálně muselo oslovit v pravý čas, kdy se jim to hodí. Pokud by vám to nevyšlo, což je pravděpodobnější, lze si udělat blog třeba na idnes.cz a zkusit to prostě publikovat tam. Několik blogerů právě takhle prorazilo a když to bude vtipné a zajímavé, možná vás sám někdo osloví. Poslední možnost je to nabídnout zdarma některým ezinům, kde sice z toho většinou nic mít nebudete, ale lze to pak ukázat jako praxi a poslouží to jako reklama.
doplněno 30.10.12 11:40:Záleží, kde ten blog je. Na idnes jsou asi nejvíc navštěvované s možností, že 3 nej články dle mímění admina, se dostanou na půl dne na titulní stránku lidovek. Pak už je tam slušná návštěvnost zaručena. Když se mi tohle zadařilo, měla jsem přes den i víc jak tisíc čtenářů.
Co se oslovení redakce týče, udělala jsem to jednou a podařilo se mi to, ale měla jsem co nabídnout, pak jsem psala články až do konce časopisu a bylo to milé, protože téma nechali na mne. Už si moc nepamatuji, co jsem jim psala jako úvodní dopis, ale něco ve stylu, že se mi ten časopis líbí a jestli by měli zájem o pár článků s tou a tou tématikou a poslala jsem jim ukázku, jak píšu.
doplněno 30.10.12 11:45:Pardon, ne lidovek, ale idnes. JInak server, kt. sháněl autory a sám mne oslovil, je třeba dama.cz, ale platit se jim za to tehdy nechtělo, tak jsme se nedohodli. Dá se publikovat i na neviditelnypes.cz, ale též neplatí.
doplněno 30.10.12 11:51:Jinak k vašemu dotazu, jestli by to pro mne bylo zajímavé číst, to vaše téma, musím odpovědět, že ano a velmi. Pokud by to bylo psáno přitažlivou formou, s humorem a nadhledem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.