Nejste přihlášen/a.
Co myslíte - jak se pozná arogantní člověk? Jaké má vystupování a jednání? A jak s takovým člověkem jednat a jak se k němu chovat? Brát jej vážně nebo jej ignorovat.
Arogantního člověka nejlíp odbouráš vtipem... A jak ho poznat? - přehnaně sebejistý (všude byl aspoň třikrát), jiný, než jeho názor je špatný (ovšem bez rozumné argumentace), všichni jsou troubové - ovšem, samozřejmě, až na něj... Při sebemenším náznaku jiného odporování - i slušného, přechází k hrubosti...
A jak jinak ´na něj´? - asertivita je výborná schopnost pro jednání téměř s kýmkoli...
Řekla bych, že je to půl na půl. Člověk to může mít v sobě a je takový celý život, nebo se to někdy během toho života naučí. Arogantní člověk s Vámi jedná, jako byste byl podřadná verbež, co se někde plazí u země, přehlíživě, nadutě, velmi sebevědomě. Jste pro něj méně, než vzduch, a okatě to dává najevo.
Jak s ním jednat? Pokud ho máte nad sebou, tak mu všechno odkývat a myslet si svoje. Bohužel spousta šéfů firem apod. aroganci přímo tryská o okolí, a podřízení, snažíc se nepřijít o práci, drží hubu a krok. Samozřejmě se ale najdou i tací, kdož si takové jednání líbit nenechají, svůj názor řeknou - a pak je to hop nebo trop.
Pokud je Vám roven, není třeba na sebe nechat štěkat a koukat skrze prsty, jednejte v klidu, pevně, a poku Vám arogance daného jedince opravdu vadí, klidně mu to i řekněte. Třeba se chytne za nos.
V opačném případě se s dotyčným nemusíte
"nemusíte stýkat" - jaksi uniklo slovíčko:D
No, pozná se tak, že je arogantní. Já osobně si o takových myslím svý a nekomunikuju s nima. Většinou jsou to tzv. Vénové z Prahy - všichni ostatní jsou totální blbci, jen já jsem letadlo a mám to na háku
1) chování povýšené,narcista...všechno ví ,všechno zná...možný znechucený den...maš pocit,že jsi potkal toho největší hlupáka pod sluncem,ovšem pocity mají vždy pravdu...
2) vystupování,jednání...nudné...nemá šťavu...nedozvíš se nic nového...
3) ignorovat...dle situace,potřeby - viz.nadřízeny třebas v práci,nelze ignorovat?...bohužel
Arogantní člověk má až přehnaně velké sebevědomí, hraničí to s namyšleností. Na druhé se dívá trochu s vrchu. Vystupování má většinou odměřené a druhé často přehlíží. S takovým člověkem se nejedná snadno, nevíte, na čem u něho jste. Co se týče chování, chovejte se k němu stejně, jako on k Vám. Většinou jsou tito lidé "splachovací". Spíš ignorovat, než brát vážně.
Jedno přísloví říká: "Podle peří poznáš ptáka, podle řeči nezdvořáka." Jak se chovat k nezdvořákovi? Pokusit se slušně, ale nevyhledávat jeho společnost, a raději se ho stranit. Nikdy nezměníme druhého, člověk může změnit pouze sebe. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.