Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Make-up na akné

Od: ivankajoj* odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, potřebovala bych poradit nějaký opravdu krycí make-up na zanícené akné. Jestliže znáte nějaký, po kterém se akné nezhoršuje a třeba i zlepšuje, tak poraďte prosím. Děkuji :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Jmenuje se to Acnecolor, myslím, že se to dá koupit i volně v lékárně, předepisuje to i kožní lékař. Určitě si vyber ten světlý. Ten tmavý je skoro na černocha :)

doplněno 29.10.12 19:25:

spirig.sk/...

ivankajoj*
hodnocení

Aknecolor jsem používala asi rok a nevyhovoval mi, protože po dlouhodobém užívání se mi akné rozšiřovalo a navíc hodně špiní :)

cocinkamichalka*

Aha - a co akné nejprve zaléčit, a potom používat makeup?

Mě se moc osvědčil Zineryt, ale je to antibiotikum (vodička) pouze na předpis.

martinaa*

Jistě, acnecolor se nemá používat na místo déle, než dva týdny. Při dlouhodobém používání ztrácí efekt. A jak špiní? Pokud nejdeš nalíčená spát, tak nemá kde špinit...

Spíše než do mejkapu investuj do péče o obličej. Dobrý denní krém, odličovat se, používat nějaký gel na problematickou pleť. Vynechat sladké, tučné, kořeněné. Jak jídlo, tak pití.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Ivanko, na zanícené akne není dobrý žádný make - up. Chce to kožního lékaře, léčit a teprve potom maskovat a zakrývat. Žádný krací makeup zanícené akne nevyléčí. Spousta make -upu naopak, jen zhorší. Zanícené pupínky chce opravdu nejdříve léčit, abyste z nich neměla boláky... Nezlobte se za názor, make- up opravdu na toto není dobré dávat.

ivankajoj*
hodnocení

Cocinkamichalka: Zineryt používám a pleť se mi po ní zlepšuje, ale pořád mám ty vyrážky. Jinak si myslím, že až nebudu mít akné, tak make-up nebudu potřebovat.

Kapkanadeje: Vašeho názoru si vážím. Já už make-up asi před rokem používala a pleť se mi po něm neskutečně zhoršila, ale měla jsem obyčejný make-up z drogerie. Kdybych si koupila nějaký kvalitní, určený přímo na akné, tak jsem si myslela, že by nemusel uškodit. Víte já už ho mám opravdu dlouho a už mě nebaví chodit mezi lidi s takovou nepěknou pletí :( Je hrozné když kolem sebe vidím plno holek, které používají make-up a mají díky němu krásnou pleť.

cocinkamichalka*

Ivanko, kolik ti je let? Tvůj problém totiž může dost dobře vyřešit hormonální antikoncepce.

ivankajoj*
hodnocení

16 :) Antikoncepci si určitě nechám předepsat, ale trvá poměrně dlouho, než se akné vyléčí. A proto než se akné úplně zahojí, tak bych ho chtěla nějak zamaskovat..

cocinkamichalka*

Tak mě antikoncepce zabrala docela rychle... ;)

ivankajoj*
hodnocení

Tak jak komu. Slyšela jsem, že někomu zabrala za 2-3 měsíce, jinému za půl roku a někomu vůbec. Ale určitě vyzkouším :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]