Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
má cenu kupovat dovolenou už teď nebo až na posl. chvíli (last minute)?
Termín - na týden v červnu k moři - levnější destinace jako Řecko, Malorka, Černá Hora... ale možná i Čechy (Beskydy atd).
Chtěl bych ten zájezd koupit starším rodičům, a samozřejmě mi jde o to zaplatit co nejmenší cenu (ale ne na úkor kvality typu horší hotel atd.!).
Představuju si to tak, že když TEĎ stojí zájezd 10tis/osoba, tak na posl. chvíli může stát TOTOŽNEJ zájezd třeba za 7,5tis. Nebo se pletu?
Na co si dát pozor nebo jak tyto slevový zájezdy pak vyhledávat?
Máte s tím někdo zkušenosti?
Už mám zajištěnou dovolenou od 25. srpna. Školní děti už nemáme, proto si rádi vyjedeme ke konci sezóny, když už je větší klid.
Vybírám raději předem - je větší výběr a také jsme dostali slevu 15% za včasný nákup. To je prima. A přitom stačilo pouze zatím složit 1.000 Kč na osobu /zálohu/.
V tom last minut bývají někdy slušné ceny, aby se cestovka všeho zbavila. Na druhou stranu to bývá už dost přebráno a tak není takový výběr a tolik možností , jako zkraje.
Každý si vybírá jinak, ale my opravdu preferujeme výběr před sezónou.
Jinak Vás chválím, jako vzorného syna. Dát rodičům takový dárek - musíte je mít hodně rád. A to je dobře. Jaga.
Mám zkušenost jen s last minute zájezdy do zahraničí, ne po ČR. V podstatě máte pravdu, že zájezd, který teď stojí deset tisíc, může být na poslední chvíli za 7 500,- Ovšem pozor, spousta CK má také program first minute, tedy že když nakoupíte ve velkém předstihu, také dostanete slevu. Ovšem nevím, kdy tato šance končí.
Samozřejmě pokud si chcete vybírat a jste náročnější na okolí hotelu, služby atd., je výhodnější si vybrat dříve. Já mám většinou poměrně jasnou představu, co chci a tak je pro mě těžké si v last minute vybrat, ale možná je to spíš tím, že mi nejde jen o hezký hotel, ale o to, aby v okolí bylo kam jít, aby bylo kam jet na výlet atd. Hotely se rozhodně dají vybrat krásné i v last minute zájezdech a pokud rodiče zatím moc necestovali, a nehrozí, že půlka míst nebude připadat v úvahu, protože tam už byli, myslím, že si vyberete.
V poslední době mám pocit, že last minute slevy nejsou až tak výrazné (samozřejmě že to na částce zájezdu je znát, ale...) a výrazné jsou až super last minute slevy - tedy slevy skutečně třeba 3 dny před termínem odletu/odjezdu. To ovšem není pro každého, protože ne každý je ochotný do poslední chvíle čekat, a pak je schopný rychle si udělat čas.
Pokud byste chtěl nakonec dovolenou v ČR, není špatný nápad podívat se na slevové portály (jako je např. Slevomat), tak bývají na ubytování často slevy (jen je potřeba hlídat, aby šel voucher využít i v létě), k ubytování často patří např. nějaké wellnes procedury atd. obvykle se ale nejedná o celý zájzd, je tedy potřeba si do daného místa v ČR zajistit vlastní dopravu.
doplněno 01.02.13 14:47: jinak zmiňoval jste Řecko - z řeckých ostrovů bych doporučila Korfu, moc se mi líbilo, je takové zelené. A i památky se najdou Kréta (zmiňovaná níže) je také krásná, ale právě to Korfu mě osobně zaujalo více.
Pokud to má být dárek, tak bych spíš šel po first minute. U last minute slev jednak není takový výběr, a jednak ty rozumnější slevy jsou tak < 3 dny před odletem, což nemusí být pro konzervativnější lidi akceptovatelné, sbalit se prakticky přes noc a vypadnout
Kromě toho, u takových věcí jako zájezd bych možná raději zvolil formu poukazu, a ať si staroušci něco vyberou sami, ono třeba někomu něco nesedne... i když třeba nějaká Kréta, tam chybu neuděláte, tam ja krásně všude a po celý rok.
Zájezd starším rodičům,jde o to,jak staří jsou.Starší lidé už většinou mají obavy z dlouhé cesty busem,pro ně je vhodnější letadlo.např.do Chorvatska 14-16 hod. sedět v autobuse,zvládnou to? Je to opravdu zápřah na nohy.Bylo by dobré se jich taky zeptat,aby to pak nebyl,,dar,nedar,,.
V případě, že chcete opravdu koupit výhodně pěkný zájezd, pak musíte čekat na last minut tak maximálně tři týdny dopředu, nebo i méně. V tu chvíli pouští cestovky zájezdy se slevou až 50%. Doporučuji začátek Září. Ve všech zmíněných destinacích je tou dobou ještě krásně a už pomalu pominul ten největší nával turistů. Hledejte tak, že 2-4 týdny před odletem začnete obvolávat cestovky a ptát se. Kontakty najdete na internetu. Většina opravdu dobrých nabídek se totiž na netu ani neobjeví.
Mnohem lepší nápad je nekupovat nic u českých cestovek. Když už cestovky, tak aspoň ty německé (akorát se budete muset dopravit na letiště v zahraničí... dost toho létá i z Vídně.) No a vůbec nejlepší je nevyužívat cestovku vůbec, ale koupit si letenku a rezervovat pokoj v hotelu samostatně. Jen tak si můžete zařídit dovolenout v ceně 40k za 15k i méně.
Máš pravdu, dříve to tak bylo - ono i těch last minute zájezdů nebylo tolik, co je dnes.
Hledat se dá už i na slevových serverech, na portálech přímo daných leteckých společností nebo obecně i u samotných cestovek.
Samo - last minute je o tom, moc neváhat. A nejde jen o letecké last minute. Komu nevadí autobus, procestuje Evropu opravdu za pár kaček i s ubytování a stravou.
Třeba last minute do Benátek sehnal známý na slevotéce už za 1200,- a další slevové servery jsou toho plný, tj. dnes už je na výběr a přsně jak říkáš, cestovku nepotřebuješ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.