Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Last minute - zájezdy

Od: kuki8 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

má cenu kupovat dovolenou už teď nebo až na posl. chvíli (last minute)?

Termín - na týden v červnu k moři - levnější destinace jako Řecko, Malorka, Černá Hora... ale možná i Čechy (Beskydy atd).

Chtěl bych ten zájezd koupit starším rodičům, a samozřejmě mi jde o to zaplatit co nejmenší cenu (ale ne na úkor kvality typu horší hotel atd.!).

Představuju si to tak, že když TEĎ stojí zájezd 10tis/osoba, tak na posl. chvíli může stát TOTOŽNEJ zájezd třeba za 7,5tis. Nebo se pletu?

Na co si dát pozor nebo jak tyto slevový zájezdy pak vyhledávat?

Máte s tím někdo zkušenosti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už mám zajištěnou dovolenou od 25. srpna. Školní děti už nemáme, proto si rádi vyjedeme ke konci sezóny, když už je větší klid.

Vybírám raději předem - je větší výběr a také jsme dostali slevu 15% za včasný nákup. To je prima. A přitom stačilo pouze zatím složit 1.000 Kč na osobu /zálohu/.

V tom last minut bývají někdy slušné ceny, aby se cestovka všeho zbavila. Na druhou stranu to bývá už dost přebráno a tak není takový výběr a tolik možností , jako zkraje.

Každý si vybírá jinak, ale my opravdu preferujeme výběr před sezónou.

Jinak Vás chválím, jako vzorného syna. Dát rodičům takový dárek - musíte je mít hodně rád. A to je dobře.*srdce* Jaga.

askmenow*
hodnocení

0x

Mám zkušenost jen s last minute zájezdy do zahraničí, ne po ČR. V podstatě máte pravdu, že zájezd, který teď stojí deset tisíc, může být na poslední chvíli za 7 500,- Ovšem pozor, spousta CK má také program first minute, tedy že když nakoupíte ve velkém předstihu, také dostanete slevu. Ovšem nevím, kdy tato šance končí.

Samozřejmě pokud si chcete vybírat a jste náročnější na okolí hotelu, služby atd., je výhodnější si vybrat dříve. Já mám většinou poměrně jasnou představu, co chci a tak je pro mě těžké si v last minute vybrat, ale možná je to spíš tím, že mi nejde jen o hezký hotel, ale o to, aby v okolí bylo kam jít, aby bylo kam jet na výlet atd. Hotely se rozhodně dají vybrat krásné i v last minute zájezdech a pokud rodiče zatím moc necestovali, a nehrozí, že půlka míst nebude připadat v úvahu, protože tam už byli, myslím, že si vyberete.

V poslední době mám pocit, že last minute slevy nejsou až tak výrazné (samozřejmě že to na částce zájezdu je znát, ale...) a výrazné jsou až super last minute slevy - tedy slevy skutečně třeba 3 dny před termínem odletu/odjezdu. To ovšem není pro každého, protože ne každý je ochotný do poslední chvíle čekat, a pak je schopný rychle si udělat čas.

Pokud byste chtěl nakonec dovolenou v ČR, není špatný nápad podívat se na slevové portály (jako je např. Slevomat), tak bývají na ubytování často slevy (jen je potřeba hlídat, aby šel voucher využít i v létě), k ubytování často patří např. nějaké wellnes procedury atd. obvykle se ale nejedná o celý zájzd, je tedy potřeba si do daného místa v ČR zajistit vlastní dopravu.

doplněno 01.02.13 14:47:

jinak zmiňoval jste Řecko - z řeckých ostrovů bych doporučila Korfu, moc se mi líbilo, je takové zelené. A i památky se najdou :) Kréta (zmiňovaná níže) je také krásná, ale právě to Korfu mě osobně zaujalo více.

hodnocení

0x

Pokud to má být dárek, tak bych spíš šel po first minute. U last minute slev jednak není takový výběr, a jednak ty rozumnější slevy jsou tak < 3 dny před odletem, což nemusí být pro konzervativnější lidi akceptovatelné, sbalit se prakticky přes noc a vypadnout :)

Kromě toho, u takových věcí jako zájezd bych možná raději zvolil formu poukazu, a ať si staroušci něco vyberou sami, ono třeba někomu něco nesedne... i když třeba nějaká Kréta, tam chybu neuděláte, tam ja krásně všude a po celý rok.

iz*
hodnocení

0x

Je-li zájezd k moři určen starším lidem, doporučila bych spíše po hlavní sezóně. Moře bude krásně prohřáté, rodiče si to více užijí...

hodnocení

0x

Zájezd starším rodičům,jde o to,jak staří jsou.Starší lidé už většinou mají obavy z dlouhé cesty busem,pro ně je vhodnější letadlo.např.do Chorvatska 14-16 hod. sedět v autobuse,zvládnou to? Je to opravdu zápřah na nohy.Bylo by dobré se jich taky zeptat,aby to pak nebyl,,dar,nedar,,.

amadeus*
hodnocení

0x

V případě, že chcete opravdu koupit výhodně pěkný zájezd, pak musíte čekat na last minut tak maximálně tři týdny dopředu, nebo i méně. V tu chvíli pouští cestovky zájezdy se slevou až 50%. Doporučuji začátek Září. Ve všech zmíněných destinacích je tou dobou ještě krásně a už pomalu pominul ten největší nával turistů. Hledejte tak, že 2-4 týdny před odletem začnete obvolávat cestovky a ptát se. Kontakty najdete na internetu. Většina opravdu dobrých nabídek se totiž na netu ani neobjeví.

Mnohem lepší nápad je nekupovat nic u českých cestovek. Když už cestovky, tak aspoň ty německé (akorát se budete muset dopravit na letiště v zahraničí... dost toho létá i z Vídně.) No a vůbec nejlepší je nevyužívat cestovku vůbec, ale koupit si letenku a rezervovat pokoj v hotelu samostatně. Jen tak si můžete zařídit dovolenout v ceně 40k za 15k i méně.

milanmatousek

Máš pravdu, dříve to tak bylo - ono i těch last minute zájezdů nebylo tolik, co je dnes.

Hledat se dá už i na slevových serverech, na portálech přímo daných leteckých společností nebo obecně i u samotných cestovek.

Samo - last minute je o tom, moc neváhat. A nejde jen o letecké last minute. Komu nevadí autobus, procestuje Evropu opravdu za pár kaček i s ubytování a stravou.

Třeba last minute do Benátek sehnal známý na slevotéce už za 1200,- a další slevové servery jsou toho plný, tj. dnes už je na výběr a přsně jak říkáš, cestovku nepotřebuješ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]