Nejste přihlášen/a.
Zdravím, 18. jsem se odhlásil z evidence s tím, že jsem našel práci, ta mi nevyšla a já bych se chtěl opět zaevidovat, můžu to udělat ještě tento měsíc, nebo musím počkat až do dalšího měsíce (čili 1.11)? Díky
Dobrý den.
Zaevidujte se hned, není proč čekat. Nárok na případnou podporu v nezaměstnanosti už posoudí přímo ÚP.
Nezapomeňte nahlasít i Vaší zdravodní pojišťovně novuou evidenci na ÚP.
doplněno 29.10.12 12:37:oprava:nahlásit
Pro přesnější odpověď byste musel uvést přesnější údaje (dobu předchozí evidenci na ÚP)
doplněno 29.10.12 12:45:Je zde ještě jeden háček. Tu práci, která nevyšla, Vám našel ÚP?
Platí pravidlo, že: Pokud úřad práce zprostředkuje člověku vhodné zaměstnání, ale on jej ukončí bez vážného důvodu sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, bude moci být evidován na úřadu práce až po uplynutí 6 měsíců ode dne vzniku tohoto zaměstnání.
doplněno 29.10.12 13:03:Potom tedy není žádný problém, zaevidovat se můžete hned.
Já jsem myslel jestli mě vemou hned nebo až příští měsíc, pojišťovně už jsem nesl papír o ukončení, teď zas ponesu o zaevidování, no budou mít radost :D
Předchozí evidence byla od 1.9 do 18.10 a nárok na podporu nemám protože mám odpracovaných pouze 8 měsíců..Pořád naivně doufám, že najdu práci odpovídající mým kvalitám..
doplněno 29.10.12 12:48:Ne, našel jsem to sám, ale ani jsem nenastoupil, byl jsem pouze na pohovoru, prvně jsem si myslel, že tam půjdu ale vzhledem k otřesným podmínkám jsem radši odstoupil..Navíc jsem se musel odhlásit protože na předešlé brigádě jsem měl výdělek nad 4000,- takže by mě stejně vyřadili..
Axlik - zaevidují Vás hned. Pokud jste se z evidence odhlásil 18.10. můžete se do ní přihlásit ale klidně znovu až od 1.11. Záleží na Vás. Pokud Vám jde o zdravotní pojištění, za měsíc říjen ho máte uhrazeno. Takže z tohoto pohledu Vám stačí rvidence až od listopadu. Ale jak jsem řekla, klidně se můžete zaevidivat již nyní. Je škoda, že Vám zaměstnání nevyšlo, držím palce, ať se brzy zadaří!
doplněno 29.10.12 13:03: Není zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.