Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když mi nevyplácí mzdu?

Od: andrea123456* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu v této věci.

Pracuji sice z domů (kvůli nemocné dcerce a navíc jsem matka samoživitelka) na půl úvazku u zaměstnavatele, který platí pořádku a včas. Jenže je to na poloviční úvazek. Proto jsem si našla brigádu - práce na dohodu od srpna tohoto roku a od pána se kterým jsem smlouvu uzavřela jsem od té doby neviděla ani korunu. K vykonávání práce na dohodu musím volat a ani telefon mi neproplácí. Nejdřív mi bylo řečeno, že jsem sice splnila jeho požadavek uzavřít 10 smluv,ale že se platby od uzavřených smluv opozdily. Předminulý týden v pátek mi řekl, že už dorazila i poslední 10-tá platba a že mi peníze ještě ten den posílá a nebo nejpozději v pondělí. Týden uplynul a peníze nemám. Telefon mi nebral celý týden. Dnes mi telefon vzal, byl na mě sprostý, že ho pořád otravuji o peníze a že se mnou rozvazuje smlouvu a nemáme se o čem bavit a položil. Co mám dělat teď?

Pomůžete mi prosím někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

poslat mu sms, že na něj jdete podat trestní oznámení pro podvod a uvidíte jestli vám sám zavolá*smich*

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Pošlete mu doporučený dopis a vyzvěte ho k okamžité úhradě dlužné částky. Dopis doložte uzavřenou Dohodou o provedení práce, ve které máte odměnu sjednánu. Upozorněte ho, že v případě nezaplacení dlužné částky, budete pohledávku řešit právní cestou.

hodnocení

2x

Dobrý den. Andreo, písemně ho vyzvěte k zaplacení dlužné částky do tehdy a tehdy. V případě, že dlužnou částku neobdržíte, budete nucena předat celou záležitost svému právnímu zástupci, čímž mu zbytečně navýšíte výdaje s tím spojené. Zároveň zvážíte i podání TO. Dohodu písemně vypovězte z důvodu nevyplácení mzdy. Pošlete s doručenkou, kopii si schovejte. Písemně uzavřenou dohodu mezi vámi, nedávejte z ruky. Naopak, pečlivě si uschovejte vše.

doplněno 29.10.12 15:59:

Popř. lze dát podnět k prošetření jeho činnosti, na což ho také můžete písemně upozornit. Jen se nebojte bránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]