Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zneužití účtu?

Od: dzulieta* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji radu. Dalajsem inzerát, že prodám mobil, ozval se mi nějaký vanicalewis@gmail.com a že ho chce koupit dcerece na narozeniny, že mu to někdo poradil, že na té nzerce, kde jsme vložila ten mobil, tak že je to levné, tak ho můj inzerát zaujal. Nějak s emi to nezdá, poslal mi údaje a chce číslo účtu, kd emi zašle peníze, ale bojím se, aby mně to nějak neohrozilo, může můj účet nějak zneužít? Toto je jeho adresa

Jméno ... Hansen Joy

Adresa ... 25 Adolo Road, ugbowo

Město ... Benin City
Stát ... Edo stát
PSČ 23452 ...
Země ... Nigérie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jasně...to víte že je to solidní člověk..

Mobil za pár šlupek bude chlápek z Nigérie kupovat v srdci Evropy..

Na tom přeci nic podezřelého ani divného není..

Jsem pro zrušení volebního práva..tedy alespoň u některých lidí.

mowla*
hodnocení

0x

Pokud si chcete ´zalaškovat´ s podvodníkem, můžete...

Ale- a tím vás nechci zklamat - opravdu si myslíte, že v Nigerii je takový ´poškrk´ po ojetých mobilech, aby je tamní starostliví otcové svým dcerkám kupovali v Česku?

*smich**haha**zed*

doplněno 29.10.12 11:33:

Jo - já bych mu své číslo účtu neposílal...

Ale pokud si opravdu chcete ´zalaškovat´, pošlete mu nějaké ´realitěpodobné´... A uvidíte...

Scénář těchto podvodů je jednoduchý - vy pošlete číslo účtu, vzápětí vám přijde mail o tom, že on už peníze poslal, ale protože jemu banka neumožňuje odeslat jen danou částku, odeslal o pár set dolarů více - a ty mu máte okamžtě poslat přes Western Union zpět, jinak umře hlady nejen on,ale i jeho dceruška... Nebo že tu částku navíc poslal vám a vy ji máte poslat člověku, který zajistí dopravu (opět přes WU)... Nebo nějakou podobnou pohádku... Pak vám přijde další mail, že peníze nedorazily, takže pokud je nepošlete ihned, dá vás hledat Interpolem... Atd., atd., atd... Samozřejmě máte poslat ten mobil...

*smich*

artik*
hodnocení

0x

může , nikdy bych nic neprodal tak , že mi pošle peníze na účet . Jen na dobírku ,nebo osobně . To to jako budete posílat do Nigérie?

Už jsem prodal desítky věcí tak, že mi někdy pošle peníze na účet a já jemu dotyčnou věc. Protože tak je to normální. Nicméně jen v Česku, přinejhorším na Slovensko. Rozhodně ne do Afriky.

hodnocení

0x

tak tomuhle individuu bych teda svoje číslo účtu NIKDY NEUVEDL! NApiště že prodáváte nejdále na Slovensko!

buss
hodnocení

0x

Téměř všichni někde uvedeme číslo účtu, firmy běžně, že? Až peníze vč. poštovného přijdou, zašlete mobil. Ale jinak vše z ciziny, mimo toho co jsem si vyžádal sám, nekompromisně MAŽU!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]