Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
na bazos.cz prodávám gumové koberečky do auta, jeden pán se mi ozval, že by je koupil, ale že mu je mám poslat na dobírku. Problém je v tom, že jsem ještě nikdy na dobírku nic neposílal. Byl byste nikdo tak laskav a řekl mi krok po kroku jak to mám udělat? Abych nepřišel o koberečky a peníze a aby to pánovi správně došlo a mě peníze...
S pozdravem
Vyzvedneš si na poště dobírkovou složenku a podací lístek a oba vyplníš. Na dobírku napíšeš její cenu, tedy včetně poštovného a odešleš to. Pokud si vyzvedneš složenku typu A (Poštovní dobírková poukázka A), tak ti to pošlou na účet a nemusíš pro peníze na poštu. Pokud tu druhou, přijde ti pak výzva z pošty a pro peníze tam musíš dojít.
doplněno 28.10.12 21:35:adresa kupujícího, prodávajícího, částka a ev. číslo účtu prodávajícího.
doplněno 29.10.12 19:53:Samozřejmě.
Měla by tam být nálepka s adresou kupujícího, vpravo nahoře nálepka s vaší adresou, ta bude přeškrtnutá a vpravo dole nálepka s cenou a slovem dobírka.
Jasný a na tu dobírkovou složenku a podací lístek se píše co, co mám zjistit od kupujícího?
Na dobírku jsi neposílal a ani neposílej - pošleš mu to ,on si to rozmyslí a nevyzvedne si to a vrátí se ti to - jsi v mínusu zaplacením poštovného.
Pokud chce někdo něco na dobírku - at pošle poštovné na účet a pak mu to pošlu na dobírku bez ceny poštovného , jsem z dobírky už vyučen.
Když takhle, tak potom zaslat dobírku bez ceny poštovného a bez ceny, kterou musel kupující zaplatit poplatek za zaslání na účet, když už.
Koberečky zabalte a jděte s nimi na poštu. Tam se zeptejte, jaké formuláře vyplnit pro zaslání na dobírku, budou chtít vědět i hodnotu zásilky kvůli pojištění. Když jim řeknete, že takto posíláte poprvé, určitě budou ochotní (spíše ochotné) a poradí Vám. No a podruhé už to budete umět!
doplněno 28.10.12 21:34:Předpokládám, že budete znát jméno a adresu kupujícího, on může též zvolit "balík do ruky" nebo "balík na poštu". Jak vyplnit formuláře na poště také poradí. Pokud chcete naprosto přesné informace, kontaktujte vnitřní poštou rádkyni "cocinkamichalka", je to profesionálka, jistě ráda pomůže a vysvětlí krok po kroku!
A když je zabalím to koberce - volím černý pytel. Mám na nějak dát pílou nálepku s adresou a jménem kupujícího nebo ne?
A když je zabalím ty koberce. Mám na něj dát bílou nálepku s adresou a jménem kupujícího nebo ne?
PS: omlouvám se, nějak mi blbne klávesnice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.