Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákupy v Polsku

Od: ediwibomud odpovědí: 5 změna:

Zdravím a potřebuji poradit. Plánuji někdy v listopadu vyrazit za nákupy do Polska. Konkrétně nějaký oblek, lustr atd. Chci navštívit jak trhy, tak i klasickié obchody.

Zatím jsem si vyměnil za kurz 1 zl - 6,05 Kč přesně 200 zl. a nevím zda vyměnit další polské zloté nebo je lepší platit v Polsku v tržnicích našimi korunami?

Pokud platím v běžných obchodech je výhodnější platební karta nebo raději hotovost ve zlotých? Snažím se měnit peníze v Praze ve směnárnách.

Co všechno se vyplatí v Polsku nakoupit?

Díky moc za radu

Hezký den

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Měnit si peníze za Zloté je zbytečné , na všech trzích berou České koruny,

co se vyplatí nakoupit poznáte na místě - všude jsou ceny .

martinaa*

Na velkém trhu berou koruny, ale na malém trhu u vody je brát nechtějí. Na to pozor.

hodnocení

0x

pokud jedete jen do polskeho těšína tak tam si vystačíte s korunami.. dál nevim jak to je.. možná když už tak by nebylo od věci zavítat do bialska.. pry tam jsou docela levne oblečeni.. čerstvé ryby :D ale nevim.. nebyl jsem tam ještě.. a když už platit zlotymi tak pokud možno kreditkou.. mate tak nejlepší kurz.. no i když u každe banky to je asi jinak.. ale určitě je lepší než ze směnarny

doplněno 28.10.12 21:22:

ono když přijdete v tom těšíně na tržnici tak tam jsou ceny snad jenom v českych korunách.. nebo oboji

hodnocení

0x

Jezdila jsem jen do Kudowy Zdroje, jednou nejdál do Wroclavi. V pohraničí naše peníze bez problému přijímají.

Nákupy: vyplatily se mi záclony, plastový vánoční stromek, vypadal jako pravý, ale stejně je v krabici a každoročně si seženu pravý, tak nevím, proč jsem ho kupovala? *ee*. A hlavně jídlo. Salámy a klobásky, bezvadné sýry, i uzené, něco jako slovenské oštiepky či parenice. Také jsme si přivezla veliké majolky a levné maggi do polévky. Lidé kupovali i másla a tuky. ale když na druhou stranu slyším leccos o polských potravinách /posypová sůl apod./, říkám si, zda to bylo dobře.

A mají tam opravdu úžasné čokoládové bonbóny na váhu, s griotkou, vaječným koňakem či brandy. To je lahůdka. :-P Jaga.

Před dušičkami tam hodně lidé jezdili pro výzdobu na hroby a pro svíčky. Mladé rodiny pro kočárky. A taky pro nábytek. Ale nevím, to jsem tam nikdy nekupovala.

hodnocení

0x

Tady peníze neměňte. Někde chtějí koruny a Kantor, to je měnírna, je na každém kroku několik. I snad v trafikách mění. *hej*Všude mluví česky a všude si váží zákazníka. Není problém vyběhnout z obchodu a zajít do Kantora. ;) Na trhu trošičku posmlouvejte, ale jen tak, pro radost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]