Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, i přesto, že je mi už 16, tak jsem svojí první menstruaci dostala teprve před týdnem ve středu. Gynekoložka mi ale před půl rokem říkala, že to ještě není nic tak neobvyklého. No každopádně jsem měla menstruaci do tohoto čtvrtka (8dní) a nyní mám pořád silný hnědý výtok, takže musím nosit vložku. Nijak se neznepokojuji, ale chtěla bych se zeptat, jestli to je normální. Před první mestruací jsem měla vždy výtok normálně bílý, ale nyní je opravdu hnědý. Nemám koho se zeptat doma, tak se aspoň ptám vás. Jo a ještě příští týden jedeme k moři, tak kdybych měla pořád hnědý výtok, můžu do moře? Protože jsem slyšela, že tampony se na výtok používat nemají. Prosím o jakékoliv rady i klidně něco navíc. Děkuju
Hnědý výtok? Není to takové to špinění spíše? Pokud by bylo špinění, tak mi to přijde spíš na nějakou hormonální nerovnováhu. Pokud výtok, tak asi by bylo dobré zaskočit k lékařce, jestli nemáte třebas zánět. A se zánětem se koupat by asi nebylo moc dobré. Raději nyní ke gynekoložce zajít jednou zbytečně, než se u moře pak trápit a čučet na vodu a nesmět do ní.
myslím si z lajckého hlediska,že se nemáš proč znepokojovat .cyklus ti ještě bude nějaký čas (měsíce) nějakým způsobem "haprovat" ,než se ustálí a začne být pravidelný.To co popisuješ je tzv,špinění ,a je úplně normální po menzes i u zralých žen.s těmi tampony bych se taky nebála ,jen si ho nezapomen po návštěbě vody včas vyměnit a neměl by být roblém,pokud tedy jde jen o špinění a nic tě nebolí.při bolestech bych určitě zašla k lékaři .hezkou dovču
V 16 letech mít první menstruaci je prima. Netrápíš se s tím od 10 let, mohla jsi v klidu plavat, cvičit. Já ji dostala poprvé také dosti pozdě, bylo mi už 14 pryč. Slyšela jsem také, že čím později ji žena dostane, tím dříve to pak skončí. Něco na tom bude. Skončila jsem ve 46, zatímco kolegyně v práci se s tím trápila ještě v 54.
Ten výtok znamená, že ještě to není zaběhnuté, pravidelné, tělo si na to teprve přivyká. Může se stát, že bude špinění, že bude velká nepravidelnost. Ale to nevadí, až si organismus přivykne a srovná si svůj rytmus, uvidíš, že bude všechno v pořádku a pravidelně.
Pokud by výtok přetrvával i o té dovolené, tampóny do moře bych si brala. Ale jinak raději vložku.
Vezmi si jich balíček s sebou. Může se stát, že změnou klimatu to nečekaně dostaneš, i mimo termín. Je to nepříjemné a nepřála bych Ti to, ale stává se to, bohužel.
Hezkou dovolenou bez problémů. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.