Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé víno Pálava jako dárek pro staršího muže

Od: anzionka® odpovědí: 24 změna:

Zdravím rádcové a rádkyně,

chystám se v listopadu do divadla a také se chystám na pódium za mým oblíbeným hercem. Takže mě napadlo, že sebou vezmu víno jako dárek. Bydlím nedaleko Znojma, proto jsem vybrala víno přímo z mého okresu, a to Pálavu - pozdní sběr - 2011 ( znovin.cz/... Vím o onom herci, že rád kouří doutníky a pije červené víno. Ale mě moc červené nechutná, proto jsem se mu rozhodla dát Pálavu, která mě chutná velmi. Jde mi o to, jestli bude chutnat i jemu.

Co myslíte, bude staršímu muži (52) chutnat polosladká Pálava? Nejdříve jsem mu chtěla dát Ryzlink rýnský, ale ten myslím bude dost kyselý. Jaké bílé vína máte rádi vy, pánové? Popřípadě můžete dávat také tipy na červené víno, ale chci aby bylo z oblasti Znojemska.

Díky za každou odpověď. Anzionka.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím Anzi. Anzi, pokud víte, že herec má rád červené víno, pak bych asi nevsadila na polosladké. I když výjimky určitě existují, neznám mnoho mužů, kteří by dávali přednost polosladkému vínu před suchým. Každý má jiné chutě, pro muže bych vybrala, když už červené, tak suché a např. Rulandské modré pozdní sběr. Odhaduji, že neurazíte, ale je to jen můj tip. Někdo jiný může mít úplně jiný názor...

martinaa*
hodnocení

2x

Jojo, moje oblíbené vínko, které se zatím zavděčilo všem, kteréž jsem jím obdarovala:) Je ale spíše pro ženské.

Záleží, jaký rýňák bys měla na výběr, rýňák 2010 od Lechovic je o něco sladší, než od Znovínu.

Ovšem jestli mu bílé nechutná, doporučuji Rulandské modré, Znovín, 2011. Nedávno jsem ho u Znovínu kupovala a mňamka.

doplněno 28.10.12 14:06:

Jojo, to je ono:) Opravdu se povedlo.

doplněno 28.10.12 14:20:

Není zač. Jestli pije červené, tak mu bílé nenuť;)

hodnocení

Díky za odpověď. Bylo to toto víno - znovin.cz/...

doplněno 28.10.12 14:14:

Díky za ispiraci, asi vezmu tohle, když říkáš, že bylo dobré, nebudu riskovat, že mu nebude bílé chutnat.

doplněno 28.10.12 14:14:

* inspiraci

figurek*
hodnocení

2x

Já bych raději dostal ten Ryzlink, než Polosladkou pálavu. Kdo vám řekl, že Rýnský Ryzlink je kyselý? Je to takové trochu tvrdší, ale vůbec ne špatné víno, které je spíš pro pány, protože vy holky ho moc v oblibě nemáte.

hodnocení

To mi řekla jedna moje známá, která se v bílých vínech dost vyzná. Ale já už se rozhodla pro to Rulandské modré 2011, nebudu riskovat bílé víno, když vím, že rád pije červené.

barun

Nevím, co je na tom špatného, taky jsem poslala kdysi mému oblíbenému herci Hrušínskému kytku a malý dáreček. Dala jsem to paní uvaděčce a ona mu ho předala. Měla jsem z toho hroznou radost, jak se usmál, ne na mě, jen tak, za ten dáreček. Kdo by se mu smál v zákulisí je blb, to dělají jenom ti, kteří mu to závidí a pakliže má herec autoritu tak by si to ani nedovolili .Naposled jsem byla v divadle tak na muzikálu, posílali z hlediště lahve a květiny, je to milé.

hodnocení

barun: My se školou jezdíme do divadla často a učitelka se zná s uvaděčkami, takže mi to v pohodě zařídí, abych mu to při děkovačce mohla předat osobně. Také na tom nevidím nic špatného. Kdybyste měla účet, hned bych vám dala bodík. Tak jen virtuální palec nahoru. Anzionka. *palec*

hodnocení

0x

Nedělejte to! Fanynky, které se příjdou na pódium nebo do zákulisí podívat zblízka na herce nebo zpěváka, vyjádřit jim svůj obdiv, uznání, jsou námětem veselých hovorů v zakulisí, mezi bedňáky, kulisáky i samotnými herci. Obecenstvo se také baví ještě hodně dlouho. Pracovala jsem nějakou dobu v koncertní a divadelní agentuře a věřte, vím, o čem mluvím. Je to šílené, jak potom všichni vyprávějí, hodnotí, shazují, vysmívají se. *cert*Největší obdiv jste vyjádřila tím, že jste si, za nemalé peníze, koupila lístek a příště si ho koupíte opět.

hodnocení

Když já bych ta ráda šla. *hi* Už jsem tam byla jednou a sice ne za tímto hercem, ale za jiným. A pro mě to dopadlo celkem v pohodě. Jeli jsme tam se školou. Jedině se na mě lidé v autobuse dívali, že jsem byla na pódiu, jinak nic. A že budu námětem veselých hovorů v zakulisí, mezi bedňáky, kulisáky i samotnými herci. No a co. Stejně na mě za týden zapomenou. A obecenstvo o mně nebude vědět ani ne za hodinu. A není jedno, jestli tomu herci předá dárek při děkovačce uvaděčka nebo já? Já si naopak myslím, že alespoň ten herec ocení odvahu jít dárek předat na jeviště. To je můj názor. Ale váš také beru. :)

ddd
hodnocení

0x

Taky bych se na to vy..., bude to brát, jako že mu lezeš do postele. Pak se s tebou milostivě vyspí, pokud bude mít chuť a už o něm neuslyšíš, nebo to bude dávat k dobru, viz výše babkazov.

terw
hodnocení

0x

Který to je? Třeba tu o něm někdo ví víc.

hodnocení

To je přece jedno, který to je. Moje primární otázka byla, zda bude strašímu muži chutnat bílé víno Pálava.

ladinpraha*

Některému ano, některému ne. Někdo pije jenom bílé, někdo jenom červené, hodně lidí žádné, protože jim překyseluje žaludek. Musíš se zeptat někoho, kdo ho dobře zná. Většina takových dárků skončí stejně někde úplně jinde než se očekává.

hodnocení

Konečně nějaká konstruktivní odpověď. *palec*Vím jistě, že víno pije. Ale teď jde o to, zda jen červené nebo i bílé.

ret

To ti nikdo nepoví, to ví jen on. Pokud má rád červené, tak nevím, proč mu cpeš bílé.

drd
hodnocení

0x

Řekni mi pravdu - co od toho DOOPRAVDY čekáš? Ale bez vytáček.

hodnocení

OK bez vytáček. Ale přece jen jste mi mohl vykat, ne? ;) Co bych od toho měla čekat? Prostě je to můj oblíbený herec, kterému bych chtěla osobně předat dárek jako poděkování za jeho skvělé herecké výkony, toť vše.

grg

Tak tomu snad nevěříš ani sama, ne? *smich* Kdyby to mělo být poděkování za herecké výkony, nemusíš se tam cpát osobně. Jestli doufáš, že si tě všimne, tak pak budeš z toho zklamaná a víno asi pít nebude a někomu ho dá, protože se bude bát, jestli nejsi šílená fanynka a nechceš ho otrávit, když už jsi za ním někdy byla, oni na to mají paměť.

A jestli doufáš, že na tebe Vašut, Dulava nebo Mahdal nebo kdo to je, pohlédne jako na ženu a řekne, že to si musíš vypít s ním, tak je to pozvání do postele a pak to bude bolet ještě víc, ale nemyslím, že to udělá, už je mu dost let a patrně má doma stabilní partnerku.

hodnocení

Ještě jsem za ním osobně nebyla. Takže šílená fanynka určitě nejsem. Vím, že má manželku, vypít bych si to sním stejně nemohla. To ať si to raději vypijí s manželkou.

askmenow*

Proč by tomu sama nemohla věřit? Můžete tento způsob vyjádření díku považovat za dle vás nevhodný, ale to je tak vše, nevidím to jako důvod do někoho rýpat a vysmívat se.

K vínu jako takovému: Pokud jde o to, že berete víno z oblasti, odkud jste, a pokud budete na lahev dávat vysačku s věnováním, můžete to připsat (žádný román, jednu větu). S výběrem si hlavu nelámejte, pokud to nebude dle jeho vkusu, dá lahev třeba kolegovi, nebo někomu z rodiny, jako to ostatně děláme i my ostatní, když dostaneme víno, které nám nechutná, no ne?

Ke vstupu na pódium: sama bych to neudělala, na druhou stranu na tom nevidím nic špatného, obvlášť pokud jste vyrovnaná s případnými reakcemi okolí.

hodnocení

Díky i Vám za odpověď. K tomu vstupu na pódium, už jsme tam jednou byla a ještě žiju. *smich* Jinak ono to bude v Brně, kde mě nikdo nezná a že mě uvidí lidi z autobusu, kterým pojedeme? To je mi vcelku jedno. Hlavně tam nepůjdu sama, ale s kamarádkou, která také ponese víno, ale ne stejnému herci, ale jinému, takže se pozornost ze mě poněkud rozptýlí a navíc tam budou další uvaděčky. Myslím, že si nás všimnou pouze ti herci, protože ví, jak vypadají uvaděčky, ostatní nás za ně budou považovat. :D

hodnocení

0x

Zdravím.Tak pokud já vím,z oblasti Znojemska jsou nejlepší červená vína Frankovka a Vavřinec:-PMáme tam část rodiny,akže to vím velmi dobře,a také si je dávám,jsou výborná.:-PMyslím,že si pan umělec pochutná více než na tom Ryzlinku,je opravdu dost kyselý.Pálava je kulatější.Dobře se bavte!

hodnocení

0x

Pálavu (pozdní sběr) jsem několikrát přivezl známým do Prahy a Mostu a věřte mi, všichni si pochutnali. Kvalitní pálavou rozhodně nikoho neurazíte i kdyby měl rád červené.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Anzi, řekni kdo to je, prosím prosím! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]