Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat peníze v 10 letech?

Od: rickycz* odpovědí: 20 změna:

Ahoj je mi 10 let a potřebuju si nejak vydelat nejakou tu kačku kapesne dostavam každé uterý asi 30 kč moc to neni a potrebuji si přijít alespon 400 kč měsíčne na co nebudu zminovat prosím poradte předem vám moc děkuji

doplněno 28.10.12 16:16:

prosim poradte

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Ahoj.

Co sběr starého papíru? Nebo nabídnout pomoc známým, sousedům, rodičům. Třeba vyhrabat zahradu, donést nákup, vyvenčit psa... I když vím, že doma bys měl pomáhat zdarma, zkus se domluvit s rodiči. Řekni jim, že potřebuješ nějaké peníze a nabídni jim pomoc. Určitě Ti rádi na rozumnou věc trochu přispějí. Nebo rodičům řekni, ať Ti nekupují sladkosti a podobné zbytečnosti a místo toho Ti o nějakou korunku zvednou kapesné. Ale 400 kč měsíčně je celkem dost, zkus trošku slevit, nauč se šetřit.

hodnocení

3x

Ahoj, je škoda, že jsi neuvedl, na co peníze potřebuješ, nevím, proč s tím děláš takové tajnosti, nicméně doufám, že nechceš kupovat něco, na co ještě nemáš věk.

Pokud dostáváš každý týden 30 korun, tak měsíčně si přijdeš na 120 korun, předpokládám (30 x čtyři týdny v průměru). To znamená, že pokud budeš šetřit, tak za 3,5 měsíce 400 korun bohatě docílíš. Uvědom si, že je to dobrý příklad do budoucna, že nemůžeš mít všechno, co chceš, a snaž se vystačit s málem. Víš, hodně dětí nedostává ve Tvém věku kapesné žádné a také se s tím musí smířit, tak budď rád, že mezi ně nepatříš.

Nezmiňuješ se, od koho peníze dostáváš, ale často nějaké peníze dávají vnukům také jejich prarodiče, i když se to někdy rodičům nelíbí.

Zkus se domluvit s rodiči na rozšíření Tvých povinností v domácnosti, více jim pomáhej, třeba Ti kapesné zvýší. Pokud si chceš koupit nějakou dobrou věc, třeba by Ti na ni i příspěli, když uvidí, jak se snažíš. Podobně můžeš pomáhat i prarodičům, či se nabídnout starším sousedům, že jim třeba vyvenčíš psa, a třeba ti také za to nějakou korunku přidají.

hodnocení

2x

A co zkusit obchodovat na Aukru?

Třeba já si dnes pár stovek vydělal tím že jsem prodal pár věcí které se v práci vyhazovali.

Je to jen o nápadu. Levně koupit, draze prodat, naučit se obchodovat :-P

To je jistě také dobrá volba, ale nevím, jestli je správné aby 10-tiletý klučina obchodoval sám na Aukru, přestože tam existují Junior účty. Navíc by musel mít zřejmě zřízený běžný účet.

Nevím, ale když už by ve svém věku něco prodával, tak spíše zvolím nějaký inzertní server, kde je vše zdarma, např. Bazoš a podobně.

rickycz: Zkus nějaké věci na internet umístit, pokud je už nepotřebuješ, jen Ti zabírají místo.

rickycz*
hodnocení

ano ale jestli chci obchodovat na aukru tak mi musi byt 15 let

krkovicka*
hodnocení

0x
Je správné že dostáváš kapesné ve výši 30,- Kdybys dostával víc pak by to nebylo ono,jelikož by si už na vše měl a utratís to za blbosti.
Nicméně službu starým lidem bys taky zvládnul.Když je ti kapesné málo,promluv s rodiči za příslib-výpomoc nad rámec tvých denních povinnosti.Mě máma dávala nějakou tu kačku navíc když jsem ji šla na poštu nebo do banky.Zároveň to byla i zkušenost do života;)

rickycz*
hodnocení

moc vam vsem dekuji za dobre rady hodne umim z pocitacem upravovat fotky atd. to jsem zapomnel zminit. moc vam dekuji a piste dal

No vidíš to, to je velmi cenná informace. Tak se zkus zeptat svých prarodičů, pokud tedy nemají internet, jestli nepotřebují něco vyhledat, něco zpracovat, aby byli v obraze. Jistě to pak náležitě ocení.

Moji prarodiče také nemají internet, takže když něco potřebují, tak jim to najdu, a pak mi za to také něco dají.

rickycz*
hodnocení

jo a kolik ti ze vlastne je

Věk zde myslím nehraje roli. Pokud na něm trváš, tak věz: Je mi o hodně více, než Tobě, ale zase méně než 20 let.:)

buss
hodnocení

0x

Dotaz s odpovědí velmi širokou.., napřed si uvědom, co umíiš! Co můžeš nabídnout. Ostatně podívej se do historie, takových dotazů tu bylo. Dostáváš to za nic, zásluhovost? Piš, foť ... Já dostával 0 a přežil jsem. Sem tam prodaná flaška..

Souhlasím, ať je chlapec rád, že má alespoň něco. Ano, vratné obaly je také dobrá volba. To jste mi připomněl, že jsem také se svolením rodičů vracel vratné lahve, když mi bylo právě 10 let a pak si těch několik korun mohl nechat. Takže i tohle je dobrá možnost, a zároveň podporuje ekologické chování. Bohužel dnes se trh s vratnými obaly dále hroutí, tradiční jsou jen pivní lahve, které pozvolna začíná dobíhat stále populárnější polyetylenoftalátová hmota(PET).

Mimochodem, i legendární miliardář a majitel společnosti Apple se nechal slyšet, že ze začátku jeho příjmy tvořily právě zisky z vrácených lahví.

rickycz*
hodnocení

fakt moc ale moc diky

:D

Rickycz, a opravdu jsi uspokojen? To fakt nejsi náročný/á. Ale ono se to dalo lehce vydedukovat z toho, jak byla otázka položena a napsána. Jestli Tě to nějak uspokojilo, tak to Ti asi něco fakt chybí...

rickycz*
hodnocení

jeste se chci zeptat jestli je dobry napad zajit na obec a delat ruzne fotky na kulturnich akcich a par kaček si vydelat

No, zkusit to samozřejmě můžeš, ale pochybuji o tom, že by Tě v 10 letech zaměstnali. Jistě tam už nějakého člověka na tuto činnost mají třeba nastálo. Museli by s Tebou uzavřít buď Pracovní smlouvu, nebo Dohodu o provedení práce to je snad dovoleno až od 15 let výše.

rickycz*
hodnocení

no a kdyz tam mam znamy

Aha, pak by to mělo jít hladce. Jen mi není jasné, proč tedy ještě marníš čas, mohl ses přece informovat dávno před tím, než jsi se rohodl sem napsat, když víš sám nejlépe, v čem si dobrý a máš na patřičných místech známé.

rickycz*
hodnocení

no to je pravda

Tak vidíš. Ale alespoň ses dozvěděl další možnosti, jak můžeš získat nějakou tu korunku navíc, to se může také hodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]