Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopis zamestnavateli

Od: miskaliska odpovědí: 7 změna:
Ahoj může mi někdo poradit..? Zaměstnavatel mě vyhodil v těhotenství z práce úmyslně..byla jsem na pracáku a samozřejme mi řekli že to nemůže a poradili ať mu nápisů nesouhlasny dopis a když to nepomůže tak dat k soudu...může mi někdo poradit tak ňák jak ten dopis má vypadat..? Dekuju všem moc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zdravím. Je to moc málo informací na to, abychom věděli, jak případný dopis formulovat. Jak Vás vyhodil z práce, jaký měl důvod, jakou pracovní smlouvu máte uzavřenou? To jsou podstatné informace, nestačí říct, že na pracáku řekli, že to nemůže...Pokud v tom mají jasno na pracáku, měli Vám, dle mého soudu, být nápomocni tam, jestli-že zaměstnavatel nepostupuje dle zákoníku práce..

buss
hodnocení

1x

Vyhození z práce ZP nezná, podívejte se co vám zaměstnavatel napsal, důvod a zda to ZP odpovídá. Asi neotevřel dveře řka Padej!

iz*
hodnocení

1x

Jak přesně skončil pracovní poměr? Dal Vám zaměstnavatel výpověď (z jakého důvodu?), zrušil pracovní poměr podle § 55 ev. ve zkušební době nebo šlo o dohodu o rozvázání pracovního poměru? Nebo uplynula doba sjednaná v pracovní smlouvě a zaměstnavatel smlouvu neobnovil?

Bez těchto informací nelze posoudit, jestli byl postup zaměstnavatele v pořádku (za určitých oklností totiž může skončit i pracovní poměr těhotné ženy).

doplněno 01.02.13 15:17:

Oprava: ... okolností ...

Odkaz na zákoník práce:

Skončení pracovního poměru

doplněno 01.02.13 15:31:

Vzor:

Firma IČ xxxxxxxx

Ulice čp./č. orientační PSČ Město/Obec - Část Obce

Místo, xx. února 2013

Neplatnávýpověď

Upozorňuji Vás na neplatnost výpovědi (Váš dopis čj. xxxx ze dne xx. ledna 2013), kterou jste mi dal v době mého těhotenství, tedy v době, kdy platí zákaz výpovědi (viz zákoník práce, § 53).

Trvám na dalším zaměstnávání a na přidělování práce podle platné pracovní smlouvy.

Jméno Příjmení (vlastoruční podpis)

Jméno Příjmení

Ulice čp./č. orientační PSČ Město/Obec - Část Obce

Tel:: xxx xxx xxx

E-mail:

ivik*
hodnocení

0x

Pokud si nevíte rady a ani na pracáku vám nenabídli pomoc, vyhledejte ve vašem městě nebo okresním městě Občanskou poradnu, působí většinou při sídle Charity a tam se zkuste obrátit o pomoc.Funguje tam bezplatná právní poradna a určitě se najde někdo, kdo poradí a pomůže.Vyhledejte pomoc ihned, ať nezmeškáte nějaké termíny pro podání stížnosti na zaměstnavatele.Sídlo poradny se dá najít určitě tady na netu, zadejte např.Občanská poradna a místo kde bydlíte a ono vám něco vyjede.

artik*
hodnocení

0x

otázka je , jestli jste nepodepsala dohodu

stirecek*
hodnocení

0x
Přesně tak, nejprve napište paragraf, na jehož základě vás vyhodil, pak poradíme více.

miskaliska
hodnocení

Děkuji za odpovědi...dal mi podepsat dohodu (věděl že jsem těhotná další den sem si šla pro průkazku) tim že nemá potvrzení o těhotenství to jsem ještě neměla těh.průkazku, nepodepsala jsem. Tak řekl že mám smůlu že to pošle poštou a přišel mi tedy dopis kde žádná výpověď není přišel uz jen zápočtovy list a tam ukončení prac.poměru za porušení povinnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]