Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme v pěstounské péči dítě, chceme ho u nás přihlásit k trvalému bydlišti. Chlapci je 17 let. Jeho rodiče jsou ale v exekucích. Bojíme se, aby exekutoři nepřišli i k nám, když jsou oni stále zákonnými zástupci a v příštím roce bude chlapec již plnoletý. Všude se píše, že exekutor vleze i k cizím, pokud byť jen okrajově mají s dlužníky něco společného. Máme se bát? Děkuji za odpověď, Jířa
Dobrý den. Jířo, v tomto případě se neobávejte. Chlapec není dlužníkem. Dlužníci jsou jeho rodiče a jen ti zodpovídají za své dluhy. U vás by měl trvalé bydliště chlapec, ne jeho rodiče. On není zodpovědný za jejich dluhy a vy také ne. Exekutoři musí vymáhat peníze po dlužnících a chodí tam, kde dlužník bydlí a je předpoklad, že se tam nachází jeho majetek.
Zrovna dnes o tom psali článek na novinkách novinky.cz/... - docela bych se ve vašem případě bála, pokud nemáte ode všeho účtenky, ale třeba se mýlím a nějaký člověk s právním povědomím to vyvrátí, přála bych chlapci trvalý domov u vás. Fandím vám a moc zdravím.
doplněno 27.10.12 13:37: No vida, tak to jsem ráda, že jsem se mýlila.
Určitě bych byl s přihlášením opatrný, protože už jsem četl několik článků, kde exekutoři jednali zrovna ne podle zákona. A jednou zabavený majetek dá práci dostat zpět. Pokud by všichni exekutoři jednali podle zákona, pak by se něco takového nemohlo stát. Dluhy udělali rodiče, pak jsou za ně zodpovědní oni. Ale co se děje v tomto státě všichni víme.
Hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.