Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přítel přihlásil auto u pojišťovny, během 14dní jej přehlásil k jiné pojišťovně. Mezitím vznikl nedoplatek 650Kč mezi přestupy u pojiťoven. Pojiťovna to předala právníkovi, který podal žalobu k soudu, během tohoto dluh přítel uhradil a žaloba ze strany pojiťovny byla stažena, ale právník z jejich strany požaduje uhradit 7500Kč za jeho náklady. Má na takto vysokou částku nárok, když dluh byl uhrazen a nedošlo k soudnímu řízení? Děkuji za odpověď
Pokuď to bylo před 1.3.2012, kdy byla podána žaloba k soudu, tak je to v pořádku. To není platba za soud, ale odměna za právní služby protistraně. Pokuď by jste nezaplatily a soudě se bránily, tak jste na tom mohly jenom vydělat.
doplněno 26.10.12 20:45:Aha sorry, blbě jsem to přečetl a pochopil.
doplněno 26.10.12 20:57:Je to tak, jak jsem psal na začátku. Zaplacením jste potvrdily oprávněnost pohledávky a tedy i nárok úhrady za právní zastupování.
No ale je třeba říct, zda bylo smlouva u té první vypovězena. Ale kupoval jsem auto, bazar vystavil smlouvu s pojišťovnou, pak byla nasmlouvána jiná pojišťovna a stálo to za páru dní též pár stovek. S podivem, že byla ta pojišťovna tak rychlá, někde se prostě stala chyba. Podívat se na poplatky advokáta.
doplněno 26.10.12 22:41:Viz advokátní tarif, někteří jsou rádi za džob, požadují pár stovek, někteří ždímají co se dá, doba je prostě zlá.
na jednu stranu říkáte, že byla podána žaloba (a pak "stažena"), na druhou stranu říkáte, že nedošlo k soudnímu řízení...
pokud byla podána žaloba, tak bylo zahájeno i soudní řízení, a muselo být také skončeno..
v tomto případě zastavením řízení (pro zpětvzetí žaloby), v tomto řízení mohl uplatnit advokát žalobce své náklady a soud mu je mohl přiznat..
takže neptřeba špekulovat co by kdyby.. buď soud rozhodl, že žalobvaný je povinen uhradit na nákladech řízení xy..
nebo že náklady řízení se nepřiznávají..
podívejte se do usnesení soudu a zjistíte odpověď na vaši otázku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.