Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se to děje? nahrazuju slova za anglické

Od: hoummy* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, něco se se mnou děje. Bavím se přirozeně s lidma v práci a najednou mám výpadek a nemůžu si vzpomenout na slovo, které jsem chtěl říct, vzpomenu si na něj jen v angličtině. Nevíte, co se to děje v mé hlavě? :D3

Je na to nějaká pomoc?

Psychiatra si strčte za klobouk :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

3x

Mowla to naznačuje dobře. Budete asi přepracovaný, tak si udělejte nějaký volný den, vypijte skleničku (dvě, tři... dvě) něčeho dobrého a otevřete si k tomu pěknou knížku, ať si ta slova oživíte ;)

mowla*
hodnocení

2x

Na tohle je psychiatr zbytečnej - stačí, když si hlavu ´provětráš´... Nebo ´propláchneš´ - ale v tom případě pozor na metyl...

*smich*

hodnocení

2x

No hoummy, já to zkusím trochu seriozněji, než kolegové... Pokud jsi v práci vytížený, může to být stres. To musíš vědět sám, jak na tom jsi. V tom případě bych nedoporučovala alkohol jako kolega, ale trochu nabourat denní stereotyp, více pohybu mimo kancelář a odpočinek, relax - ale ne žádné flámování!;) Pokud žiješ jako většina mladých dnes v noci, a ve dne makáš, tak se to dříve či pozdějí projeví na zdraví... Nic se nedá dělat dlouho beztrestně, ani s prominutím, "kašlání" na svůj organismus...

figurek*
hodnocení

0x

jj, Alsheimer. Alsheimer je jeden zlomyslný němec, co ti nejdříve gumuje slova a jména, co nosíš v hlavě. Pak za tebou začne chodit a schovávat ti věci. Například gatě. Než najdeš gatě, schová ti hodinky. Než najdeš hodinky, schová ti doklady. Jen co najdeš doklady, schová ti boty, než najdeš boty, schová ti klíče atd atd.

Raději si k tomu psychiatrovi přece jen zajdi. *smich*

figurek, pak se pro změnu přiloudá jeho kámoš Parkinson a všecko pocukruje. :D

lio
hodnocení

0x

Buď se z tebe stává neurotik nebo sklerotik. *smich*

hodnocení

0x

Těžko říct takhle z hlavy...*vtip*

Asi důležité je,že si na něj vůbec vzpomeneš...ať už v angličtině nebo japončtině...*smich*

Čas ukáže...

krkovicka*
hodnocení

0x
Používáte běžně angličtinu v práci?Ptáte se co pomůže.Již naznačila Claire.Vzít knížku a hlasitě číst.Denně aspoň hodinu až Vám pusa bude bolet.Obohatit si slovní zásobu a používat jí v běžné řeči.
hoummy*

Angličtinu používám jednou měsíčně na videokonference, s tou knihou to zkusím :)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Běžte se provětrat na vzduch, odpočiňte si, odreagujte se. Paměť můžete i trénovat, třeba luštěním křížovek. Pokud nemáte jiné potíže, nic to nebude.

hodnocení

0x

Tak začni mluvit anglicky. ;) *smich*

heeyy
hodnocení

0x

Oh, buďte rád, co já ybch dala za to, aby mi naskakovala slova v AJ! To se stává, mně taky, ale nenaskakuje mi žádná náhrada:D

hoummy*

No jo, ale když se z někým bavím a řeknu slovo anglicky a on anglicky neumí, tak na mě hledí :D, jak na nové vrata :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]