Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Táta me nepouští ven

Od: jaaaaaaaaaaaa odpovědí: 18 změna:

můj táta mě vůbec nechce pouštět ven. máma mě pouští,ale kdyby se to dozvěděl táta tak mě zmlátí a možná i mamku že mě pouští. co s tím mám dělat někomu napsat . . . díky za odpověd

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Vážně si myslíš, že by tě táta zbil kvůli tomu, co ti dovolila maminka?

Hrozí-li tobě nebo mamince fyzické násilí, doporučuji obrátit se na OSPOD (Odbor sociální a právní ochrany dětí), případně můžeš zavolat na Linku bezpečí (tel. 116 111). Volat můžeš zdarma, dokonce i v případě, že nemáš kredit.

doplněno 25.10.12 16:24:

PS: Upřesni, kam tě táta nepouští ("ven" je moc široký pojem).

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

nepouští mě nikam . když chci jít ke kamarádce která bydlí 2stanice ode mě. k babičce nemůžu jet sama . ale do školy mě nechává jet samotnou ,ale když chci jt ven( s kamarádkou , jen před barák to parku třeba jen na hodinu) tak mi to prostě nedovolí

martinaa*
hodnocení

1x

Záleží, kolik ti je let, zda jsi holka nebo kluk, a také KDY tě máma pouští ven. V noci, večer, ráno...?

doplněno 25.10.12 20:23:

No, o holku se rodiče prostě víc bojí... a v 15 se ani nedivím. Bohužel dnešní trend je trávit každý víkend na pařbě s dalšími ožralci. Osobně bych večer svou 15letou dceru také nepustila. Ale k té kamarádce nebo babičce by tě pustit mohl, zkus si s ním promluvit. Že přijdeš přesně tehdy a tehdy, jdeš tam a tam.

A jak se ptá Anzionka - už někdy táta mámu nebo tebe zmlátil? Opravdu zmlátil? Pokud jsi dostala třeba pár facek za neposlušnost, to není zmlácení.

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

15 holka , máma přes den. třeba od 1 do 5 večer

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

a kdo říká že chci jen pařit někam na chatu? a nebo lítat někde venku večer? :D chci prostě přes den chdit ven to snad může chodit i 11ti letý dítě. zmlátil,ale ne kvůli tomuže sem byla venku

andrea1*
hodnocení

1x

Píšeš, že tě nechce pustit ven od jedné hod. do pěti hod. To snad ne. Myslím, že tě nechce pouštět právě proto, že je ti už patnáct a má o tebe přehnaný strach. Ale ty kamarádky potřebuješ. Maminka, jak píšeš s tím nic nesvede. Takže jedině zavolej na krizové centrum, linku důvěry. Telefon. čísla jsou na stránce č. 2 ve Zlatých stránkách. Poradí ti tam. Napřed bych to ale řekla mamce. Píšeš, že by vás obě zmlátil a že už se to stalo. To přece nejde mlátit manželku a tebe.

daniell*
hodnocení

1x

Pokud že otec praktikuje fyzické násilý na matku opakovaně je to trestný čin podle mě křičet na dítě kvuli tomu že jde ven je nesmysl nebo proč by dítě z logických důvodů nesmělo ven? Kdyby fetovala , pila a kouřila tak pochopím že ji nechce pouštět ven ale takhle? Je jako ve vězení nejlepší letá prožije doma pod křikem svého otce. Můj dojem je že matka otce v tomto nijak nepodporuje pokud ji mlatí měli by jste se spojit po případě vy zavolat na linku bezpečí tel : 116 111 linka je plně bezplatná zavolat můžete kdykoliv určitě vám tam poradí co máte dál dělat nebo kam se máte nadále obratit může to tam v klidu probrat libovolně dlouho dobu nic neprovoláte.

doplněno 26.10.12 21:52:

Na té lince jsou samozřejmě odbornicí na domácí násilý a podobně jsou to odborníci kteří jsou na tyto situace připraveni poradí vám přesně co máte dělat.

artik*
hodnocení

0x

taky nepouštím dceru které je 13let ven po 19 hodině a naštěstí má manželka rozum a také by jí nikdy takle nepustila .

hodnocení

0x

A skolni dochazku plnis jak?

jua
hodnocení

je mi 15 let. Za školu enchodím :D

máma mě pouští maximálně tak do 6ti hodin. a ano kdyby přišel domů a já nikde tak bych měla peklo!

...kdyby se to dozvěděl táta tak mě zmlátí a možná i mamku že mě pouští.
To jsou tvoje slova. Kdyby se to dozvěděl... A už se to někdy dozvěděl a zbil tě? A zbil někdy tvou matku? Zatím to jsou jen samé kdyby.
jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

žýdný kdyby! a zmlátil,ale né kvůli tomu že jsem byla venku

A mohu se zeptat kvůli čemu tě zmlátil?

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

mě nemlátí jen mi dá velkou facku jenom třeba že jsem mu řekla že nejdu nakoupit. mláti spíš mamku . . ale už to nebudu rozebírat stejně mě nikdy nebude pouštět ven:/ a jak tady nkdo psal tak máma nefetuje

ron*
hodnocení

0x

Ahoj.

Připadá mi, že mluvíš se zlosti, z pocitu ukřivděnosti. Jsou prázdniny, táta Tě nepustil ven. Venku je tma, je Ti patnáct. Také bych Tě nepustila. Tak rozhodnutí rodičů respektuj, mají pravdu. A pokud opravdu" táta by mamku zbil" , kdyby Tě pustila, tak tím spíše jeho zákaz respektuj.

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

no to asi ne. je mi 15 chci chodit ven jako každý dítě . v patnácti už chodí ven každej třeba i v 11ti. neni to normální nebudu celej den zavřená doma .

hodnocení

0x

Ahoj. Na jednu stranu se tátovi nedivím, má o Tebe jistě starost. Ale na druhou stranu, bránit Ti v tom, abys chodila ven, by neměl. Stačí si jen dohodnout pravidla. Kdy přijdeš domů a pokud se bude ptát kam jdeš a s kým, nelhat a říci pravdu. Rodiče Tě vychovávají společně, takže by měli ve výchově táhnout za jeden provaz. Mamka by s tátou měla probrat toto omezování. Je lepší, když budeš courat s kamarády venku, než když budeš doma courat po internetu a navazovat známosti, neznámo s kým. Myslím si, že by to šlo tátovi vysvětlit. Je Ti patnáct, určitě Tě nebude mlátit za to, že jsi normální holka...Promluvte si a věřím, že to táta pochopí. Je-li na Tebe spolehnutí, proč by Tě měl zavírat doma a držet od kamarádů? Nikdo nemůže tátovi nakazovat, jak má své dítě vychovávat. Možná je chyba v tom že si ještě nevšiml, že již nejsi malá holčička, ale velká slečna. Některým tatínkům to chvíli trvá, než si to uvědomí. Musí si to spolu vyříkat hlavně rodiče...

jaaaaaaaaaaaa
hodnocení

:))

tatu ale moc nezajímá co si myslí máma. máma mě pouští on prostě nechce .hlavní slovo má on.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]