Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchodování s komoditami on-line

Od: tavarys odpovědí: 6 změna:

Zdravím, obchodujete s komoditami? Rád bych to zkusil a proto bych se chtěl zeptat na pár věcí.

Jaký software vybrat?

Popřípadě bych ocenil pár rad do začátku ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gerous*
hodnocení

0x
Zdravím, obchodování na grafech se živím. Ale není to jen tak, nejprve by jsi si měl něco přečíst o tomto obchodování, následně vyzkoušet obchodovat na demoverzích obchodních programů. Nejčastěji se ve světě i tady používá program MetaTrader 4, ve zkratce MT4. Zároveń s tím by jsi si měl vyzkoušet různé brokery. Během vyuky na demu (je to vlastně ostrá verze, jen peníze jsou jenom jako) si vyzkoušíš jaké Ti budou vyhovovat indikátory, jsou jich tisíce. Někdo má rád graf jak omalovánku, někdo zas jen jeden či dva indikátory. No, a pak u toho sedět cca 10-12 hodin denně (obchoduje se od nedělních 23:00 do pátečních 22:00 nonstop) a zkoušet obchodovat, sledovat graf co dělá, naučit se svíčkové formace, atd. To zhruba rok až dva (dobrý trader je po deseti letech). No a pak si založíš ostré konto a následně zjistíš, že většina toho co jsi si myslel, že umíš Ti je vlastně k ničemu a začneš odnova, ale budeš si dávat větší pozor na signály které jsi předtím nepozoroval. Život tradera má různé cykly které jsou popsány docela přesně v odborné literatuře. A důležité upozornění nakonec, k tomuto obchodování musíš mít vlohy, naučit z knížek se to nedá. Podle výzkumů jde obchodování na grafech jen asi 1% lidí. Good luck.

tavarys
hodnocení

0x

Moc si vážím Vaší reakce a vyjádření se k dotazu. Dost mě překvapilo, že se tímto živíte, četl jsem o tom, ale nevěřil jsem tomu moc, spíše jsem si myslel, že je to maximálně přivýdělek. Jaké zhruba částky musíte investovat, aby se z toho dalo uživit?

Doporučil by mi někdo prosím dobrou odbornou knihu k tomuto tématu?

tomasgulas

Alexander Elder - Trading for a Living. Vyšlo i v CZ. Dá se to najít na úschovnách + hafo dalších. Často od lidí, kteří tím v reálu nevydělali nic.

gerous*
hodnocení

0x
Třeba financnik.cz nebo fxstreet.cz apod. Literatura typu Milionářem za týden, Cesty k úspěchu atd. jsou brak k ničemu. Dále lidi co tvrdí, že mají jedinečný nebo zaručený systém jak na tom vydělat, pryč od nich. Kdo systém, který vydělává má, nechá si ho pro sebe. Lidi co nabízejí služby typu signály a jiné placené služby, pryč od nich. Svěřit někomu svoje peníze, nejlepší způsob jak o ně přijít. Studovat, sledovat grafy (mít je tzv. nakoukaný), dělat analýzy, technické i fundamentální. Mimochodem, živí se tím spousta lidí po světě. Každá banka má svoje traderské oddělení. A dost lidí soukromě. Proto ty grafy cestují, nebýt těchto lidí, stálo by to nebo se hýbalo jen minimálně. Good luck.
doplněno 26.10.12 15:12: A ještě jedna důležitá věc - při vstupu do obchodu se nenechat nikým ovlivnit, ani lidma co tvrdí, že jsou v obchodování špička. Dát jen na svoje znalosti, vědomosti a intuici.
tomasgulas

Nebudu se k tomuto tématu již vyjadřovat, ptž jsem z tohoto oboru zběhl předčasně, ale stejně si teď a pouze teď dovolím pár poznámek:

- financnik.cz alias Bratři Grimmové. Jejich články bych četl možná jako navnazení a pro zábavu. Možná využít jejich forum. Ve svých knihách až příliš okatě kopírují mou prvně jmenovanou, ale jak píši, na navnazení to není špatné, když člověk neví o co jde.

- ohledně různých guru - souhlasím, nikomu ani kačku, každý sám za sebe.

- banky - ano, mají svá oddělení. Dokonce se dá v knihách dočíst, od kolika procent čistého výdělku za rok se dá k těmto bankám dostat, pokud by měl trader zájem. Člověk zde musí dodržovat money management dost tvrdě, banka mu neumožní neuvážený risk, resp. pouze jednou.

Grafy jsou jenom a pouze ukázka psychologie obrovského davu lidí. Vidíte zde všechno - strach, váhání, vstup amatérů do pozic, vstup profíků... takhle je k tomu potřeba přistupovat. Money management je základ a pokud člověk pociťuje emoce při ztrátě či výhře, no nevím. Já bych se na to raději vykašlal a také jsem to udělal. Našel jsem zalíbení v jiném byznysu.

Hodně zdaru a nestaň se ovcí nebo prasetem, pouze býci a medvědi mají šanci na úspěch.

tavarys
hodnocení

0x

Vážim si Vašich reakcí a děkuji za Vaše rady, upozornění a názory. Zkusím nejdříve demoverzi a pak půjdu naostro.

Kdyby jěště chtěl někdo něco podstatného zmínit, budu velice rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]