Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mam delat dal

Od: alexi* odpovědí: 9 změna:

Ahoj

Pred tremi tydny v Londyne se k nam na barak pristehovala mlada holka 24 Eva z Prahy , je fakt ze si Eva a ja spolu rozumime a bavime se o vsem moznem . Jenom ze pred prijezdem do Londyna si nezajistila zadnou praci predem tady v Londyne , tez po dobu tri tydnu jsem Evu nevidel ze by se nejak snazila hledat si praci pres agenturu a pres zamestnavatele vubec nijak . Sice mi rikala ze ma jeste na dalsi mesic penize aby mohla zaplatit najemne ale z mojich zkusenosti vim jaky je kdyz sou posledni penize a zadny dalsi jiny prijem penez neni . Take mi rekla ze kdyz Eva nesezene praci tak ze bude muset odjet domu do Prahy ale doma ji nikdo neceka Eva mela tezky zivot od skolnich let az po dospelost tak mi ji bylo mene ci vice lito . Tak jsem ji nabidnul pomoc tim ze jsme druhy den zasli do agentur hledat praci . Ale jak jsme prisli do agentury tak Eva ani nevedela jak ma zacit mluvit v anglictine a jak se ma zeptat na praci tak jsem ji napovidal co ma rikat ale od pracovnice jsem byl napomenuty abych ji neradil s anglictinou praci neziskala . Tak jsme zasli do druhe agentury a tam ji pracovnice rekla ze ma velmi spatnou anglictinu a tez praci neziskala . Nez jsme zasli do treti agentury tak nam chvili trvalo nez sme nasli treti agenturu tez bylo zapotrebi se zeptat par lidi jestli vedi kde je ta agentura ale u Evy sem nevidel zadnou snahu aby se zeptala na adresu agentury tak to zustalo na me . Az kdyz sme nasli agenturu a prisla rada na Evu ze sni jedna pracovnice komunikovala po anglicky ale tez Eva nerozumela tak sem ji tez pomahal s jazykem nakonec vyslo najevo ze ta pracovnice v agenture je Ceska a tak musela mluvit s Evou po cesky a nakonec ziskala praci uklizecku v hotelu . Podle me muze dekovat ze v te agenture pracuje ceska byt to anglicanka tak praci neziska . A to Eva ma maturitu s anglictiny v roce 2011 a uz si nic nepamatuje zajimave ja maturitu nemam a presto mluvil lepe v anglickem jazyce . Za to ja jsem v sobe pocitoval vycitky ze jsem ji pomahal jednak se mi na baraku pozdeji vysmala za to ze Eva je ted velmi stastna a spokojena. Ne ja nejsem typ cloveka abych ji zavidel ale jednak se smoji zlepsi anglictinou nemohu nikde uchytit v praci a tak me napada jestli sem Evu nemel nechat trochu potrapit at se snazi sama neco najit . A to jeste s Evou musim zajit do banky vyridit bankovni ucet a pojisteni . Tak bych rad slysel vas nazor co si o tom myslite .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj Alexi. Lidé by si měli umět pomáhat, to je pravda. Ale teď už Evu nech, aby se o sebe postarala sama. Nemusíš s ní chodit vyřizovar její věci. Je to jen o Tvé dobré vůli a ochotě. Toho, že jsi pomohl Evě v nouzi, nelituj. Bylo to od Tebe hezké, ale také se musíš postarat sám o sebe. Tak již dál neřeš cizí problémy a zaměř se na ty své. Přeji Ti, aby ses brzy uchytil a byl spokojený...

buss
hodnocení

3x

Pomáhat se dá "odcať pocaď", proč tam jela, když neumí kváknout anglicky? Jsou sice i takoví, ale mají snahu se naučit. S takovou pomocí bude závislá na jiných, když budeš pomáhat, nebude se snažit. To platí i tady. Musí se z toho vyhrabat sama. Buď bude plavat, neboi se utopí, nebo ji furt někdo bude držet. Dělej tlumočníka za prachy...

figurek*
hodnocení

2x

Slyšel jste někdy termín manipulace? Tím nemyslím manipulaci s nářadím nebo vozíkem nebo s bednami ve skladu, ale manipulaci s druhými lidmi. Jsou takoví, kteří nemají zábrany někoho využít ve vlastní prospěch. A zdá se mi, že na jednoho takového jste právě narazil a manipulace už začala. Dále nechápu, jak je možné, že někdo má maturitu z angličtiny, hledá si práci v Britanii a neumí anglicky promluvit? To mi rozum nebere.

Proto radím, držte si odstup. Taky být vámi, než si s ní něco začnete, pak si prověřte ten její údajně těžký život. Manipulátoři obvykle lžou tak, že tomu sami věří.

noviny*
hodnocení

0x

Dobrý den,

ikdyž jsem měl problém některé pasáže pochopit myslím, že tomu už rozumím.

Určitě by nebylo dobré ji nepomoct jen proto, že vy máte nějaké problémy. Tomu se říká sobectví. Naopak, že jste ji pomohl je od Vás nanejvýš šlechetné.

P.S. Mohl by jste prosím vysvětlit tu pasáž: "Za to ja jsem v sobe pocitoval vycitky ze jsem ji pomahal jednak se mi na baraku pozdeji vysmala za to ze Eva je ted velmi stastna a spokojena." Děkuji.

alexi*
hodnocení

Ano Eva je ted velmi stastna ale to aby si uvedomila ze jsem ji velmi pomohl najit praci aniz by mi za to trosicku podekovala ani sluvko sem neslysel , pote na baraku povida ostatnim lidem ze uz ma praci ale nikomu nepovi ci to je zasluha , mluvi tak jako by si ji nasla sama , rozhodne nejsem typ cloveka abych Eve vycital ze ziskala diky me praci a ja sam ze nic nemam ano ja nic nemam ale pobiram podporu v nezamestnanosti , a jeste kdyz sme prisli do agentury tak Eva byla zcela dost stoho vykulena kde je a nedokazala rict ani ze hleda praci tak sem ji musel napovedet co ma rict . A VSEM DIKY ZA VASE NAZORY AJ PODPORY.

dejavu*
hodnocení

0x

Myslím, že jsi ji pomohl víc, než jsi chtěl. Člověk má pomáhat jen tolik, kolik opravdu chce sám ze sebe, ne, jak ho někdo zmanipuluje. Myslím, že holka s maturitou z angličtiny by si své věci měla vyřizovat sama, od toho tam je, aby se naučila jazyk a ne, aby jí někdo dělal chůvu a zařizoval něco za ni. Speciálně tehdy, když se do toho nechá strkat.

Pokud už necítíš potřebu jí pomáhat, tak to nedělej. Ostatně tohle není jediný úkon, co ji čeká. Chodila by pak za tebou, kdykoliv by kdekoliv potřebovala nakoupit, zařídit něco po úřadech, koupit si lístek atd. a ty by ses cítil využívaný a manipulovaný. Nežijete v džungli, kde by jí hrozila smrt hlady, existuje anglický slovník atd. Pro ni je opravdu teď lepší, když se naučí samostatnosti, aby si osvojila jazyk.

linda2
hodnocení

0x

Jestli to bereš takhle, že sám hledáš práci a nemůžeš nic najít a ona na první pokus jí má, tak s tím se netrap, už to nevrátíš zpátky, at si s tím dalším už poradí sama. Některé holky jsou jak pijavice, vždycky se na někoho přisají a starej se. Ty se starej hlavně o sebe, abys ty měl práci, kor když už ti to mluví jak jsi psal. Zajdi za tou českou paní na tom pracovním ůřadě dej s ní řeč a popros jí, zda by nebyla tak hodná, že taky hledáš práci, anebo kdyby něco přišlo, at ti nechá vědět. O ní už se nestarej a makej na sobě. Hodně štěstí napiš sem jak jsi dopad.

sisinka*
hodnocení

0x

Je od Tebe hezke ze jsi ji pomohl,a ted uz aspon vis,ze kdyz ses od ni nedockal ani sluvka vdeku,ze se na ni priste muzes vykaslat.Ono to tak casto byva podle znameho prislovi ,,pro dobrotu na zebrotu,,! Ted uz je pozde si neco vycitat,ted se hlavne soustred a starej se sam o sebe.Preju hodne stesti.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak se říká: " Za každý dobrý skutek má být člověk náležitě potrestán":(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]