Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošklivé nehty a kůžičky kolem nehtů

Od: veronika97 odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer. Potřebovala bych poradit, co mám dělat s nepěknými nehty a jejich okolím. Na nehtech na rukou mám rýhy. Vím, že spousta kamarádek mají krásně hladké nehty. To by mi až tak moc nevadilo, ale okolo nehtů se mi stále olupujou kůžičky, mám tam takovou tu tvrdou "odumřelou kůžičku"... Ruce si správně myju, pravidelně používám krém na ruce. Nikdy jsem nepoužívala barevné laky na nehty, až nedávno jsem si občas nehty nalakovala, ale s podkladovým lakem. Přesto mám nehty nehezké, i když si je nekoušu ani kůži okolo netrhám. Chtěla bych poradit, jestli neexistuje nějaká účinná rada, jak by se mi mohly kůžičky srovnat a nehty zkrášlit. Třeba nějaké zábaly, koupele...Něco, co se dá třeba i doma udělat z běžně dostupných surovin, bylinné koupele atd. Chemii moc nepreferuji. Nechci běhat hned s každou volovinou k doktoru, než si sama něco nezjistím.Přidávam fotku nehtu na palci (uprostřed je trochu vidět zbytek laku.).

Díky, Verča 16,

Ošklivé nehty a kůžičky kolem nehtů

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Na kůžičku kolem nehtů používejte olejovou tužku, zakoupíte v každé drogerii a kosmetice. Hlavně ji nestříhejte. Tužka má zkosený hrot napuštěný olejem, který kůžičku změkčí a ta jde pak krásně "zastrčit".

Nehet ale rozhodně nevypadá jako zdravý, spíš jako napadený "něčím". I když píšete, že s každou volovinou nelítáte za doktorem, zkusila bych kožní kvůli možné plísni.

hodnocení

2x

Podle mně to je plíseň,takže na kožní a léčit,než si to roznesete i jinde.

hodnocení

2x

Jak už tu padlo, tak první Vaše cesta by měla být na kožní, a druhá event. k manikérce. Nebylo by od věci chodit nějakou dobu na manikuru, manikérka by Vám ruce odborně namasírovala, ošetřila kůžičku, event. poradila přípravky.

Jinak mě pomáhají koupele rukou v olivovém oleji. Trochu olivového oleje naleju do větši misky, mírně ohřeju v mikrovlnce, a pak si ruce tak 20 minut v oleji koupu. Dělám to večer před spaním, a pak si navléknu bílé rukavice, ve kterých spím (ke koupi např. DM drogerii za 80 Kč). Tak je výborná obyčejná vazelína, rovněž ke koupi v DM za cca 40 Kč.

Jen upozorňuji, že tyto poslední rady jsou pro suché, rozpraskané, ale zdravé ruce. Pokud máte nějakou mykózu, musí Vám ji zaléčit kožní lékař.

hodnocení

0x

Ty rýhy a srtukturu nejsvrchnější části nehtů dělá lupenka. Psoriaza *plac*Máte ji v rodině? Jinak doporučuji totéž co ostatní: kožní lékař a manikérka. *hej*Možná i nějaké vitamíny a nerosty. Mi pomáhá Sezink plus. Ten mi doporučil i kožař. Na 3 měsíce.*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]