Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ručitelem u půjčky bez mého vědomí

Od: jesse* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak byste postupovali v případě, kdybyste zjistili, že Vás druhá osoba (v tomto případě můj otec) zapsal do smlouvy o půjčce jako ručitele. Zjistil jsem to poměrně náhodou. Půjčku samozřejmě nesplácí a pravděpodobně budou požadovat plnění po mě. Co se dá v této situaci dělat?

Díky za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Neváhal bych s trestním oznámením. Co je to za tátu, když takhle zneužije vlastní dítě ke svému prospěchu? Ověření podpisu, trestní oznámení a uhrazení všech nákladů. Už se s ním asi nebude dát nikdy mluvit, ale to tak či tak. Jednou tě podvedl - úmyslně a vystavil tě problémům.

mowla*
hodnocení

1x

Podejte trestní oznámení, někdo totiž musel i padělat váš podpis na smlouvě...

A nebo platiťte...

gerous*
hodnocení

1x
Takže lidičky s tím mám bohaté zkušenosti. Jednu takovou exotku co se živí podvodama s půjčkama jsem měl doma. Normálně si brala půjčky na lidi kolem sebe, vystavovala si sama doklady o výši příjmu těch lidí až na ní skočili policajti za podvody. Tři roky trvalo než to rozpletli, na ty lidi co to na ně udělala zatím naskákali exekutoři, prostě slast. Nakonec to pro nebezpečnost jejího jednání soudil krajský soud ve Zlíně. Dokázali ji podvody za sedm mega na asi čtrnácti lidech, byla v sazbě 8-12 let což je jak za vraždu. A hádejte jak to dopadlo? Vyfasovala podmínku tři na pět, prakticky nic nikomu nezaplatila, všem se směje, že jsou blbci a dělá podvody dál. Tento měsíc si podala žádost o sociální dávky na které nemá nárok, protože ji jedna její kámoška vystavuje potvrzení o příjmu na životní minimum a ona si těma dávkama umořuje další dluhy na které policajti při vyšetřování nepřišli.
doplněno 25.10.12 00:48: Jo a ještě jsem zapoměl, u soudu ji zastupoval advokát ex offo. Faktura kterou pak zaplatil stát byla na 340.000,-Kč. Tak takhle vypadá spravedlnost počesku.

hodnocení

0x

Dobrý den. Jedině dokázat, že ručitelem nejste. Ve smlouvě musí být Váš podpis, coby ručitele. Pokud podpis není Váš a otec ho zfalšoval, musel byste to prokázat. Podpis se dá ověřit, zda je Váš, či ne a ručitelství zpochybnit...Ale je třeba si uvědomit, že je to podvod a otec ponese tudíž při jeho prokázání následky...

doplněno 24.10.12 17:56:

Je to nyní na Vás, abyste své ručitelství popřel a zpochybnil...Jinak na Vás přejde, v případě otcova neplacení, závazek a povinnost splácet tedy místo něho...

jesse*
hodnocení

Podpis padělal on, druhou rukou. Vzhledem k tomu, že to byla půjčka ze zaměstnaneckýho fondu a on byl vedoucí pracovník, tak to nikdo moc nekontroloval.

dejavu*
hodnocení

0x

Asi bych to taky řešila trestním oznámením a následný soud by si měl vyžádat grafologický posudek znalce, ale soudní výlohy budou něco stát, bohužel a ne málo. To je tedy radost. :(

doplněno 24.10.12 18:16:

Ano, měl by platit soudní náklady, ale vy už do toho musíte zainvestovat něco předem za svého právníka, což on Vám určitě nepoplatí, když půjčky neplatí.

jesse*
hodnocení

Předpokládám ale, že pokud to prohraje, tak tyhle náklady půjdou za ním, nebo se pletu?

buss
hodnocení

0x

Napřed na něj dupněte, že pokud nebude hradit, jdete na policii.

iz*
hodnocení

0x

Nejen trestní oznámení, ale řešit situaci i s věřitelem. Jinak opravdu může chtít splátky po Vás.

V případě soudního sporu budete mít nárok nejen na úhradu soudních poplatků, nýbrž na úhradu veškerých nákladů, jež Vám v souvislosti s otcovým podvodem vzniknou. Tzn., že i na právní zastoupení, ... Musel byste však žádat rovnou v žalobě.

asd*
hodnocení

0x

Tohle je průšvih, hlavně proto že to je otec a že si tohle dovolil... Zašel bych za ním co to má znamenat a že problémy mu nebudete dělat jen v případě když okamžitě doplatí chybějící splátky a dál bude řádně splácet v termínech (tahle nabídka jenom proto že jde o otce - ať je to kdo to je pořád je to váš otec...). Pokud odmítne tak máte volbu buď to platit za něj nebo oznámit podvod se všemi důsledky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]