Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, o čem je kroužek náboženství pro děti? Dcery kamarádka ji tam dnes chce vzít sebou. Díky.
Je to spíš takovou formou pohádek, aby to děti zaujalo. Dozvídají se o bibli, o životě svatých.
Já jsem starý ateista, možná k tomu přispělo i to, že jsme měli velice nepříjemného až zlého pana faráře. Byla to taková vyjímka ze všech těch dobrotivých kněžích, kteří byli všude kolem,. To jen my jsme neměli hodného. A taky jsem prožívala své mládí v 60. - 70. letech minulého století, kdy náboženství bylo tabu.
Přesto tvrdím, že náboženství nikoho nezkazilo. Pokud to není taková mánie a člověk tomu fanaticky nepodlehne jako třeba u muslimů, proč si nevyslechnout něco ze života svatých? Do kostela chodím hrozně ráda, ale spíš kvůli architektuře, či výzdobě. Nebo na Vánoce, když jsou tam jesličky a všude svítí plno svíček. Pak je to až dojemně krásné.
Nechte tam dcerku jít a pak si o tom popovídejte -. zda se jí tam líbilo, o čem si povídali, co si pamatuje. Sama uvidíte, co jí to dalo. Jaga.
Prostě agitačka, něco jako "předváděčka hrnců pro důchodce" jen zaměřená na jinou cílovou skupinu a jiný produkt co se prodává už 2000 let.
Jestli jí tam pustit je otázkou věku a samostatnosti dítěte. V jistém věku děti prostě věří všemu co se jim řekne a moc o tom nepřemýšlí - tehdy bych jí tam asi samotnou nepustil.
DĚKUJI VŠEM ZA NÁZOR
Dceři (13) jsem řekla co na kroužku může očekávat a dostala jsem takovou odpově|ď: "Na to peču"
Je vyřešeno.
Buďte obezřetná. Nevím kolik je Vaší dceři,ale pokud se jí tam nebude líbit,rozhodně stůjte za ní. Zajímejte se citlivě o co tam v tom kroužku dělají,kdo ho vede,jaké mají aktivity,jaký je to kolektiv atp..Jakmile ucítíte uvnitře sebe,že to není ono,buďte dvakrát "na stráži". Náboženství je pro dospělé.Bible je plná symbolů a děti je většinou vnímají jako fakta,t.j. nedokáži rozpoznat symboliku.Jejich psychika na to není ještě dozrálá.Také jim pracuje naplno představivost a jsou otevření autoritám,takže "nasají" cokoliv.Jsou snadno ovlivnitelné atd.atd..Však to sama víte. Pokud bude dcerka v pohodě,není co řešit,ale jinak ji spíše podporujte v jiných aktivitách ...Ještě jedna věc. Církevní funkcionáři v katolické církvi slibují sexuální zdrženlivost což z nich činí v určitém směru nenormální jedince,protože příroda nemá sexuální abstinenci až na některé vyjímky v plánu.Teď tu možná některé naštvu,ale tito asketické osobnosti jsou plní napětí a prostě nebezpeční... Jinak děti nepotřebují náboženství.Mají své,které je nad všechny theologie světa.
krouzek nabozenstvi je o vymyvani hlavy decka jiz v utlem veku, tak vzhuru do toho vychovejte si doma panbickare
doplněno 24.10.12 17:37: tak uz vidim ze ji je 13 no dle vseho tam jde kvuli toho, ze jde kamoska, tak pak bacha na podobnou motivaci pri koureni cigaret a travy az ji zacnou vylezat rohy
Netajím se tím, že má víra v Boha je jaksi jiná než káží v kostele a i můj Bůh je jiný. Ale náboženství jsem jako malá milovala, pan farář vyprávěl starý a nový zákon jako krásnou pohádku a v kostele to podle mně krásně vonělo, taky jsme dostávali obrázky andělů. Toužila jsem jít k prvnímu přijímání a to byl můj poslední den v kostele, přišlo mi ponižující zpovídat se z nějakých hříchů o kterých jsem si nemyslela, že to nějaký hřích je, rovněž klečet na povel a klanět se Bohu pro mně nebylo.Dceru pusťte, sama si vyzkouší co v životě hledá.
doplněno 24.10.12 19:57:Naše rodina není věřící a i přesto hrála dcera 2 roky v kostele na varhany. Je tomu moc ráda jelikož doma měla "pouze" klavír a nikde jinde by se k varhanům nedostala. Hrála na vesnici kde máme chalupu v neděli při bohoslužbách od svých 14ti let. Já bych problém v tom, že se dcera seznámí s církví neviděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.