To se takto opravdu nedá říct. První příznaky můžou být podobné příznakům chřipky. Pokud se cokoliv mamince nezdá, má zarudnuté místo v okolí přisátí klíštěte nebo zdravotní potíže, je na místě zajít k lékaři.
Má teplotu? Bolí jí za krkem? Tuhnou nebo bolí ji svaly nebo klouby? Má někde nějaký flek? Každpoádně, pokud chce mít jistotu, je lépe zajít k lékaři. nemá co zrychlovat dech ani normálně, pokud necvičí, tak se na ni aspoň doktor podívá, o co jde, vezme ji krev atd.
Já chytil boreliozu před 10 lety. Ani jsem nevěděl, že mám klíště na zádech , napílo se, obdaříĺo mne tou nemocí a zmizlo. První příznak byl červený kruh se světlým středem okolo vpichu. Šel jsem na infekční. Potom více jak 4 roky doléčoval.. Klíště nekouše, jen pár dní vydrží přisáté. Vy jste ho viděli nebo i odstranili?
Dobrý den. Podle mého názoru to je jen psychického původu, jak píší kolegové. Každopádně, pokud má mamka podezření, že se klíštětem infikovala, tak ať si zajde k doktoru, ten ji udělá vyšetření a pošle ji na neurologii na lumbální punkci, kde ji vezmou likvor a řeknou ji to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.