Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, píšu si s jedním fajn klukem ,kterému je 19 a mně je 15 let. Píšeme si asi 2 dny a on mi napsal toto: ,,Čím víc o tobě přemýšlím a čím víc tě poznávám tím víc se utvrzuju v tom že jsi dokonalá ... Nikdy jsem nepotkal nikoho kdo by takový byl ... Možná je to nevhodné ale mám strašné nutkání políbit tě ..." Já ale nevím, kamarádka mi psala, že by do toho nešla, že je nezkušený a že takhle nemůže mluvit když mě nezná.. On mi ale psal, že měl 3 holky, kamarádka na to, že to je divný, tak nevím, moc prosím o radu, co si o tom myslet:.děkuji
On mi napsal, že jak je hnusně, sněží, tak to neni na moc dlouho být venku, to si teda taky myslím, ale on mi řekl, že bychom mohli k němu domu se podívat na film, já mu řekla že jo.. co mám dělat!
Ahoj. Kamarádka mi psala, že by do toho nešla, že je nezkušený...Možná, že je zkušený až moc! Ta nezkušená jsi v tomto případě především Ty, když sama nevíš, co si o tom máš myslet. Copak Ty víš, kdo Ti ve skutečnosti píše a kolik je mu let? U pc může tímto způsobem s Tebou komunikovat kdokoliv...Pořád je třeba myslet na opatrnost a zvažovat, kolik toho o sobě řekneš člověku, kterého neznáš a ještě více být opatrná, pokud dojdeš k názoru, že bys ho poznat osobně chtěla.Je Ti patnáct let, nevěř všemu, co Ti někdo píše, dokud se nepřesvědčíš o tom, že je to i pravda. Vím, že se lidé takto seznamují, nic proti tomu, když jim to vyhovuje, ale opatrnost je zde na místě. Tak se v ničem neukvap a opravdu rozmýšlej dobře, co komu sděluješ o sobě atd...Po dvou dnech psaní bych si myslela, že je chlapec moc hrrr a dělá ukvapené závěry. Upřít snahu, poplést holce hlavu a zapůsobit na ni, mu ale upřít nelze, to je fakt...
doplněno 27.10.12 15:20: Cookie - k Tvému dnešnímu doplnění jen tolik: Uvědom si, že je to člověk, kterého vůbec neznáš. Nedoporučuji Ti chodit za ním ( nebo s ním) do bytu. Vezmi kámošku a sejděte se v cukrárně, když už máš nutkání se sejít. Alespoň poznáš, zda bude ochotný se sejít mezi lidmi, nebo zda Tě chce dostat rovnou do soukromí. Víš, kolik holek už se mohlo takto v jeho bytě vystřídat? Vždyť vůbec nevíš, co je zač!
Znáš jej osobně nebo jenom virtuálně? Seš si jista, že si píšeš skutečně s devanáctiletým mladíkem? V internetu se potuluja řada lidí, kteří si virtuální identitu upravují podle momentální potřeby.
Za profilem devanáctiletého mladíka klidně může být v lepším případě nějaká kamarádka, která si z tebe dělá legraci, nebo v horším případě nějaká "pochybná existence".
I v případě, že by skutečně šlo o devanáctiletého mladíka jsou na místě pochybnosti a důkladné prověření.
Nedomnívám se, že by devanáctiletý člověk byl tak naivní, aby si na základě dvoudenní korespondence kohokoliv takto idealizoval. Každopádně je "moc hrr".
___ Na rozdíl od Dejavu setkání nedoporučuji, nebo alespoň nikoliv co nejdříve.
Pokud se rozhodneš pro osobní setkání, nechoď na ně sama a vyber si místo, kde bude hodně lidí - např. cukrárnu apod. V žádném případě mu nesděluj žádné osobní údaje (bydliště apod.) a rozhodně se nenechávej doprovodit.
Dohodni se s nějakým dobrým kamarádem nebo příbuzným, aby vás zpovzdálí sledoval, a aby zkontroloval, zda se tě po skončení schůzky nesnaží někdo sledovat.
Hm, sladké řečičky, na které se balí nezkušené holky. A leckdy i ty zkušené. Dávala bych si velký pozor, po vou dnech, kdyby mi někdo něco podobného napsal (předpokládám, že fotky jste si vyměnili?), tak utíkám. Co o něm víš? Je mu opravdu 19? Je třeba fotka, kterou ti poslal nebo kterou jsi viděla, opravdu jeho?
A souhlas s Ivzez, na schůzku bych ještě počkala, a pokud půjdeš, nechodit v žádném případě sama.
Takové řečičky už oblbly moc okradených, znásilněných a sledovaných holek.
doplněno 27.10.12 15:40:Souhlas s Kapkou, uvědom si, že slibuješ úplně neznámému člověku, že s ním půjdeš k němu do bytu. Dochází ti, že z 19letého kulka se může vyklubat 40letý pedofil? Že tě může okrást, znásilnit a ještě hůř?
Co máš dělat? Napiš mu, že k němu do bytu rozhodně nepůjdeš, protože se neznáte. A že se potkáte třeba někde v kavárně nebo cukrárně. Hodina dvě pro začátek úplně stačí.
Mám bohužel dojem, že s tebou nehraje fér hru. Dej si velký pozor.
Nejlepší je ho co nejdříve poznat. Protože ve virtuálním světě si můžeš toho dotyčného vysnít a on tebe jako anděla a ve skutečnosti pak dojde ke krutému zklamání. Takže je lépe držet city spíše na uzdě a navrhnout co nejdříve nějaké informativní setkání, ovšem na veřejném a bezpečném místě, protože nevíš, kdo to je.
Nemyslím, že by byl divný, prostě k tobě pocítil sympatie a to je hezké, ne? Přijmi to jako lichotku, ale nic z toho nevyvozuj, dokud ho nepotkáš.
Ahoj Cookie.
Napsal Ti to moc krásně a věřím, že Tě to potěšilo. Také komu by taková slova nezalichotila. Ale ber to opravdu s rezervou. Já, nebo kdokoliv jiný, Tě tady můžeme vychvalovat a tvrdit, jak jsi dokonalá, perfektní... Ale bude to upřímné? Doporučuji kluka nejdříve osobně poznat. Piš si s ním déle a teprve potom si případně domlouvej nějaké setkání. A pokud si domluvíte schůzku, rozhodně na ni nechoď sama. Potkáš se s úplně neznámým cizím člověkem. Opravdu buď opatrná. Já osobně bych dala přednost chlapci, kterého znáš opravdu.
1. NIKDY NECHOď K NĚKOMU, KOHO ZNÁŠ JEN PŘES INTERNET DOMŮ. Nikdy, nikdy, nikdy. Je to velice nebezpečné.
Rozumný kluk by to po tobě ani nežádal.
Pokud máš všech pět pohromadě, schůzku zruš, nebo jděte do kavárny, či na jiné veřejné a zároveň teplé místo.
Stejné pravidlo platí o tom nelézt s nikým takovýmto do auta.
Tohle není sranda.
2. Vyznat lásku po pár dnech psaní považuju za nesmysl. Vysvětlení je několik. Buď s tebou manipuluje, abys mu uvěřila/oblíbila si ho/sešla se s ním, nebo je to nějaký nestabilní jedinec, rozhodně to o něm nevypovídá nic pozitivního.
Raděj pomozte mamce s nádobím či úklidem bytu... Jednak budete mít méně času na pitomostě u monitoru, druhak budete více času se svým rodičem, páč to je nyní velmi, velmi důležitá bytost ve vašem životě... Velmi důležitá a važte si jí, dokud ji máte. Tak vzhůru, ke dřezu... Nechám stranou, že z 19letého hocha se vyklube statný "hodněstarý" úchyl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.