Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vložit na účet větší peníze v hotovosti?

Od: tomasgulas odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Zajímalo by mě, jestli si mohu vložit na můj účet peníze v hotovosti bez nějakých problémů, např. zjišťování původu apod. Jednalo by se asi o 120.000kč Není to nic ilegálního, ale prostě rodiče jsou extrémně staromódní a doteď měli peníze "ve štrozoku" a teď budou mé za rekonstrukci, kterou jsem za ně platil.

Dle mého jde o malou částku, ale vím, že kdysi kdesi kdosi cosi říkal o zákonu proti praní špinavých peněz, tak bych si jenom nerad naběhnul. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Ano, bez problému. Hranice anonymních operací s hotovostí je 10 000 Euro.

doplněno 24.10.12 08:17:

Podle toho článku dole koukám, že se limity změnily, tak se omlouvám za mystifikaci, ale ten základní dotaz a odpověď na něj platí, tedy tolik peněz lze vložit, aniž byste musel dokládat jejich původ, ale budete muset ukázat občanku.

tomasgulas
hodnocení

Děkuji za odpověď.

julas*
hodnocení

0x

Ahoj, moje zkušenost v praxi je úplně jiná, než odpovídá dejavu. Jdu li vložit částku v hotovosti na svůj (či jiný účet) v místní pobočce české spořitelny, je po mně VŽDY vyžadován obč. průkaz. A to i tehdy, vkládám li např. 20.000 Kč,.. Na můj přímý dotaz, k čemu je to dobré, jedná li se o takto malou částku, odpověděla, že "to změnili, že dříve se muselo ověřovat až od 100.000" Takže by mne také zajímalo, jak je to doopravdy, zda to není pouze nějaká "místní specialita" .

lio

Tazateli šlo o prověřování původu peněz, ne identity.

lio
hodnocení

0x

Tady je to zodpovězeno, je rozdíl mezi vkládáním anonymním a vkládáním, kdy se prověřuje původ peněz, tady jsou uvedeny limity pro oba případy finance.idnes.cz/...

artik*
hodnocení

0x

včera jsem vkládal 100tis. ,vyplnil jsem pokladní složenku ( nebo co to tam maj ) a předal peníze . Nikdo žádný doklad nechtěl . Bylo to v KB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]