Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eshop nekomunikuje vs nepřevzetí zboží

Od: tomino69* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem

Prosím Vás o radu .

V eshopu ( gsmtelefony ) jsem si v neděli objednal fotoaparát s tím že u něj bylo uvedeno že je skladem .V informacích o dopravě mají ovedeno že zboží posílají nejpozději druhý den . ( hodně na fotoapát spěchám , proto jsem si vybral tento eshop )

Ale jediné co mi od nich přišlo bylo oznámení o přijetí objednávky , od té doby vůbec nekomunikují .

Psal jsem ji email s dotazem zda už bylo zboží odesláno , ani se neobtěžovali odpovědět .

Další emaily už jim ani nemohu poslat , protože když jim chci odeslat napíše mi to chybu a email odeslat nejde .

Zkouším i volat ale bud je to obsazené nebo mi to nikdo nezvedá .

Chci se zepat zda mi hrozí nějaké sankce pokud zásilku odmítnu převzít z důvodu nedodržení dodacích podmínek?

Předem děkuji za odpověd

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aeghort*
hodnocení

3x

Ahoj,

prodávající v sekci Jak nakupovat uvádí:

7.4

Není-li prodávající schopen z jakýchkoliv důvodů plnit objednávku kupujícího, má kupující právo od objednávky odstoupit.

Pokud prodávající i v objednávce deklaruje odeslání do druhého dne, pak své povinnosti neplní a máš právo odstoupit od smlouvy. Nemůže ti ani hrozit pokutou za nepřevzetí zásilky, nemá to nikde v obchodních podmínkách. A samozřejmě, v každém eshopu máš právo odstoupit od smlouvy do 14 dnů.

Zkus ale gsmtelefonům dát ještě jednu šanci, zkusit mail, telefony... Třeba se jen někde stalo malé nedorozumění.

tomino69*
hodnocení

Díky za radu

To právě zkouším dnes jsem na mobil volal snad 25x a pořád obsazeno , 1x to vyzvánělo ale zase to nikdo nezvedal .

cybermagefroll*
hodnocení

0x

GSM Telefony - Hodnocení uživateli - špatný

obchody.hledejceny.cz/...

lm®

Doufám ,že jste zboží předem nezaplatil,to by pak byl problém.Jinak v pohodě,kupte si zboží jinde a jejich případnou zásilku prostě nepřijmete.Informujte raději i rodinu či spolubydlící,aby v dobré víře za Vás zboží nepřevzali ve Vaší nepřítomnosti. Jméno takových obchodníků by mělo být na nějaké černé listině.

tomino69*
hodnocení

Díky za radu . Na uvedenou stránku jsem se nedíval . Fotoaparát jsem si objednával na dobírku , takže je to v pohodě . Ve zboží na Seznamu ale kupodivuju mají 5 hvězdiček , to by mě zajímalo jak je to možné . Fotoparát už jsem si zakoupil u jiné firmy , tudíž zboží nepřevezmu z důvodu nedodržení dodacích podmínek . Chtěl jsem jim alespon zavolat že chci objednávku stornovat , ale ten samý problém , bud obsazeno nebo hovor nikdo nepřijmá . Tím snaha z mé strany končí .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]