Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Danová uleva na vyživovací dítě

Od: maraky odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,do kdy je nutne v daném měsíci odeslat ulevu na danich na vyživovaci ditě?stačí to odeslat do 24 v daném měsici?Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nerozumím dotazu: Co byste chtěl/a pro uplatnění daňové úlevy na dítě odesílat a kam?

karjala*
hodnocení

2x

Tak především se jedná o úlevu na vyživované dítě. Pokud jste zaměstnaný/á, potom nahlásíte na personálním slevu na dítě a doložíte, že ji neuplatňuje partner/partnerka. A zaměstnavatel vám to automaticky započte při výpočtu daně.

Pokud jste OSVČ, potom zohledníte úlevu 1x ročně při podání daňového přiznání.

A pokud nejste ani zaměstnaná ani OSVČ, pak si logicky nemůžete uplatnit slevu na dani, když žádné neplatíte.

maraky
hodnocení

Dekuji za info,jsem zaměstnaná vše jsem doložila že přítel neuplatnuje ulevu na vyživovací dítě,ale 23.si učetní vzpomene že ji chybí jeste papír jak dlouho ješte pobíram RP nato mi dodala,že se to asi už nestihne promítnout ve vyplate v listopadu za řijen:( přesto jsem ji dnes papír poslední doložila.Když to odešle dneska 24.10 mělo by se mi to započitat...?není pozdě jak tvrdí?:)

iz*

I kdyby bylo pozdě, o slevu byste nepřišla, srovnalo by se to v ročním zúčtování daně ze mzdy. Požádáte-li zaměstnavatele písemně do 15. 2. 2013 o jeho provedení, musí zaměstnavatel roční zúčtování provést.

maraky
hodnocení

ano,ale v případě že roční příjem je minimálně 45 tisíc...což tedy nemám :( i přesto doufam,že bude vše v pořádku děkuji:)

peha*
hodnocení

0x

Všiml jsem si, že to je moderní a výnosný job, ta výroba vyživovacích dětí. Je to jistý příjem do domácnosti. Škoda, že se rozením vyživovacích dětí živí hlavně sociálně a duševně chudí. To moc velkou perspektivu této zemi nedává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]