Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pravomoce má hygiena?

Od: joly* odpovědí: 1 změna:

Nechci to tu podrobně rozebírat, snad mi i tak někdo poradí...Jeden můj příbuzný s diagnozou "blázna" bydlí v domě v nepředstavitelných katastrofálních podmínkách. Má tam trvalý pobyt, většina domu mu patří. Na sociálce (která ví, o koho se jedná a jak "bydlí") mi řekli, že mám zavolat hygienu a že ta toho člověka okamžitě vyvede před dům, tedy mu nedovolí v takových podmínkách žít. Mě to přijde jako nesmysl. On ten můj příbuzný totiž absolutně odmítá sebehezčí náhradní bydlení.

Co doopravdy je v pravomoci hygienické stanice? Oni přece nemohou někomu jen tak vlézt do domu, nehrozí-li nějaká epidemie nebo co já vím. A když je do toho domu pustím a oni uvidí ten HOROR, co udělají.

Nejde mi tu teď o rady tipu vyřiďte nesvéprávnost, prosím o odpověď přímo na mou otázku. Je v moci "hygieny" nechat třeba soudně vystěhovat člověka, který dobrovolně žije v hygienicky neúnosných podmínkách? Pochybuji o tom...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Pokud takový člověk neohrožuje ostatní nájemníky domu, nešíří infekční nemoci, neznečišťuje např. pitnou vodu, pak ho nemůže hygienická stanice jen tak vystěhovat. Hygienická stanice kontroluje především veřejná zařízení a pracoviště (školy, stravovací zařízení, kina...). Jen můj názor.

Zde odkaz, kde jsou vymezeny pravomoci hagienické stanice: zdravi.e15.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]