Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v poslední době se setkám s omladinou, která se schází přímo pod okny bytového domu.Kde vypalují mariuanu pijou rum, házejí kolem nedopalky a dělají bordel. Několikrát jsem na to upozorňoval je i policii, ale bohužel je to bez výsledků.Omladina se vesele schází dál.
Večer smažky ráno školáci cca 4-8 třída. Napadlo mě je při tom pěkně natočit nebo vyfotit a podklady pak dát do vedlejší skoly či na policii. Je to legální?
Legální to je a není. Jestli dělají binec (nepořádek) a nechtějí ho uklízet, pak je můžete ohlásit policii a nabídnout snímky. Jestli jen vysedávají a vás to deprimuje, pak neuděláte nic. Můžete zkusit odstranit lavičku, pokud tam nějaká je a oni na ní sedí. Ohradit trávník, který není určen pro pěší tak, aby jste jim zamezil přístup. Opět pokud ho zničí nebo nebudou akceptovat, volejte policii. Nepouštějte se s nimi hlavně do žádného sporu, protože pak budete mít ještě větší peklo.
Především si ale myslím, že to chce čas. Vyrostou, změní flek, přestane je to bavit a vy budete mít klid.
doplněno 23.10.12 14:06: Ještě jedna věc, pokud jde o ty školáky, hulící trávu ... pokud jste spíše klidné povaky, přátelského charakteru, můžete zkusit vyjít vena pokecat s nimi. Říct jim například, že vám nevadí, že vysedávají, ale že hluk a smrad vadí vám a vašim sousedům. Můžete zkusit blafovat, že v okně vedle vás bydlí mladá rodinka s malými dětmi a že je vyrušují (hlukem a kouřem). Zkuste to diplomaticky
Nic.Hodit dělbuch,dýmovnici.
V tomhle státě se na slušné občany zvysoka kašle.
doplněno 23.10.12 13:51:Snad přes tu trávu byste mohl mít úspěch.
Jistěže je to legální (rozhodně víc, než ten dělbuch nebo dýmovnice). Nejde o zveřejňování fotek, protože škola ani policie nejsou veřejnost (předpokládám, že to tam nebudeš věšet na nástěnku).
A i kdyby, tak se to dá považovat za fotku ke zpravodajským účelům, kde je zobrazování osob povoleno, pokud se tím nepoškozuje jejich důstojnost nebo oprávněné zájmy. Předpoklad, že někomu snižuje důstojnost činnost, které se dopouští dobrovolně, pravidelně a veřejně, je absurdní.
Pokud si někdo myslí, že fotka, na které je nějaká cizí osoba, je apriori nelegální, tak to je nelegálních 90% snímků z dovolené - pokud fotím rodinu na pláži u moře, rozhodně tu pláž předtím nenechám vyklidit, takže tam mám i cizí lidi, dokonce (hrůza!) jen v plavkách...
Taky jsme se navysedávali na sídlákách pod okny různých lidí, na různých lavičkách. A když byl problém, tak jednoduše někdo na balkoně vylezl a ne moc nahlas zvolal, jestli už nechceme jít domu, nebo ať koukáme mazat nebo bude vix a tak podobně. Jenže to jsme byli my, jiná generace. Pochopili jsme, omluvili se a šlli si sednout někam dál. A byl klid na obou stranách. Bohužel dnešní mládež, to kdyby jste na ně zkusil něco takového říct, pak rozpoutáte peklo, z kterého vám nepomůže ani soused, ani policie ba ani rodiče těch "lumpů". Taková je dnešní doba ... a jak to bývá ... bude hůř.
Pokud omladina pijící rum má méně, než osmnáct let, zavolejte na ně městskou policii. Ve svém okolí je dost často vidím takovéhle věci řešit. Možná mám jen štěstí, na měšťáky se celkem nadává, ale tady fakt makaj a přijedou kdykoli je někdo někam opodstatněně zavolá. Popíjející mládež by řešit měli. A jasně, mládež možná přijde znovu, ale když postup zopakujete, najdou si místo, kde je nikdo nebude "prudit".
Bohužel, je to začarovaný kruh. Jedná se o novostavbu, která není moc obydlená a je to pěkné útočiště v centru města, kde je nikdo nevidí, tedy aspoň si to myslí...
Schází se tam několik skupinek. Jedné to řeknete objeví se tam další.A po čase tam znovu zajdou ty co jste vyhodil.
Když nesedí na lavičkách sednou si přímo na parapety spodních bytů a už jeden grafit se objevil. Spousta vajglů nedopalků bordel. Když jsem volal policii, tak se tam ani nezajela podívat. Je mi 30, ale rozhodně jsem nechodil pít rum a kouřit mezi baráky.Okolo je spousta míst dá se sedět u řeky na náměstí,u rybníka,několik parků. Bohužel to řešíme jen my.Každý si zatáhne žaluzie a zavře okna. No asi jak říkáte otravovat polici,školu a místní úřad..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.