Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidita 1 stupne vs riziko odebrání

Od: leos09* odpovědí: 3 změna:

Zdravim,potreboval bych vedet zda me hrozi odebrani invalidity 1 stupne.Mel jsem auto nehodu kde sem mel zlamane obe nohy,a pravy nart mel 8 zlomenin.Rok sem jezdil na voziku a po leceni jsem nastoupil do zamestnani.Asi po 5letech kdy sem mezitim na doporuceni lekaru, dostal zakaz chuze v nerovnem terenu a spolikal jsem spoustu prasku na bolest.Sem se rozhodl ze zazadam o snizeni pracovni doby z 8h na 5,5h.Ktomu me byl priznan castecny inv.duchod 1 stupne.Podle vysledku lekaru jsem v takovem stavu ktery se uz nezlepsi.Mam vsak zamestnavatele ktery me vychazi vstric predevsim vtom ze kdyz neni zmena pocasi a tolik me to neboli,nadelam si v tydnu treba 8 hod navic a v patek uz mam volno kdy si moje nohy opet odpocinou.Diky teto uleve nemam pocit ze bych mel navstevovat lekare a je mi zbytecne knemu dochazet a nicit si zdravy, leky na bolest.Mate stim nekdo skusenosti,a co me poradite.Pripada me ze navstevovat lekare jen proto ze jsem nasel reseni diky pochopeni zamestnavatele,ktery me pomuze vyc nez lekar,protoze jedine co od lekare slysim je, ze uz to lepsi nebude.Prijdu li ale o praci,je stopro ze uz zrejme takoveho zamestnavatele tezko najdu.To budu muset dochazet k lekari a opet prozivat ten kolobech.Slysel jsem ze kdyz nechodi telesne postizeni k lekari ze je mozne ze jim tyto vyhody bez udani duvodu, budou odebrany.Vzdyt v dnesni dobe kdy kazdy setri je nesmysl ject k lekari a simulovat.Ja nemam zajem neco simulovat a presto ze mam velke bolesti,kazde rano nez rozchodim chodidla,nechci chodit k lekari a fnukat.Nechci 2 stupen ani byt doma,chci jen vyuzit moznost vydelat si a mit zamestnani,tam kde mam.Poradte mi nekdo prosim co mam udelat.Dekuju.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Sociálka si běžně probírá karty u obvodního lékaře. Pokud tam nemáte záznam, máte velkou naději na předvolání a odebrání ID. To chce semotamo zastavit u obvoďáka, pofňukat, nechat si napsat rehabilitaci a tak pořád dokola.

lidus*
hodnocení

2x

Nemusíte simulovat ale k lékaři občas musíte, jistě jste chodil k ortopedovi, neurologovi a podobným odborníkům, jejich zprávy máte jistě u obvodního -praktického lékaře a není nic jednodužšího než 2x za rok odborníka navštívit a zprávu opět předat obvodnímu lékaři. Ještě jsem neslyšela, že by se důchod odebral když k lékaři pravidelně nechodíte. Obešlou vás, že se bude důchod projednávat a je na vás mít všechny zprávy u obvodního nebo je dodat k posudku sám. Ano, pokud to neuděláte tak je skoro jisté, že důchod seberou. Mimo to, jednička se dává většinou tam kde je velká naděje na zlepšení.

leos09*
hodnocení

Ja prave nemam zadnou nadeji na zlepseni,to me rika kazdy ortoped.Mam tam vyrustky a otlaky,a byly casy kdy sem primo prosil o odoperovani.Jenomze to zadny chirurg nechce delat a kdyby snad ano,tak asi ve chvili kdy uz bych se na nohy nepostavil.Mam par rehabilitaci,ale nemam stim nejlepci skusenosti protoze to nepomaha.Mam zlomeniny a neurolog stim neudela nic, a chirurg ten mi rekne ze me vyrustky operovat nebude protoze za rok je tam budu mit znovu.Ortoped me predepsal specialni vlozky do bot a jen me stoho pali chodidla.Ted mam jedinou moznost a ta je, ze sou ted vykyvy pocasi a to trpim jako zvire.Tak to me snad donuti k tomu doktoru zajit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]