Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testy na pohlavní choroby

Od: alina* odpovědí: 5 změna:

zdravim,prosim muze mi nekdo rict jak dlouho trva nez dostanu vysledky na pohlavni choroby plus zloutenka u normalniho obvodniho lekare. na diskotece jsem se na zachode pichla o jehlu hozenou na zemi a jsem s nervama v koncich!mam maleho syna a potrebuji to vedet co nejdrive.diky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

3x

To je tedy velká smůla, to je mi vás líto, dovedu si představit, jak nervujete, ale budete to muset dostat nějak pod kontrolu, protože podle mne ty testy naprosto nic neodhalí, pokud byly provedeny těsně po vpichu. I

Všechny tyto choroby totiž mají inkubační dobu, než propuknou a to v krvi ještě nelze zachytit, dokud tomu tak není. U AIDS se doporučuje lékaři se nechat vyšetřit k vyloučení HIV infekce nejdříve za 10 týdnů od posledního rizika, u žloutenek je inkubační doba: A okolo 30 dnů, B okolo 90 dnů, C 2okolo 60 dnů, E je podobná jako A.

Takže vidíte, že jistotu budete mít až po přetestování za mnoho týdnů. Nelze se přece nervovat tak dlouho. Udělala jste, co jste udělat musela, tak to hoďte za hlavu. Víte, kolik je rizikových nemocných, se kterými se setkáte a ani o tom nevíte? Např. jeden případ otevřené tuberkolózy, který pochrchlává tramvaji údajně může nakazit až 5% neočkovaných cestujících atd.

To by člověk nesměl dýchat, jíst, milovat se, jít do špitálu, všude něco číhá, jenže o tom milosrdně nevíme, protože to nevidíme.
Snažte se tedy zklidnit co nejrychleji, potřebujete být v pohodě kvůli synovi. Nervovat se má smysl, jen když člověk něco může změnit, což u vás momentálně nejde, poručte to osudu. Pokud to nejde, poproste obvodní lékařku o dočasné prášky proti úzkosti, které by vám pomohly a snažte se co nejvíce rozptýlit, abyste o tom nepřemýšlela.

sargo*

TBC od nějakého chrchlala v tramvaji jen tak nechytíte, to byste spolu museli strávit pár hodin... :)

Ale to jen tak pro doplnění :)

naihonn*
hodnocení

2x

Podle jiných obdobných záležitostí bych si tipnul, že to bude obzvlášť dlouhé minimálně 1-2 týdenní čekání. Ale samozřejmě se to může protáhnout o dobu, kdy bude vzorek putovat do laboratoře a výsledek testu zase zpátky. A tam to trvá různě dlouho. Ale jinak nervováním to nevyřešíte, naopak. Dokud nevíte jistě, tak věřte, že to dopadne dobře.

pt®
hodnocení

2x

"alina", nevím, jestli Vám to pomůže, ale napíši, čeho jsem byla svědkem. Byla jsem tenkrát s malým synem na kontrolu u jeho lékaře, když zrovna zaklepala pošťačka a přinesla do ordinace poštu. Pan doktor uviděl obálku, na kterou jistě již čekal. Otevřel a četl. V tu chvíli se mu očividně ulevilo a muselo to z něho ven. Řekl sestřičce, že má výsledky v pořádku, ale jelikož jsem byla přítomna, tak i mně vyprávěl, jak byl někde sanitkou u člověka /feťáka/ a píchl se o jehlu. Také nevěděl, jaký bude výsledek, přesto musel chodit do práce a musel fungovat, jako lékař i jako otec od rodiny. Dobře to dopadlo a věřím, že Vám to dobře dopadne taky. - pt

martinaa*
hodnocení

1x

Čekat buete týden až dva týdny.

Je ale velmi nepravděpodobné, že byste se nakazila HIV - ten na vzduchu umírá za chvíli (asi 30s). I chvíle, než se na WC vystřídají dvě osoby, stačí k jeho uhynutí.

Daleko častější je ona žloutenka, která má ovšem inkubační dobu až 15 - 180 dní (záleží na typu).

V závislosti na typu jsou ovšem výsledky léčených případů velmi dobré, když se na nemoc přijde včas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]