Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
před čtyřmi dny jsem byla na vyšetření se štítnou žlázou, kam mě poslala doktorka. Řekli že to nic není a na konci mi odebrali krev. Nejdřív dobrý, ale pak jsem se jim tam skácela, takže mě chvilku křísili :D Řekli, že to bylo asi kvůli tomu, že jsem šla na lačno a neměla tolik energie a poslali mamku pro sladký pití, ze kterého si tu energii rychle doplním a bude mi fajn... Taky bylo, jenom jsem tu ruku nemohla moc ohnout, tak jsem ji držela jakoby v pravém úhlu. (Takhle jí držím většinou, když jdu z očkování).
Asi po 15ti minutách mi došlo, že mám vyhrnuté rukávy od trička a tu ruku mám trošinku přiškrcenou, tak jsem si je dala normálně a šlo se domů.
Jenže tak ruka pořád nejde ohýbat. U místa vpichuto mám trochu nazelenalý a ruku ohnu max. do 130 stupňů. Snažím se to rozhýbávat, ale v určitém bodu se ta ruka v loktu sekne, bolí to a táhne a nejde to dál.. Do školy ruku nosím v šátku, jako při zlomenině, abych ji zbytečně nenamáhala, když visí dolů...
Poraďte, proč to takhle je? A jak se zbavit bolesti a ruku ohýbat, jako tu druhou?
(Jenom dodávám, že místo vpichu je jakoby z druhé strany loktu)
Na každé transfúzní stanici by Vám řekli, že jedna z nejhorších věcí, kterou můžete udělat je, stlačit ránu po vpichu tím, ře ohnete ruku v lokti... nemusí se stát nic, můžete mít modřinu, ale i horší věci... je to ruleta.
Dělával jsem to po odběrech krve taky, než mě primářka transfúzky vynadala do bezvědomí, jestli neumím číst (fakt to mají i s obrázkem na každé nástěnce, kterou tam mají). Když jsem řekl, že je to OK a dělám to tak roky, tak mi vynadala znovu a popsala co se stalo jednomu pacientovi, který to dělal též.
Správně totiž má být, že si vpich (většinou přelepený tamponem) stisknete dvěma prsty druhé ruky a držíte několik minut. Ruku se vpichem neohýbáte v lokti, abyste tím ránu stiskla.
Doufejme, že se jedná jen o výron a budete tam mít modřinu a otok, bude to pár dnů bolet a špatně se ohýbat ruka. Pokud se Vám to nebude pozdávat, skočte si s tím k lékaři, ať to zkontroluje.
Tak to nevím. Mě nic nikdo neřekl.. Ale já měla ruku do pravého uhlu, možná trošku víc rozevřenou a držela jsem si tam ten tampon, co mi ho podala sestřička. Ta ruka se má držet úplně rovně?
ohnete ruku v lokti > driv se to tak ucilo bezne a hlavne nejsem povinej cist kazdou nastenku kterou si kdo vymysli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.