Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidence na ÚP

Od: svobodka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jsem 4,5 měsíce vedena na úřadu práce, protože jsem dodělala VŠ. Chtěla bych se zeptat, když prodávám na jednom internetovém obchodě "věci" za max.3900 kč (hrubého), mám to hlásit i tak na praconím úřadu. Pokud jsem v evidenci, smím si vyděat max. do 4tisíc hrubého...ale práci, brigádu a atd. musím hlásit. Spadá toto také do povinosti ohlásit?

Moc děkuji za odpověď Michala

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Předpokládám, že na opakovanou výdělečnou činnost máte živnostenské oprávnění. To jste měla úřadu práce nahlásit hned při registraci nebo při zahájení prodeje (pokud jste činnost zahájila až po registraci).

___ Odkazy:

Práva a povinnost/...

Základní poučení /...

doplněno 29.12.12 12:46:

Oprava odkazu ke stažení (formát PDF, 248 kB):

Základní poučení uchazeče o zaměstnání

svobodka*
hodnocení

Já na to právě ŽL nemám, budu si ho nejspíš dělat v nejbližší době a pak dál budu přemýšlet, jestli je pro mně výhodnější být na ÚP (který mi nic nedá, protože jsem nic neodpracovala a platí za mně zdrav. a soc.) a nebo jestli si to budu platit sama a budu mít ŽL. Nevím, jestli to teda nemám nahlásit na ÚP nějak dodatečně, nevěděla jsem, že musím nahlásit, že něco na netu prodávám. Kdybych už ten ŽL měla, tak mně to hned trkne, ale takhle mně to nenapadlo :/

Dobrý den. Já si dovolím jen upřesnit - ÚP za Vás platí pouze zdravotní pojištění, sociální ne. Výhodnější to pro Vás, dle mého soudu, určitě není. ÚP Vás může poslat vykonávat veřejně prospěšnou práci, či veřejnou službu. To odmítnout nemůžete, lze to pouze z vážných důvodů. Takže určitě je lepší, postavit se na své vlastní nohy. Berte to, prosím, jen jako jeden z názorů a připomenutí toho, co Vás může potkat. Přeji pěkný den.

doplněno 23.10.12 10:02:

Na veřejně prospěšnou práci, či veřejnou službu Vás mohou poslat kdykoliv, pokud jste v evidenci uchazečů o zaměstnání. S tím Váš prodej po internetu nesouvisí. Tuto činnost podle mne, hlásit nemusíte, pokud jde o občasný prodej. To by museli hlásit všichni, kteří prodají sem tam něco např. i na aukru.

svobodka*
hodnocení

Myslíte, že tedy kdybych to nahlásila, že takto prodávám, tak by mi mohli dát nějakou prospěšnou činnost? Myslím si, že v nejhorším případě, kdybych jim to řekla, že prodávám takto na internetu a neřekla jsem to hned na začátku (ale neměla bych stále ŽL)...tak mně max. vyřadí z evidence a nebo mně nechají doplatit zdravotní?

svobodka*
hodnocení

Ono právě jde o "pravidelný prodej"...prostě něco vystavím (o aukro nejde) a když někdo něco chce, tak to koupí. Max. si vydělám 3900 hrubého za měsíc.

iz*

Zaměňujete výdělek, který je možný pouze ze zaměstnání se ziskem z prodeje. Jde-li o pravidelný prodej, vyřiďte si živnostenské oprávnění, jinak se vystavujete možnosti postihu (Aukro.cz, Fler.cz ... jsou kontrolovány).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]