Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda někdo nemáte zkušenosti s tím, když chceme nahrát a následně umístit na internet námi přezpívanou verzi jedné známe skladby jednoho českého zpěváka. Zda potřebujeme nějaké povolení a komu zaplatit nějaké ty poplatky (v případě že je potřeba). Tato naše verze bude umístěna na YouTube. Jak zpěv, tak hudba bude naše, nepoužijeme ani hudební, ani zpívanou stopu z originální nahrávky. Nevíte někdo jak postupovat a kam tento náš počin nahlásit, aby se někdo později neozval a nechtěl abysme to smazali kvůli právům atd... Děkuji
Díky všem za reakce.
Jen mně udivuje, co na internetu, respektive na Youtube je nespočet cover verzí nazpívaných amatéry na písně světových interpretů. To mi neříkejte, že všichni žádají povolení od světových nahrávacích společností, to se mi moc nezdá.
No jestli někdo začne bohatnout z cizí práce tak se nebojte že mu to projde . Coververze které jsou určeny k prodeji jsou ve většině případů autorem povoleny.
doplněno 22.10.12 23:03: takže pokud si uděláte nějakou svou verzi a do ní použijete text nějakého autora tak se snad nic nestane když to dáte na youtube ale nesmíte to začít prodávat .Ale to je jen moje domněnka , asi to nebude tak jednoduché
Ještě mně napadlo. Existují přece takové ty zábavové kapely, které hrají na různých zábavách, plesech, oslavách známé písně. A tam se to myslím řeší nějak přes OSU, že organizátor zaplatí za každou píseň co hrají nějaký poplatek. Řádově to je v desítkách korun. A myslím, že ty kapely co ty zábavy hrají, tak také nemusí mít povolení n každou píseň extra. Asi bude nejlepší kontaktovat OSU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.