Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potíže s akne

Od: johhny16* odpovědí: 6 změna:

chtěl bych se informovat ma někdo odskoušené nejake připravky na akne?potřeboval bych něco co je dostupne bez předpisu na recept nebo co se da udělat nějakým složením doma jako je např 96%líh se včelím propolisem tzv.propolis po domacku.Prosím fakt něco odskoušeneho.děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vvv*
hodnocení

0x

Nic takového není, každému zabírá něco jiného, dle toho, jaký důvod má jeho akné. a to musí odhalit a odzkoušet doktor.

ron*
hodnocení

0x

Akné je problém, kterého je velmi těžké se zbavit. Není nic horšího než takto po domácku experimentovat. Můžete si problém s akné naopak velmi zhoršit. Vyzkoušená rada není, každému pomůže něco jiného.Doporučuji rozhodně navštívit kožního lékaře.

lucimera*
hodnocení

0x

S akné bojuji už přes rok. Mám špatnou pleť, ale chce to trpělivost. Pravidelnou dlouhodobou péčí se akné velmi zmírní. Problémy jsou tu sice pořád, ale těch se dá zbavit až po pubertě - to docela povolí. Je to ale vycházka na dlouhou trať, stojí to dost úsilí a taky penízky, ale když se snažíš, jde to. Akné se zbavit navždy nemůžeš, ale můžeš ho zmírnit na minimum.
Já mám svou odzkoušenou péči.

Každý měsíc pravidelně chodím na kosmetiku, konkrétně na čištění. Cena se pohybuje okolo 300kč, kosmetička na pleť dá spoustu přípravků, a pupínky vymačká, takže když se ten den z kosmetiky vracíš, vypadáš trochu jako mutant. Těsně po kosmetice se mi pleť značně zhorší, ale pečuju o ní pár přípravky a hned se to zlepší. A po třech týdnech, vlastně těsně předtím, než jdu na další kosmetiku, je pleť už v dobrém stavu - ne v ideálním, ale v dobrém, nebo alespoň takovém, s kterým jsem spokojená.
Přípravky - kosmetička mi poradila, že je jedno, jaké značky si koupím a co budu používat, ale musí to přijít v následujícím pořadí.
Ráno - pleťová voda (nanes pomocí vatového tamponku), krém (rozetřít a promasírovat) a nechat zaschnout
Večer - pleťový gel proti akné (je jedno, jaká vrstva, spíše takové střední "velikosti", tak, jak to bude vyhovovat tobě), a opět pleťová voda a krém.
Já používám pleťový gel proti akné od Garnieru, je to taková lahvička s pumpičkou nahoře, cena okolo 120kč, ale když se s ní neplýtvá, vydrží delší dobu:

Dále používám klasickou pleťovou vodu od Synergenu, z Rossmanu, cena okolo 40kč:

A nakonec pleťový krém, cena je asi okolo 60-70kč, záleží samozřejmě na tom, kde dané věci kupuješ, já tedy v Rossmannu:

Žádnou "babičkovskou" metodu bohužel neznám, myslím ale, že nejlepší bude se poradit s kosmetičkou a začít na kosmetiku chodit. Kosmetiku by ti měla udělat každá kosmetička, která se věnuje masážím. Je dobré si najít někoho spolehlivého a kdo se v branži pohybuje už delší dobu. Začátečníci většinou nemívají tak kvalitní služby. Zkus se poptat známých, jestli někdo nezná někoho, u koho je spokojený, koho by ti mohl doporučit.
Výrobky si vyber sám, výběr je na tobě, já sem dala pouze doporučení, to co pomáhá mě, a mohlo by to pomoci i tobě, ale bohužel nevím, jak to půjde. Každý máme jinou pleť a tak ti nemohu s přesností říct, co pro tebe bude nejlepší. Opravdu to nech na své kosmetičce, dovede ti dobře poradit, jestli se v branži vyzná.
A myslím, že trocha investice za tu krásu stojí, ostatně dneska už není zadarmo nic, taková je situace. Ale tahle investice se vyplatí, zvlášť, jestli o sebe chceš dbát a chceš vypadat trochu k světu. Myslím, že když se budeš snažit, určitě to pomůže. A budeš ze sebe mít i lepší pocit, že pro sebe něco děláš.

Přeji ti hodně štěstí a trpělivosti, akné je prevít, ale dá se zvládnout a odsunout do pozadí tvého sebevědomí! :)

doplněno 22.10.12 17:32:

U toho krému se mi nějak nezobrazuje obrázek, radši ho sem vkládám znovu:

doplněno 22.10.12 17:32:

Zase to nejde, zkouším to ještě jednou:

ills
hodnocení

0x

Mně pomohla pleťová voda a po ní na noc zasypat zásypem Aknepur, akne pěkně vyschlo a vyloupalo se. Ale chce to dělat každý večer aspoň 3 týdny, pak jsou vidět krásné výsledky.

martinaa*
hodnocení

0x

Nemůžu si na svoji problematickou pleť se klony k akné vynachválit přírodní krém od firmy Topvet - Geleé Royale s mateří kašičkou. Je vynikající, cena asi 150,- kč, seženeš ve zdravé výživě.

johhny16*
hodnocení

díky všem moc za rady nějak se stím poperu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]