Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Porsím poradíte co dělat, abych přemohla únavu a neusnula? Spánku mám dost, 7,5 hodiny určitě. Kafe nepiju, ale jestli je kafe poslední záhranou tak jo. Jde o to, no zná to asi každý, prostě se mi chce spát, zavírají se mi oči a jsem strašně líná. Samozřejmě se ale musim do školy učit, ale dopadá to většinou tak, že usnu na stole. Prospala bych klidně celý den. Nějaké triky, jak se rychle vzbudit a být ok? Třeba černý čaj, pomáhá?
Dobrý den.
Neučte se hned, jakmile přijdete ze školy. Běžte se projít, věnujte se jakékoliv fyzické aktivitě. Ve škole sedíte, je třeba si od sezení a učení chvíli odpočinou. Až se začnete učit a zpozorujete, že na Vás padá únava, zacvičte si pár cviků, vyvětrejte si, běžte si připravit něco na osvěžení - vodu s citronem, kousek ovoce.
A nemáte nějaké problémy? Jako Chronický únavový syndrom nebo něco takového? Ono se sice říkává prospat celý den, ale pokud byste to fakt zvládla pokaždé, tak to snad nemůže být normální
Navíc usnout na stole... to bych třeba já musel být v naprostém deliriu, aby se mi to povedlo
Pokud jste ještě ve "vývinu", na ZŠ nebo střední škole, 7,5 hodiny spánku Vám vůbec nemusí stačit. Pokud jste unavená, přidejte hodinu, a uvidíte. Ve Vašem věku bych to viděla alespoň na 8,5 hodiny, klidně i déle. Důležité je "naspat" alespoň 1,5 hodiny do půlnoci, říká se, že co se nenaspí do půlnoci, tak pak se už nedožene. Jinak je podzím, krátí se den, začíná virová sezóna, takže bych přidala i nějaké vitamíny, jak v ovoci a zelenině, tak i nějaký "mulťák" s minerály z lékárny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.